BookBeat, Elisa Kirja, Storytel: tarjous vanhoille asiakkaille?

Äänikirjapalvelut tarjoavat jopa todella innokkaasti ilmaisia kokeilujaksoja uusille asiakkaille. Lisäksi ne saattavat joskus myös antaa alennuksia tilauksista uusille asiakkaille. Mutta tarjoavatko äänikirjapalvelut tarjouksia vanhoille asiakkaille? Mahdollisesti. Se on kuitenkaan hyvä mainita heti alkuun, että en tiedä niin BookBeatin kuin Storytellinkään avoimesti viestivän kaikille mahdollisesta tarjouksesta vanhoille asiakkaille.

Näin vanhan asiakkaan tarjous voi olla mahdollinen

Vanhan asiakkaan tarjouksen voi mahdollisesti saada ensinäkin niin, että kun menee perumaan tilausta äänikirjapalvelulla, niin saattaa äänikirjapalvelu siinä vaiheessa ilmoittaa, että jos jatkatkin asiakkaana, niin saat esimerkiksi alennusta seuraavasta tilauksesta. Tuollaista tarjousta voisi kutsua esimerkiksi pitotarjoukseksi. Noin sen takia, että äänikirjapalvelu kokee paremmaksi pitää sinut asiakkaana kuin menettää, vaikka et maksaisikaan seuraavasta tilauksesta täyttä hintaa.

Tuollaista tarjousta ei kuitenkaan välttämättä läheskään aina tarjota. Mikäli siis menee perumaan omaa tilausta sillä idealla, että toivoo äänikirjapalvelun tekevän tarjouksen, niin kannattaa olla varma siitä, että äänikirjapalvelun tilaus ei lopu kesken. Onneksi ainakin Storytellillä vaikuttaisi saavan kuunnella tilausjakson loppuun asti, vaikka peruisikin tilauksen.

Tuon lisäksi vanhat asiakkaat voivat myös mahdollisesti saada tarjouksen, jos kuuluvat äänikirjapalvelun postituslistalle. Ehkä hieman äänikirjapalveluihin verrattavissa olevana asiana, on oma kokemukseni Spotifyista, että he aina välillä lähettävät varsin kivan tarjouksen, kun en ollut ainakaan kohtuulliseen aikaan heidän maksava asiakas.

Vaikka tarjoukset vanhoille asiakkaille voivatkin olla mahdollisia, niin voi sanoa, että ainakaan kovin innokkaasti äänikirjapalvelut eivät niitä todennäköisesti tarjoa. Ainakin hieman yksinkertaisten ilmaisten taitaa nimittäin olla niin, että vanhat normaalihinnalla palvelua käyttävät asiakkaat maksavat uusille asiakkaille tarjotut tarjoukset, ja jos myös vanhat asiakkaat saisivat helposti hyviä tarjouksia, niin ei tuo logiikka enää toimisi.

Mitä tehdä, jos ei ole tarjolla tarjousta vanhoille asiakkaille?

Jos et ole vielä käyttänyt kaikkien äänikirjapalveluiden ilmaisia kokeiluja, niin voit aivan hyvin vaihtaa uudelle äänikirjapalvelulle ja hyödyntää sen tarjouksen uusille asiakkaille. Kokemusteni perusteella noita mahdollisia ilmaisia kokeiluja ei ole vaikutettu rajoitettavan mitenkään niin, että jos on jo käyttänyt tietyn palvelun ilmaisen kokeilun, niin ei voi käyttää toisen palvelun ilmaista kokeilua. Kuka tietää, ehkä hyödyntämällä jonkin toisen äänikirjapalvelun ilmaisen kokeilun voit jopa löytää oman uuden suosikkisi äänikirjapalveluista.

Kaikilta Suomessa toimivilta isoimmilta äänikirjapalveluilta on ainakin tätä kirjoittaessani mahdollista saada vähintään 30 päivän ilmainen kokeilu. Mikäli olet uusi asiakas tietyllä äänikirjapalvelulla, niin sinun pitäisi esimerkiksi alta päästää hyödyntämään tietyn palvelun ilmainen kokeilu.

Kokeile BookBeat ilmaiseksi.

Kokeile Elisa Kirja ilmaiseksi.

Kokeile Storytel ilmaiseksi.