Bigbank – Onko se hyvä ja luotettava lainapaikka?

Bigbank on Virosta lähtöisin oleva rahoituslaitos, joka on tarjonnut Suomessa lainoja jo verrattain pitkään. Lisäksi Bigbankin tarjontaan kuuluu esimerkiksi säästötili. Bigbankilla on lupa tarjota Suomessa lainoja. Tuota tarkoitusta varten rekisteröidyn tahon virallinen nimi on Suomessa Bigbank AS Suomen sivuliike. Kyseisen tahon y-tunnus 2292157-2, tuon tiedon saa esimerkiksi YTJ:n palvelusta. Mielestäni voi siis Bigbankin taustan perusteella sanoa perustellusti, että Bigbank luotonmyöntäjänä ei ole huijaus. Mikäli kuitenkin hakee Bigbankilta lainaa, niin voi olla hyvä tietää ennakolta ainakin pari asiaa, ettei tunne tulleensa henkilökohtaisella tasolla jollakin tavalla huijatuksi.

Mielestäni tärkein asia tiedettäväksi Bigbankin lainoihin liittyen on se, että lainojen koroissa voi olla jopa todella isoja eroja. Mikäli siis olet tarkistanut lähtökohtaisen todellisen vuosikorkoprosentin tietylle lainasummalle ja sitten haetkin jotain toista lainasummaa, niin ei kannata missään nimessä olettaa, että molempien lainojen todellinen vuosikorkoprosentti olisi sama. Voit tutkia eri korkoprosenttien vaikutusta lainan kuukausieriin ja kokonaiskustannukseen esimerkiksi tällä Budjetti.fi-sivuston laskurilla.

Toinen asia, joka Bigbankin lainoihin liittyen voi olla hyvä tietää, ettei tunne tulleensa huijatuksi on se, että ne eivät nopeuden puolesta ole varsinaisia pikalainoja. Tuo liittyy ensinäkin siihen, että Bigbankilta lainan saaminen lähtökohtaisesti vaatii liitteen lähettämisen – jos et halua lähettää liitettä nettilainaa varten, niin sinua saattaisi kiinnostaa tämän sivuston sivu lainapaikoista, jotka voivat myöntää lainaa ilman liitteitä. Voi olla hyvä tiedostaa se, että tyypillisesti liitteen vaativat lainat ovat korkoprosentin suhteen halvempia kuin ilman liitettä tarjolla olevat.

Bigbankilta lainan saamiseen nopeuteen liittyy myös se, että Bigbankilta ei lähtökohtaisesti voi saada viikonloppuna lainaa tilille. Tietojeni perusteella ei ole ollenkaan harvinaista, että isompia lainasummia ei voi saada edes netin lainapaikoilta viikonloppuna heti tilille, eli Bigbank ei ole tuossa mielessä nähdäkseni mitenkään negatiivinen poikkeus.

Miten hyvä lainapalvelu Bigbank on korkojen suhteen?

Bigbankin lainat voivat niiden tietojen, jotka olivat saatavilla, kun kirjoitin tätä sivua, perusteella olla parhaimmillaan nettilainoiksi verrattain edullisia. Toki ne eivät tietenkään vaikkapa tyypillisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna ole lähtökohtaisesti edullisia.

Yhteenvetona tiedoista liittyen Bigbankin luotettavuuteen ja korkoihin voi mielestäni sanoa, että se voi olla ihan hyvä valinta lainapalveluksi, jos ei tarvitse lainaa tilille erityisen nopeasti ja helposti. Bigbankin laina voi olla erityisen hyvä valinta silloin, jos on tarve kulutusluotolle.

Suoraan tai kilpailuttamisen kautta lainaa

Bigbankilta voi hakea suoraan lainaa tai sitten sitä voi yrittää löytää lainahakemuksia kilpailuttavan palvelun avulla. Tätä sivua kirjoittaessani saatavilla olleiden tietojen perusteella Bigbank on Suomessa suosituista kilpailuttajista mukana esimerkiksi Etuan (kokemuksia Etuasta), Sortterin (kokemuksia Sortterista) sekä Zmartan (kokemuksia Zmartasta) tarjonnassa.