Äänikirjoja ilmaiseksi – Hyödynnä nämä hyvät kokeilut (2023)

Yksi kätevä tapa säästää rahaa on se, että hyödyntää erilaisia ilmaisia kokeilujaksoja. Eräs tuotekategoria, jonka suhteen tuntuu löytyvän erityisen kivoja ilmaisia kokeiluita, on äänikirjat. Tällä sivulla on listattuna hyvältä vaikuttavia äänikirjapalveluita, jotka tarjoavat ilmaista kuunteluaikaa.

Nappaa ilmainen kokeilu äänikirjoja varten

PalveluIlmaista aikaa
BookBeat45 päivää
Storytel30 päivää
Nextory30 päivää
Elisa Kirja30 päivää
Suomalainen Plus2 viikkoa

Huomiot: Listatun pituiset kokeilujaksot olivat tarjolla tämän sivun päivittämisen aikaan. Ainakin aiemmin Storytelin tapauksessa tilanne vaikutti olevan se, että siltä saa tavallista pidemmän kokeilujakson (14 päivää vs. 30 päivää), kun menee tämän sivuston kautta sen nettisivustolle. Halutun palvelun sivustolle pitäisi voida mennä klikkaamalla taulukosta ko. palvelun nimeä.

Palveluiden tavalliset hinnat

Ainakin tätä päivittäessä BookBeatin ja Storytelin halvin tavallinen kuukausihinta näyttäisi olevan 9,99€. Nextoryn halvin hinta puolestaan on 11,99€/kk. Suomalainen Plussan 16,95€ ja Elisa Kirjan taasen 16,99€/kuukausi. On hyvä huomata, että Storytellin ja BookBeatin halvinta maksutasoa on rajoitettu niin, että kirjoja saa kuunnella enintään 20 tuntia kuukaudessa. Nextoryn kohdalla puolestaan halvin maksutaso tarjoaa mahdollisuuden kuunnella enintään 30 tuntia kuukaudessa. Elisa Kirja taas tarjoaa maksamalla kuunteluaikaa 110 tuntia kuukaudessa.

Suomalainen Plus koodi

Suomalainen Plus -palvelun kohdalla voi olla, että sen kahden viikon kokeilujakson hyödyntäminen vaatii tarjouskoodin. Tätä kirjoittaessa Suomalainen Plus alennuskoodi näyttäisi olevan SYKSYPLUS30 – johtuen tuon koodin muotoilusta voi olettaa, että se vanhenee jossain vaiheessa.

Yhteensä tarjolla noin 5 kuukautta ilmaista kuunteluaikaa

Kun huomioi sen, että ainakin tämän sivun päivittämisen yhteydessä on listatuilla äänikirjapalveluilla tarjolla yksi 2 viikon ilmainen jakso, yhteensä 3 kappaletta 30 päivän kokeilujaksoja sekä yksi 45 päivän ilmainen kokeilu, niin voi laskea helposti, että äänikirjoja voisi halutessaan kuunnella ilmaiseksi jopa noin viiden kuukauden ajalla.

Ilmainen kokeilukuukausi vs. 30 päivän kokeilu

Äänikirjojen yhteydessä puhutaan joskus ilmaisista kokeilukuukausista. Kuten tältä sivulta selviää, niin vaikuttavat kokeilut kuitenkin käytännössä olevan usein 30 päivää. Mikäli siis aloittaa kokeilujakson jonkin 31 päivää sisältävän kuukauden ensimmäisen päivän alussa, niin ei välttämättä kannata luottaa siihen, että se jatkuu 31. päivän loppuun – muuten voi jäädä kirjan loppuratkaisu kuulematta.

Onko ilmainen äänikirja yhtä hyvä kuin maksullinen?

Ilmaisilla ja maksullisilla äänikirjoilla ei ole eroa. Ei siis tarvitse pelätä, että ei saisi yhtä hyviä kirjoja, kun hyödyntää ilmaista kokeilujaksoa kuin jos on jonkin mainitun palvelun maksava asiakas.

Löytyykö ilmaisia äänikirjoja jostain lisää?

Ylen Areenasta löytyy valikoima ilmaisia äänikirjoja. Areenan vahvuutena voi pitää esimerkiksi sitä, että voit helposti kuunnella ilmaisia äänikirjoja netissä. Yle Areenan lisäksi kannattaa mahdollisesti tutustua myös esimerkiksi eKirjaston tarjontaan, kyseisen palvelun kautta voi nimittäin lainata sen kirjaston valikoiman äänikirjoja, johon on kirjastokortti.