Alisa Pankki kokemuksia – luotettavuus ja muut asiat

Alisa Pankki ei välttämättä ole monelle tuttu lainapaikka. Se ei kuitenkaan varsinaisesti ole uusi. Tuo liittyy siihen, että Alisa Pankki oli aiemmin Fellow Pankki. Ennen kuin mennään itse omiin kokemuksiini Alisa Pankista, niin voi olla hyvä todeta se, että Alisa Pankin pitäisi olla luotettava. Tuo on esimerkiksi sen ansiota, että se on pörssilistattu yritys ainakin melko isolla markkina-arvolla. Noin siis ainakin tätä kirjoittaessani. Markkina-arvo voi tietysti muuttua.

Tärkeä päivitys Alisa Pankkin liittyen, kirjoitettu 2024

  • Alisa Pankin yksi isoimmista houkutuksista lainaa haluavien näkökulmasta on ollut se, että se voi tarjota lainaa poikkeuksellisen useille. Jopa paljon useammille kuin monet muut rahoituslaitokset. Alisa Pankin lokakuulta 2023 olevasta pörssitiedotteesta kuitenkin selviää, että se on vähentänyt lainojen myöntämistä. Omien 2024 kokemusteni perusteella mahdollisesti jopa todella huomattavasti. Jos sinulle on tärkeää saada lainaa, niin haluat ehkä tutustua tämän Budjetti.fi-nettisivuston sivuun, jolla käsitellään sitä, miltä pankeilta on helpoin saada lainaa (pitäisi avautua uuteen ikkunaan, joten voit halutessasi helposti lukea tältä sivulta löytyvistä Alisa Pankki kokemuksista ja vaikkapa hakea lainaa Alisa Pankilta ja sitten mahdollisesti tutustua kokemusteni perusteella ainakin tätä kirjoittaessani helpommin lainaa myöntäviin tahoihin).

Alisa Pankki kokemukseni

Kun lähtee hakemaan Alisa Pankilta lainaa, niin voi valita halutun lainasumman kattavasti. Summat alkavat 1 000 eurosta ja siitä 500 euron niin sanotuin korotuksin voi halutun lainasumman valita 30 000 euroon asti. Myös halutun laina-ajan voi valita kattavasti. Sen valitseminen voi kuitenkin tuntua hieman sekavalta.

Tuo johtuu siitä, että lainan etusivulla voi laina-aikaa periaatteessa valita mille tahansa summalle vuodesta alkaen ja enintään 10 vuotta, mutta sitten kun menee etusivulta eteenpäin varsinaiseen lainahakemukseen, niin voi lainasumman ja laina-ajan valita uudestaan ja siinä vaiheessa näyttäisi siltä, että laina-aikaa voi valita jopa 15 vuotta. Tuo vastaa kuukausina 180 kuukautta, mutta kun lähtee valitsemaan haluttua määrää kuukausia laina-ajaksi, niin lopettaa slideri näyttämästä mahdollisia lyhennyseriä lainasummasta riippuen joko 175, 176 tai 177 kuukauden kohdalla.

Toinen asia, joka voi aiheuttaa pientä hämmennystä Alisa Pankin kohdalla on se, että siltä ei oikein tunnu saavan tietoa lainan mahdollisesta korosta. Kerrotaan, että korko on alkaen 7% – ei kerrota tarkoittaako se nimellistä vai todellista vuosikorkoa ja sitten lainaesimerkissä käytetään todellisena vuosikorkona 9%. Noiden perusteella Alisa Pankilta voisi saada netin avulla saatavaksi vakuudettomaksi lainaksi varsin edullista lainaa. Kuitenkin sen perusteella, miten noista koroista kerrotaan, se ei ole ollenkaan varmaa. Toki ainakin tätä kirjoittaessani lainojen korkoja rajoitetaan Suomessa korkokatolla, minkä kaiken järjen mukaan pitäisi koskea myös Alisa Pankkia.

