Autolainan kilpailutus netissä ilman sitoutumista

Kirjoittaja: Atte S

Autolainan kilpailutus voi tuoda mukavasti säästöjä verrattuna siihen, että ottaisi vain ensimmäisen mahdollisesti tarjotun autolainan. Mukavaa kyllä, autolaina on mahdollista kilpailuttaa netin kautta ja vieläpä nopeasti ja helposti. Parhaassa tapauksessa kilpailutuksen kautta voi löytää edullisen autolainan. On melko monta paikkaa tehdä autolainan kilpailutusta netissä. Alempana olevaan taulukkoon olen listannut näkemykseni mukaan parhaat niistä.

Jokaista listattua kilpailuttaja voi kokeilla ilman, että siitä tarvitsee maksaa. Yksikään kyseisistä kilpailuttajista ei myöskään kokemusteni perusteella pakota ottamaan lainaa. Voit mahdollisesti saada kilpailutuksen kautta yli yhden tarjouksen autolainasta.

Kilpailuta autolaina

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Kilpailuttajien kesken voi olla vaihtelua siinä, mitä rahoituslaitoksia niiden suorittamassa kilpailutuksessa on mukana. Erityisen hyvän kilpailuttajan valikoimassa voi olla mukana varsin mukavasti yli 10 rahoituslaitosta. Yhdenkään tietämäni kilpailuttajan vertailussa ei ole mukana kaikkia autolainaa mahdollisesti tarjoavia lainafirmoja.

Järkevä autolaina

Sopivan edullinen. Kaikille ei tarjota yhtä halpaa autolainaa. Tärkeätä on yrittää löytää omaan tilanteeseen miellyttävän edullinen autolaina.

Sopiva laina-aika. Kilpailuttamisen kautta löydettyä autolainaa lyhennetään lähtökohtaisesti kuukausittain. Laina-aika olisi mielestäni hyvä olla sellainen, että se pitää lyhennyserät oman tilanteen huomioiden riittävän matalina, että ne pystyy maksamaan vaikka rahatilanne heikkenisi. Toisaalta liian pitkää laina-aikaa ei kannata ottaa, koska silloin tulee helposti maksettua tavallaan turhasta korkoja.

Luotettava lainapalvelu. Kokemusteni perusteella hyvät kilpailutuspalvelut ottavat mukaan kilpailutukseen vain rahoitusyhtiöitä, joita voi pitää luotettavina. Voi kuitenkin olla aina hyvä suorittaa pieni tarkistus ennen kuin päättää, ottaako vastaan kilpailutuksen myötä mahdollisesti tarjotun autolainan.

Saatavilla riittävän nopeasti. Autolaina voi joskus olla tärkeää saada nopeasti ja kaikki lainafirmat eivät ole yhtä nopeita maksamaan lainaa tilille. Mikäli tarvitset autolainan nopeasti, etkä ole varma pystyykö rahoitusyhtiö, jonka autolainaa harkitset maksamaan sen nopeasti, niin voi olla hyvä idea ottaa yhteyttä kyseisen rahoitusyhtiön asiakaspalveluun ja kysyä asiasta.

Vaikka järkevää autolainaa voivatkin koskea melko monet vaatimukset, niin voi mielestäni olla ainakin ihan hyvät mahdollisuudet löytää järkevä autolaina hyvän kilpailutuspalvelun avulla.

Autolaina netistä

Sen lisäksi, että kaikkia listattuja kilpailuttajia voi kokemusteni perusteella käyttää ihan vaan netin kautta, niin pitäisi myöskin lähtökohtaisesti ainakin lähes kaikki niiden mahdollisesti löytämät autolainat olla saatavilla suoraan netistä, eli ilman esimerkiksi käyntiä jossakin konttorissa. Siinä, mitä toimia netissä pitää tehdä, jotta mahdollisesti löydetyn autolainan saa käyttöönsä, voi olla vaihtelua rahoitusyhtiöiden välillä.

Autolainatarjouksiin tutustumiseen voi käyttää aikaa

Hyvä kilpailutuspalvelu mahdollistaa kokemusteni perusteella sen, että et joudu tekemään päätöstä mahdollisesti tarjotun lainan ottamisesta heti. Tuo voi olla hyödyllistä esimerkiksi siinä tapauksessa, että saat tarjouksen autolainasta, mutta et ole varma, onko se riittävän edullinen omaan tilanteeseen.

Autolainan korko

Testasin tämän sivun kirjoittamisen yhteydessä taulukossa listattua Sortteria sellaista lainaa varten, jonka voisi käyttää esimerkiksi auton ostamiseen ja sain seuraavat tulokset:

Laina 15 000€, laina-aika 5 vuotta, nimellinen vuosikorko 14,49% ja todellinen vuosikorko 16,41%.

Sama lainasumma ja laina-aika kuin yllä, nimellinen vuosikorko 14,25%, todellinen vuosikorko 16,55%.

Lainasumma 8 000€ laina-aika sama kuin molemmissa edellä olleissa esimerkeissä, nimellinen vuosikorko 13,67%, todellinen vuosikorko 16,71%.

Nuo tarjoukset eivät mielestäni ole erityisen edullisia korkojen suhteen. Halvempi laina voi olla mahdollinen esimerkiksi, jos tuloja on enemmän kuin itse ilmoitin tai hakee lainaa niin sanotun yhteishakijan kanssa. Ehkä on vielä hyvä mainita, että voit siis kokemusteni perusteella vaikkapa Sortterin kilpailutuksen avulla yrittää löytää tarjouksia auton ostamiseen käytettävästä lainasta ilman, että palvelu pakottaa ottamaan mitään mahdollisesti tarjottua lainaa.