Äänikirjat ilmainen kokeilu – BookBeat, Storytel, Nextory, Elisa Kirja, Audible

Äänikirjapalvelut tarjoavat tyypillisesti ilmaisia kokeiluja uusille asiakkaille. Nuo kokeilut ovat huonontuneet aika paljon siitä, mitä ne olivat aiemmin, mutta ihan mukavia kokeiluja on edelleen tätä kirjoittaessani tarjolla. Tällä sivulla on listattuna eri Suomessa toimivien äänikirjapalveluiden ilmaiskokeiluita taulukkoon, mukana ovat BookBeat, Elisa Kirja, Storytel, Audible ja Nextory, kaikki näistä palveluista voivat tehdä muutoksia niihin.

Kuuntele äänikirjoja ilmaiseksi

Palvelu:Ilmainen kokeilu:
Elisa Kirja45 päivää
BookBeat30 päivää
Storytel7 päivää, ei kaikkia tilausmuotoja varten.
Audible30 päivää, Audible toimii kokemusteni perusteella hieman eri logiikalla kuin tyypilliset äänikirjapalvelut.
Nextory30 päivää, Budjetti.fi ei tee enää yhteistyötä Nextoryn kanssa, mutta päätin silti listata tämänkin palvelun tähän vertailutaulukkoon, kun heilläkin kuitenkin on ilmaiskokeilu tarjolla.

Ei 60 tai 90 päivän ilmaista kokeilua? Tietääkseni yksikään äänikirjapalvelu ei tätä päivittäessäni tarjoa Suomessa kaikille uusille asiakkaille 60 tai 90 päivän ilmaiskokeilua. Myöskään kuukaudeksi määriteltyä ilmaiskokeilua ei ole käsittääkseni tarjolla millään palvelulla, toki on olemassa kuukausia, joissa on 30 päivää. Storytelliin liittyen on ilmeisesti ollut käsitystä siitä, että heiltä voisi olla mahdollista saada 3kk ilmainen kokeilu – itse en muista koskaan nähneeni tuollaista. 45 päivän ilmaiskokeilu on sen sijaan tehnyt vuoden 2024 talvella paluun Elisa Kirjan toimesta, joskin oletettavasti vain väliaikaisesti.

Tyypillisesti myös aikarajoitus: Äänikirjapalveluiden ilmaisista kokeiluista puhutaan tavallisesti tiettyinä määrinä päiviä. Voi kuitenkin olla hyvä tietää se, että tyypillisesti palvelut rajoittavat päivien lukumäärän lisäksi myös sitä, kuinka monta tuntia äänikirjoja voi kuunnella ilmaisen kokeilun aikana. Nuo aikarajoitukset ovat onneksi tavallisesti sillä tavoin reiluja, että ne mahdollistavat vähintään yhden kirjan kokonaan kuuntelemisen, erityisen pitkät äänikirjat voivat kuitenkin olla pidempikestoisia kuin palveluiden kokeiluiden tuntirajoitukset.

Tähän sivuun liittyvään sisältöä Budjetti.fi-nettisivustolla: