Bondora kokemuksia – Tämmöinen lainapalvelu Bondora on

Bondora on yksi netin monista lainapaikoista. Bondora saattaa kuitenkin olla joitakin muita lainapalveluita tuntemattomampi. Koska olen itse kuitenkin käyttänyt Bondoraa, niin päätin jakaa täällä omia Bondora kokemuksiani.

Bondora kokemukset

Taustaksi: olen hakenut Bondoralta lainaa useamman kerran, ja tässä kerrottavat kokemukset perustuvat tätä kirjoittaessa viimeisimpään kertaan, kun käytin Bondoraa.

Kokemuksieni perusteella Bondoralta on jopa todella helppo hakea lainaa. Lainan hakeminen Bondoralta nimittäin vaatii vain sisäänkirjautumisen, pankkitunnuksien käyttämistä ja muutaman perustiedon antamista itsestä / omasta taloustilanteesta.

Sen lisäksi, että Bondoraa on helppo käyttää, niin näyttäisi sen palvelu olevan parhaimmillaan erittäin nopea. Ainakin omassa tapauksessani nimittäin sain lainapäätöksen käytännössä heti, kun olin tehnyt lainahakemuksen.

Kun Bondoralta sai lainapäätöksen, niin ehdotti se ensin muistaakseni kolmea sellaista lainaa, jotka eivät oikein sopineet omaan tarpeeseeni. Nuo ehdotetut lainat näkyivät vierekkäin samalla Bondoran palvelun sivulla, ja kun kyseistä sivua skrollasi alaspäin, niin löytyi valikko, jonka avulla pystyin valitsemaan lähes sellaisen lainan kuin halusin.

Tuo edellä mainittu ”lähes sellaisen” viittaa käytännössä siihen, että ainakaan omassa tapauksessani Bondora ei mahdollistanut alle 6 kuukauden laina-ajan valitsemista, vaikka oletin laina-aikoja olevan tarjolla kolmesta kuukaudesta alkaen. Lisäksi on ehkä hyvä tietää se, että ainakaan itse en olisi voinut valita yli 4 000 euron lainaa, vaikka Bondoran suurimman lainasumman pitäisi olla 10 000 euroa.

Kun olin valinnut haluamani lainan Bondoralta, niin siirrettiin se pankkitililleni noin 10 minuutissa. Tuon nopeuden suhteen on kuitenkin hyvä huomata se, että Bondora näyttäisi varoittelevan, että lainan tilille saamisessa voi mennä jopa useampi päivä. Ei siis kannata pitää tuota kymmentä minuuttia minkäänlaisena lupauksena.

Otin Bondoralta 500 euron lainan, ja siis 6kk laina-ajalla, ja näyttäisi siltä, että siitä pitää maksaa takaisin hieman yli 542€. Noista vähän yli 42 euron koroista ja kuluista näyttäisi olevan korkoja hieman yli 24€ ja jonkinlaista toimituspalkkiota 18 euroa.

Bondoralta sähköpostiini saamani lyhennysaikataulun perusteella siltä otettua lainaa maksetaan takaisin kuukausittain. Olin ehkä hieman yllättänyt siitä, että ainakin oman lainani kohdalla ensimmäinen eräpäivä näyttäisi olevan jo noin 2½ viikon päästä siitä, kun otin lainan.

Yhteenvetona Bondora kokemuksistani voi todeta, että Bondora tuntuisi olevan varsin hyvä lainapalvelu. Aiemmin pidin Bondoran pienenä puutteena sitä, että se ei välttämättä sopinut kovin hyvin ainakin verrattain pienen lainan haluaville. Tätä päivittäessäni vuonna 2023 tuo asia vaikuttaisi kuitenkin olevan paremmin, sillä Bondoran minimilainasumma on muutoksen ansiosta pudonnut 100 euroon.

Hyvä huomata: Bondoran lainojen kustannukset voivat mahdollisesti erota ainakin jonkin verran, vaikka lainasumma ja laina-aika olisivat samat. Tämän sivun tietoja 500e lainan kustannuksista ei siis kannattaa ottaa lupauksena.