Äänikirjoja ilmaiseksi – Hyödynnä nämä hyvät kokeilut (2023)

Kirjoittaja: Atte S. Viimeksi päivitetty: 11/2023.

Yksi kätevä tapa säästää rahaa on se, että hyödyntää erilaisia ilmaisia kokeilujaksoja. Eräs tuotekategoria, jonka suhteen tuntuu löytyvän erityisen kivoja ilmaisia kokeiluita, on äänikirjat. Tällä sivulla on listattuna hyvältä vaikuttavia äänikirjapalveluita, jotka tarjoavat ilmaista kuunteluaikaa.

Nappaa ilmainen kokeilu äänikirjoja varten

PalveluIlmaista aikaa
Elisa Kirja60 päivää
BookBeat30 päivää
Storytel30 päivää

Huomiot: Listatun pituiset kokeilujaksot olivat tarjolla tämän sivun päivittämisen aikaan. Ainakin aiemmin Storytellin tapauksessa tilanne vaikutti olevan se, että siltä saa tavallista pidemmän kokeilujakson (14 päivää vs. 30 päivää), kun menee tämän sivuston kautta sen nettisivustolle. Halutun palvelun sivustolle pitäisi voida mennä klikkaamalla taulukosta ko. palvelun nimeä.

Palveluiden tavalliset hinnat

Ainakin tätä päivittäessäni kaikkien listattujen palveluiden halvin tavallinen kuukausihinta näyttäisi olevan 9,99€/kuukausi. On ehkä hyvä huomata, että kaikissa listatuissa äänikirjapalveluissa halvimman tilauksen kuunteluaika kuukaudessa on rajoitettu 20 tuntiin.

Kuinka monta ilmaista äänikirjaa voi kuunnella kokeilun aikana?

Äänikirjojen tavallinen kesto näyttäisi olevan alle viidestä tunnista alkaen ja jopa yli 25 tuntia. Tätä päivittäessäni BookBeat tarjoaa ilmaisella kokeilulla kuunteluaikaa 20 tuntia. Elisa Kirja tarjoaa sitä jopa 110 tuntia ja Storytel tarjoaa sitä 100 tuntia. Mikäli haluat siis maksimoida ilmaiseksi kuunneltavien äänikirjojen määrän, niin voi järkevin valinta äänikirjapalveluksi olla Elisa Kirja tai Storytel. Sekin on tietysti mahdollista, että voit avata tilin useampaan äänikirjapalveluun.

Mitä tapahtui Suomalainen Plussalle?

Myös Suomalainen Plus tarjosi melko pitkään ilmaista kuunteluaikaa. Kyseinen palvelu kuitenkin lakkautettiin ja käyttäjiä ohjeistettiin siirtymään Storytellin käyttäjiksi.

Ilmainen äänikirjasovellus?

Yksikään listattu äänikirjapalvelu ei kokemusteni perusteella mahdollista sitä, että äänikirjoja voisi kuunnella ilman sovelluksen lataamista. Tuollainen sovellus taas sitten puolestaan luonnollisesti löytyy niiltä kaikilta. Kaikki palvelut siis tarjoavat edellä määritellysti ilmaisen äänikirjasovelluksen.

Yhteensä tarjolla noin 3 kuukautta ilmaista kuunteluaikaa

Kun huomioi sen, että ainakin tämän sivun päivittämisen yhteydessä on listatuilla äänikirjapalveluilla tarjolla yhteensä 3 kappaletta 30 päivän kokeilujaksoja, niin voi helposti huomata, että ilmaisia kokeiluja ketjuttamalla voi äänikirjoja kuunnella ilmaiseksi jopa noin 3 kuukautta.

Ilmainen kokeilukuukausi vs. 30 päivän kokeilu

Äänikirjojen yhteydessä puhutaan joskus ilmaisista kokeilukuukausista. Kuten tältä sivulta selviää, niin vaikuttavat kokeilut kuitenkin käytännössä olevan usein 30 päivää. Mikäli siis aloittaa kokeilujakson jonkin 31 päivää sisältävän kuukauden ensimmäisen päivän alussa, niin ei välttämättä kannata luottaa siihen, että se jatkuu 31. päivän loppuun – muuten voi jäädä kirjan loppuratkaisu kuulematta.

Ilmaiset äänikirjat suomeksi ja muilla kielillä

Jokaiselta tällä sivulla mainituilta äänikirjapalvelulta pitäisi löytyä hyvä valikoima äänikirjoja suomeksi. Lisäksi kirjoja on esimerkiksi BookBeatillä tarjolla myös muilla kielillä.

Onko ilmainen äänikirja yhtä hyvä kuin maksullinen?

Ilmaisilla ja maksullisilla äänikirjoilla ei pitäisi olla mitään eroa. Ei siis pitäisi tarvita pelätä, että ei saisi yhtä hyviä kirjoja, kun hyödyntää ilmaista kokeilujaksoa kuin jos on jonkin mainitun palvelun maksava asiakas.

Miten valita hyvä kuuntelukirja?

Vähintäänkin monista äänikirjapalveluista löytyy arvioita kuuntelukirjoista. Ne voivat auttaa päättämään, mikä olisi juuri itselle hyvä kirja kuunneltavaksi. Tuon lisäksi esimerkiksi Storytel-palvelussa on mahdollista kuunnella ilmainen näyte ainakin useista kuuntelukirjoista.

Löytyykö ilmaisia äänikirjoja jostain lisää?

Ylen Areenasta löytyy valikoima ilmaisia äänikirjoja. Areenan vahvuutena voi pitää esimerkiksi sitä, että voit helposti kuunnella ilmaisia äänikirjoja netissä. Yle Areenan lisäksi kannattaa mahdollisesti tutustua myös esimerkiksi eKirjaston tarjontaan, kyseisen palvelun kautta voi nimittäin lainata sen kirjaston valikoiman äänikirjoja, johon on kirjastokortti.