CyberGhost VPN kokemuksia – Netlifx, nopeus, hinnat, alennuskoodi jne.

CyberGhost on yksi eniten nettinäkyvyyttä saavista VPN-palveluista, ja sitä myös saatetaan hehkuttaa jopa parhaana VPN-palveluna. Noiden asioiden myötä omatkin odotukseni olivat ennen sen käyttämistä varsin korkealla. Alta toivottavasti selviää, miten hyvin CyberGhost täytti nuo odotukset.

CyberGhostin ostaminen

CyberGhost on helppo ostaa palvelun verkkosivustolta. Mahdollisia maksutapoja ovat esimerkiksi PayPal ja maksukortit. Suomalainen maksukortti kävi hyvin. Ostamisen yhteydessä CyberGhost-palvelua varten pitää luoda tili. Tuo tilin luominen oli erittäin yksinkertaista ja nopeata.

CyberGhostin hinnat:

Tätä kirjoittaessa CyberGhostin ilmoitetut tavalliset hinnat ovat 1 kuukausi = 11,99€, vuosi = 143,88€, kaksi vuotta = 287,76€ ja kolme vuotta (+ ehkä bonuskuukausia) = 467,61€.

Käytännössä kuitenkin ainakin kaikkia muita tilauksia paitsi kuukausitilausta varten näyttäisi olevan koko ajan tarjolla jopa todella isoja alennuksia. Tätä kirjoittaessa nuo alennetut hinnat ovat seuraavat: vuosi = 45€, 2 vuotta = 76,56€ ja 3 vuotta + 3 ekstrakuukautta = 78€. Niin kuin noista hinnoista näkee, niin CyberGhost voi pitkällä aikavälillä olla per kuukausi -hinnoiltaan jopa halpa VPN.

CyberGhost alennuskoodi – onko sellaista olemassa? CyberGhost on siitä harvinainen palvelu, että sitä varten ei vaikuta olevan minkäänlaista alennuskoodia. Sen sijaan CyberGhost-alennukset ovat tarjolla ihan vaan menemällä palvelun nettisivuille ja ostamalla halutun tilauksen.

CyberGhost käyttöliittymä – onko CyberGhostia helppoa käyttää?

CyberGhostin käyttöliittymä on helppokäyttöinen, mutta ei kuitenkaan ihan niin yksinkertainen kuin esimerkiksi NordVPN:n. Yksi tämän VPN-palvelun erityisominaisuuksista on se, että sillä on erikseen suositeltuna VPN-yhteyksiä, jotka voisivat olla hyviä tiettyä asiaa, kuten esimerkiksi jenkki-Netflixiä, varten. Ainakaan itse en kuitenkaan huomannut eroa sen perusteella, että valitsiko vain listasta jonkin USA-VPN:n vai semmoisen, minkä kerrottiin olevan juuri Netflixiä varten.

CyberGhostin vaikutus netin nopeuteen

Amerikkalaista VPN-yhteyttä käytettäessä CyberGhostilla tuntui välillä olevan selkeä negatiivinen vaikutus netin nopeuteen, ei niin suuri, että se olisi estänyt netin selaamisen, mutta kuitenkin esimerkiksi striimatessa kuvanlaatua heikentävä vaikutus. Suomalaista VPN-yhteyttä käytettäessä negatiivinen vaikutus nettiyhteyden nopeuteen oli todella selkeästi pienempi.

CyberGhost ja Netflix – kokemuksia

CyberGhostilla sai helposti pääsyn jenkki-Netflixin valikoimaan. Tuo pääsy onnistui sekä valitsemalla erityisesti Netflixiä varten tarkoitettu VPN-yhteys sekä ihan vaan ns. yleisellä jenkki-VPN:llä. Valitettavasti kuitenkin riippumatta siitä, kumman vaihtoehdon valitsi, niin oli CyberGhostia käytettäessä Netflixin kuvanlaatu selkeästi tavallista heikompi.

CyberGhostin iso hyvä puoli

Kuten ylempää voi varmasti päätellä, niin en ole ollut kaikilta osin tyytyväinen CyberGhostiin. Sillä kuitenkin on yksi selkeä plussa, joka osoittaa arvonsa erityisesti, jos tarvitsee usein vaihdella VPN-yhteyden ja tavallisen yhteyden välillä. Tuo on se, että CyberGhostin eräänlaisen mini-ikkunan (kuva yllä) kautta on erittäin helppo muodostaa nopeasti VPN-yhteys ja sitten halutessa katkaista se.

Yhteenveto: mihin tilanteisiin CyberGhost on hyvä valinta ja mihin ei?

Suositellen CyberGhostia erityisesti, jos haluaa ostaa kerralla pitkäksi aikaa VPN-palvelun. Tuo on sen ansiota, että CyberGhost on pitkien tilausten kohdalla kuukausitasolle laskettuna jopa todella halpa ja lisäksi CyberGhost vaikuttaisi olevan ihan hyvä VPN. Mikäli sen sijaan etsii esimerkiksi Netflixiä varten parasta mahdollista VPN-palvelua, niin en ainakaan tätä kirjoittaessa valitsisi CyberGhostia. Sen sijaan valitsisin NordVPN:n.