Edullinen joustoluotto – miten pienen koron joustoluotto on realistinen?

Joustoluottojen edullisuuden käsittelyyn liittyy eräänlainen outous. Nimittäin se, että mitä löysemmin määrittelee sen, mitä joustoluotto tarkoittaa, niin sitä edullisempi joustoluotto voi olla mahdollista löytää. Mikäli nimittäin tulkitsee joustoluoton tarkoittavan käytännössä mitä tahansa vakuudetonta lainaa, joka voi tuoda joustoa omaan talouteen, niin voi löytää jopa paljon edullisemman lainatarjouksen kuin jos tulkitsee joustoluoton tarkoittavan luottotiliä, jolta voi luottorajan puitteissa tehdä käytännössä koska tahansa uusia nostoja.

Tuo asia liittyy siihen, että jälkimmäisessä tapauksessa lainafirmat eivät voi hinnoitella joustoluottoa koko luottorajan perusteella, vaan niiden pitää huomioida esimerkiksi se skenaario, että vaikka henkilölle myönnetään 5 000 euron joustoluotto, niin saattaa hän nostaa lainaa vain 100 euroa. Tuo on tietyllä tavalla lainafirmoille huono tilanne, koska ne eivät pysty keräämään kunnolla korkoja. Jos taas henkilölle myönnetään ensimmäiseen määritelmän mukainen 5 000 euron joustoluotto, niin voi lainafirma hinnoitella lainan korkoprosentin suhteen halvemmaksi, koska se tietää voivansa kerätä isomman lainasumman (ja todennäköisesti pidemmän laina-ajan) ansiosta enemmän korkoa euroissa mitaten.

Yksi tärkeä asia, joka on vielä syytä huomioida, jos haluaa edullisen joustoluoton on se, että jos valitsee tuon laajemman tulkinnan joustoluotosta, niin voi lainahakemuksen joustoluottoa varten niin sanotusti kilpailuttaa. Tuo voi auttaa löytämään erityiseen miellyttävän pienen koron joustoluoton. Toisena käsitellyn mukaista joustoluottoa varten ei kilpailuttaminen ole ainakaan tätä kirjoittaessa käytännössä mahdollista. Olen kerännyt alempana tällä sivulla olevaan vertailutaulukkoon suositeltuja lainapalveluita joustoluottoa varten, mukana on paikkoja molempien joustoluoton määritelmien ystäville. Taulukossa käytetään vertailun selkeyden ja yhtenäisyyden vuoksi nimellisiä vuosikorkoprosentteja, suosittelen tarkistamaan mahdollisesti itselle tarjotun joustoluoton tiedot hyvin ennen sen nostamista.

Jopa edullinen joustoluotto

Nimi ja kuvaus:Korko % alkaen:Lainasummat ja laina-ajat:
Sortter // kilpailuttaja4%1 000€ – 60 000€, 12 – 240 kk
Omalaina // kilpailuttaja4,19%500€ – 60 000€, 12 – 240 kk
Rahoitu // kilpailuttaja4,50%1 000€ – 60 000€, 12 – 180 kk
Morrow Bank // oma perinteinen joustoluotto10,50%1 000€ – 50 000€, 36 – 180 kk
Ferratum // oma perinteinen joustoluotto19,50%1€ – 4 000€, 1 – 54kk

Varsinkin kilpailuttajien suhteen on hyvä huomata se, että minimikoron omaavan joustoluoton saaminen voi olla vähintäänkin haastavaa. Realistista voi olla se, että jos ottaa pienen joustoluoton, niin tarkoittaa joustoluotto pienellä korolla käytännössä noin 15% korkoa, jos ottaa keskikokoisen joustoluoton, niin tarkoittaa pieni korko noin 10% korkoa ja jos ottaa ison joustoluoton, niin voi pieni korko tarkoittaa käytännössä noin 8% korkoa.