Budjettilaskuri – Laske esimerkiksi kotitalouden kuukausibudjetti

Budjetin voi laskea ihan perinteisesti kynällä ja paperilla. Ainakin, jos mahdollisia kohtia laskelmassa on monta, niin voi se kuitenkin olla helpompaa käyttäen budjettilaskuria. Sellainen on alempana tällä sivulla. Voit laskea laskuria käyttäen esimerkiksi kuukausibudjetin. Luonnollisesti tämä budjettilaskuri on ilmainen käyttää.

Osa tyypillisistä kotitalouden kuluista on sellaisia, että ne eivät toistu kuukausittain vaan harvemmin. Mikäli sinulla on esimerkiksi kulu, joka toistuu kolmen kuukauden välein, niin voit ottaa ainakin kaksi erilaista tapaa sen budjetointiin kuukausibudjetissa. Ensimmäinen vaihtoehto on se, että jaat kulun sillä, miten monen kuukauden välein se esiintyy. Eli vaikkapa 3 kuukauden välein esiintyvän 150€ kulun voi budjetoida kuukausibudjettiin 150€/3 = 50€.

Mikäli tekee tuon on kuitenkin tärkeää muistaa siirtää johonkin säästöön kyseistä kulua varten budjetoitu rahasumma kaikkina niinä kuukausina, kun kyseistä kulua ei joudu maksamaan, koska muuten ei välttämättä ole varaa maksaa kyseistä kulua. Tuosta syystä, mikäli se on mahdollista, niin voi toinen mahdollinen idea harvemmin kuin kuukausittain toistuvan kulun budjetoimiseen olla se, että budjetoi kyseisen kulun jokaiselle kuukaudelle sen suuruisena kuin se esiintyy silloin, kun se pitää maksaa. Tuon pitäisi lisätä mahdollisuuksia siihen, että kulu on mahdollista maksaa. Niinä kuukausina kun tuosta eräänlaisesta ylibudjetoinnista jää rahaa yli, niin voi ne halutessaan siirtää esimerkiksi säästöihin tai käyttää johonkin mukavaan.

Budjettilaskuri

Budjettilaskuri

Tulot
Menot

Tulos

Ylijäämä/Alijäämä: 0 €

Mikäli laskelman lopputuloksen edessä ei ole merkkiä, niin on budjettilaskelma päätynyt siihen, että menoja ja tuloja on yhtä paljon tai laskelma on voitollinen, eli ylijäämäinen. Jos taas tuloksen edessä on miinusmerkki, niin on budjetti tappiollinen, eli alijäämäinen.

Tämän sivun budjettilaskuri on toteutettu varsin simppelisti, joten sen pitäisi näyttää laskeman tuloksena todellinen summa. Ainakin mikäli kuitenkin epäilet, että voiko tulos pitää paikkansa, niin voi olla hyvä tarkistaa vielä jotenkin muuten laskelma. Mikäli haluat lisätietoa siitä, mikä budjetti on ja mitä budjetointi tarkoittaa, niin voi esimerkiksi tämä sivu tällä sivustolla olla hyödyllistä luettavaa.