Vaikka korosta ei siis ottanut ainakaan varmuudella selvää, niin lähdin hakemaan lainapäätöstä Alisa Pankilta. Lainahakemuksen täyttäminen ei ollut ihan niin nopeata kuin olin toivonut. Se oli myös ainakin hieman hämmentävää siinä mielessä, että lainahakemuksessa oli melko paljon sellaisia kysymyksiä, jotka mielestäni olivat täysin yhdentekeviä lainapäätöksen suhteen. Jotkin kysymykset nimittäin tuntuivat olevan suunniteltu enemmän sitä varten, jos ryhdyn Alisa Pankin asiakkaaksi, jolla on rahaa Alisa Pankissa, sen sijaan, että vain haluaisin lainaa.

No vastasin kuitenkin kysymyksiin. Saatuani lainahakemuksen valmiiksi sain siihen heti päätöksen Alisa Pankin nettisivujen kautta. Vaikka uskoin ainakin jossain määrin, että voisin saada lainaa Alisa Pankilta, niin eivät he suostuneet tekemään minulle minkäänlaista lainatarjousta. Mitään liitteitä en itse joutunut Alisa Pankille lähettämään lainapäätöstä varten, mutta voi olla, että he pyytävät ainakin jonkin sellaisen ennen kuin maksavat mahdollisesti myönnettävän lainan tilille.

Lainan saamisen nopeudesta

Ainakin tätä kirjoittaessani Alisa Pankki tuo nettisivustollaan esille, että siltä voisi saada lainan heti tilille. Suhtautuisin tuohon osittain hieman varauksella. Korkorajoitusten lisäksi lainafirmoja nimittäin nykyään rajoitetaan sen suhteen, mihin kellonaikoihin ne saavat siirtää lainan sitä haluavan pankkitilille. Mahdollinen poikkeus tuohon voivat olla nostot aiemmin avatulta joustoluotolta, jolla on vielä nostovaraa jäljellä. Käsittääkseni Alisa Pankin laina ei kuitenkaan ole joustoluotto vaan kertalaina.

Sitten voi vielä olla hyvä tietää se, että Alisa Pankki ei välttämättä pysty siirtämään lainaa heti kaikkien pankkien tileille. On nimittäin niin, että käsittääkseni ainakaan yksikään pikavippifirma ei pysty tätä kirjoittaessani siirtämään lainaa heti S-Pankin ja Ålandsbankenin tileille.

Onko Alisa Pankki mukana lainan kilpailutuksissa?

Lainan kilpailuttajat ovat palveluita, jotka voivat yrittää löytää palvelua käyttävälle henkilölle lainatarjouksia niiden yhteistyökumppaneina toimivilta lainafirmoilta. Alisa Pankki toimii varsin monen lainan kilpailuttajan yhteistyökumppanina. Nuo sisältävät esimerkiksi Rahalaitoksen ja Omalainan. Alisa Pankin kertoman perusteella paras lainatarjous siltä voi kuitenkin olla mahdollista saada, jos hakee lainaa suoraan sen omalta nettisivustolta.

Kilpailuta Alisa Pankki nyt

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Alisa Pankin yrityslainasta ja luottokortista

Edellä on käsitelty Alisa Pankkia erityisesti sen kuluttajalainan näkökulmasta. Alisa Pankki tarjoaa kuitenkin myös yrityslainaa ja luottokorttia. Kun kokeilin yrityslainan kilpailutusta sitä varten tarkoitetussa palvelussa, niin sain Alisa Pankilta lainatarjouksen yrityslainasta. Tuon perusteella arvioisin, että ainakin se on hyvää Alisa Pankin yrityslainassa, että sitä ollaan mahdollisesti valmiita tarjoamaan ainakin melko monille hakijoille – netin yrityslainapalveluille on tyypillistä, että ne tarjoavat yrityslainaa erittäin harvoille, poikkeuksena tuohon vaikuttaisi olevan lähinnä Qred. Alisa Pankilta yrityslainaa varten saamani lainatarjous ei ollut yrityslainaksi erityisen isoa summaa varten.

Alisa Pankin luottokortti on tarjolla virtuaalisena ja perinteisenä versiona. Virtuaalinen luottokortti tarkoittaa luottokorttia, jota voi käyttää esimerkiksi yhteensopivalla matkapuhelimella. Alisa Pankin luottokorttia varten näyttäisi olevan tarjolla ihan hyvin korotonta maksuaikaa.