AliExpress kokemuksia 2021 – Lue kuvia sisältävä arvostelu ja jaa omia kokemuksia

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on aliexpress-logo.png

AliExpress on kiinalainen netissä toimiva markkinapaikka, josta löytyy valtava valikoima edullisesti hinnoiteltuja tuotteita. Ja käytännössä AliExpressin hinnat ovat monesti niin halpoja, että montaa saattaa epäilyttää palvelun toimivuus ja tuotteiden laatu.

Löydät tältä sivulta kirjoittajan 2021 AliExpress kokemuksia. Ne voivat ehkä auttaa sen päättämisessä, että kannattaako AliExpressistä tilata jotain. Lisäksi sivulla on myös osio, jonka kautta voit jakaa omia AliExpress kokemuksia.

Tausta: ennakko-odotukset

Lähdin tilaamaan AliExpressiltä vähän sillä ajatuksella, että tilaamani tuote saattaisi olla niin sanottua rihkamaa tai vähintäänkin laadultaan aika heikko. Olin myös jo ennen tilausta henkisesti varautunut siihen, että tuote tuskin tulee perille kovin nopeasti. Nämä ennakko-odotukset on ehkä hyvä pitää mielessä, kun lukee alla olevia kokemuksiani.

Tilattu tuote ja sen kuva AliExpressillä

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on lasit-kuva-aliexpress.jpg

Tilasin AliExpressistä silmälasit, jotka näyttivät kuvassa omaan silmääni fiksuilta ja olivat myös saaneet varsin hyviä arvosteluja. Päädyin tilaamaan kyseisen tuotteen, vaikka sen myynti-ilmoitus ei ehkä ollut maailman selkein.

Tuotteen hinta

Maksoin tuotteesta postikuluineen noin 10 euroa.

Kommunikaatio tilauksesta

AliExpressiltä tuli sähköpostiin englanniksi olevia viestejä, joissa kerrottiin tilauksen etenemisestä. Lisäksi olisin ilmeisesti pystynyt seuraamaan tilauksen etenemistä oman AliExpress-tilini kautta. En ollut laittanut tilausta tehdessäni puhelinnumeroani mihinkään kohtaan, ja vähän pelkäsin, että tuo saattaisi vaikuttaa tilauksen käsittelyyn tai toimitukseen, mutta ilmeisesti tuo pelko oli turha.

Toimitusaika ja paketti

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on aliexpress-paketti.jpg

Tilasin tuotteen perjantain ja lauantain välisenä yönä. Tuosta kahden viikon päästä perjantai-iltapäivällä sain sähköpostiini viestin, että tuote on noudettavissa postista. Tuo kahden viikon toimitusaika vastasi aika hyvin omia odotuksiani toimitusajalta, enkä ainakaan muista, että myynti-ilmoituksessa olisi luvattu sitä merkittävästi nopeampaa toimitusta.

Tilaamani tuote oli pakattu tukevasti muovikääreeseen, jonka sisältä löytyi sitten varsinainen tuotepakkaus.

Tilauksen noutaminen

Tilaamani tuote oli toimittu siihen Postin toimipisteeseen, jota normaalistikin käytän. En siis joutunut hakemaan tuotetta esimerkiksi tullista, mutta en voi millään tasolla luvata, etteikö tuo voisi olla edessä ainakin joissakin tilanteissa.

Sain haettua Postin toimipisteestä tuotteen helposti niin, että printtasin sähköpostiin Postilta tulleen ilmoituksen siitä, että tuote on noudettavissa ja näytin sitä postissa. Tuote löytyi postin hyllystä nopeasti.

Paketin sisältö

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on aliexpress-paketti-sisalto.png

En ollut tilausta tehdessäni katsonut kovin tarkkaan sitä, mitä muuta tilasin kuin itse lasit, joten oli pieni positiivinen yllätys, kun paketista löytyi itse silmälasien lisäksi myös esimerkiksi säilytyspussi ja laseille nauha. Kaikki paketissa olleet jutut olivat ehjiä ja puhtaita, eivätkä siis esimerkiksi sen oloisia, että ne olisivat olleet jo jollakin käytössä.

Tuotteen laatu

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on aliexpress-lasit-tulleet.jpg

En siis omannut kovin suuria ennakko-odotuksia tuotteen laadun suhteen, ja ainakin tuohon suhteutettuna silmälasit ylittivät odotukseni: ne istuvat hyvin, ovat sopivan jämäkät ja vaikuttavat muutenkin järkeviltä. Sekin on kivaa, että lasien sankojen väritys on sellainen kuin AliExpressin tuotekuvan perusteella toivoin.

Muuta huomioitavaa

Kun selaa AliExpressin tuoteilmoituksia, niin kokemusteni perusteella on hyvä kiinnittää huomiota siihen, mitä tuotteen koosta kerrotaan. Itse nimittäin olin ehkä erään tuotekuvan perusteella olettanut, että lasit ovat aavistuksen pienemmät, kuin miltä ne ainakin omassa päässäni näyttävät/tuntuvat. Noin siitä huolimatta, että lasien koko vastaa varsin tarkasti sitä, mitä niiden koosta kerrotaan myynti-ilmoituksessa.

Yhteenveto – tilaisinko uudelleen AliExpressistä

Tämä ensimmäinen AliExpress-kokemukseni oli sen verran positiivinen, että voisin hyvinkin tilata sieltä uudestaan. Tosin vain siinä tapauksessa, että tuote on sellainen, että olen valmis odottamaan sen saapumista ainakin pari viikkoa.

Jaettuja AliExpress-kokemuksia

There are no reviews yet. Be the first one to write one.

Jaa omia AliExpress-kokemuksia