Äänikirjoja ilmaiseksi – Hyödynnä nämä hyvät kokeilut (2021)

Yksi kätevä tapa säästää rahaa on se, että hyödyntää erilaisia ilmaisia kokeilujaksoja. Eräs tuotekategoria, jonka suhteen tuntuu löytyvän erityisen kivoja ilmaisia kokeiluita, on äänikirjat. Tällä sivulla on listattuna hyvältä vaikuttavia äänikirjapalveluita, jotka tarjoavat ilmaista kuunteluaikaa.

Nappaa ilmainen kokeilu äänikirjoja varten

PalveluIlmaista aikaa
BookBeat30 päivää
Storytel30 päivää
Nextory30 päivää
Suomalainen Plus30 päivää
Elisa Kirja30 päivää

Huomiot: Listatun pituiset kokeilujaksot olivat tarjolla tämän sivun luomisen aikaan. Ainakin Storytelin tapauksessa tilanne vaikutti olevan se, että siltä saa tavallista pidemmän kokeilujakson (14 päivää vs. 30 päivää), kun menee tämän sivuston kautta sen nettisivustolle. Halutun palvelun sivustolle pitäisi voida mennä klikkaamalla taulukosta ko. palvelun nimeä.

Palveluiden tavalliset hinnat

Ainakin tätä kirjoittaessa BookBeatin, Storytelin ja Nextoryn halvin tavallinen kuukausihinta näyttäisi olevan 9,99€. Suomalainen Plussan ja Elisa Kirjan kohdalla taas kuukausihinta näyttäisi olevan 16,99€. On kuitenkin hyvä huomata se, että kolmella ensin mainitulla palvelulla näyttäisi olevan 9,99€-maksutason kohdalla rajoitus, että kirjoja saa kuunnella kuukaudessa enintään 20 tuntia. Kyseisten palveluiden ns. rajaton taso näyttäisi sitten olevan ainakin 5€/kk kalliimpi.

Suomalainen Plus koodi

Suomalainen Plus -palvelun kohdalla voi olla, että sen 30 päivän kokeilujakson hyödyntäminen vaatii tarjouskoodin. Tätä kirjoittaessa Suomalainen Plus alennuskoodi näyttäisi olevan SYKSYPLUS30 – johtuen tuon koodin muotoilusta voi olettaa, että se vanhenee jossain vaiheessa.

Yhteensä tarjolla jopa yli 4 kuukautta ilmaista kuunteluaikaa

Kun huomioi sen, että ainakin tämän sivun luomisen yhteydessä on listatuilla äänikirjapalveluilla tarjolla yhteensä 4 kappaletta 30 päivän kokeilujaksoja sekä yksi 14 päivän ilmainen kokeilu, niin voi laskea helposti, että äänikirjoja voisi halutessaan kuunnella ilmaiseksi yli 4 kuukauden ajalla.

Ilmainen kokeilukuukausi vs. 30 päivän kokeilu

Äänikirjojen yhteydessä puhutaan joskus ilmaisista kokeilukuukausista. Kuten tältä sivulta selviää, niin vaikuttavat kokeilut kuitenkin käytännössä olevan usein 30 päivää. Mikäli siis aloittaa kokeilujakson jonkin 31 päivää sisältävän kuukauden ensimmäisen päivän alussa, niin ei välttämättä kannata luottaa siihen, että se jatkuu 31. päivän loppuun – muuten voi jäädä kirjan loppuratkaisu kuulematta.