Jopa edullinen laina – Myös pitkä maksuaika, edullinen laina kokemuksia

Kaikista edullisin pitkän maksuajan laina voi löytyä suoraan perinteisestä pankista. Sieltä esimerkiksi 30 vuoden laina alle 6% todellisella vuosikorolla saattaa olla monesti jopa realistinen, kunhan pankki on ylipäätänsä valmis antamaan lainaa. Ainakin mikäli pankkilaina ei ole mahdollinen, niin kannattaa katse siirtää netin lainahakemuksen kilpailuttajiin. Ne voivat nimittäin löytää ainakin verrattain edullisen lainan pitkällä maksuajalla. Esimerkiksi alle 10% todellinen vuosikorko ja jopa 20 vuoden laina-aika voi olla mahdollinen.

Edullisen lainan halutessa on tietenkin hyvä muistaa se, että edullisuus voi koskea kahta asiaa: todellista vuosikorkoa ja lainasta euroissa maksettavaa korkoa. Jos laina on pitkällä maksuajalla, niin voi se hyvin olla ensimmäisen suhteen edullinen, mutta ei enää toisen suhteen. Alempana on listattuna kilpailutuspalveluita pitkän maksuajan edullisen lainan löytämiseksi.

Suositeltuja palveluita edullista lainaa varten

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Jokaisen listatun kilpailuttajan kokeileminen on ilmaista etkä joudu ottamaan yhtään ehdotettua lainaa, jos et haluat. Edullisen lainan voi siis yrittää löytää varsin huoletta. Kaikki listattujen kilpailuttajien mahdollisesti löytämät lainat ovat käsitykseni mukaan vakuudettomia sekä tarjolla ilman takaajaa. Tavallisesti tuollaiset lainat eivät ole yhtä edullisia kuin lainat, jotka vaativat ainakin toisen noista. Mikäli haluat maksimoida mahdollisuudet löytää kilpailuttajan avulla edullisen lainan ja se on mahdollista, niin voi niin sanottu rinnakkaishakija olla hyvä idea. Hän vastaa lainasta, mikäli et itse pysty sitä tekemään. Tuo myötä lainafirmat saattavat olla varmempia sen suhteen, että maksut tulevat hoidetuiksi ja tuo taas saattaa laskea niiden korkovaatimusta.

Pikalainat pitkällä maksuajalla

Kilpailuttajien mahdollisesti löytämistä lainoista osaa voi mahdollisesti pitää pikalainoina. Ei kuitenkaan kaikkia. Mikäli haluat ehdottomasti nimenomaan pikalainan, eli siis mahdollisesti nopeasti ja helpolla hakemuksella saatavissa olevan lainan, pitkällä maksuajalla, niin voivat mahdollisia vaihtoehtoja olla esimerkiksi Bondora ja Saldo.

Ensin mainitulta voi ainakin tätä kirjoittaessani olla mahdollista saada enintään 10 000 euroa lainaa enintään 5 vuoden laina-ajalla ja jälkimmäiseltä voi olla mahdollista saada pikalainaa vielä tuotakin pidemmällä maksuajalla, kun hakee sitä kulutusluoton muodossa. Hae nyt lainaa Bondoralta. Tältä sivustolta löytyy myös omia Bondora kokemuksiani.

Edullinen laina kokemuksia

Kaikista edullisimman lainan todellisen vuosikorkoprosentin suhteen olen nettipalveluista löytänyt Omalainan kautta. Yhdistelylainan kohdalla halvempi lainatarjous on kuitenkin löytynyt sekä Sortterin että Etuan avulla. Noiden molempien palveluiden tapauksessa saamani lainatarjous yhdistelylainaa varten oli pienemmälle lainasummalle kuin lainatarjous, jonka Omalaina löysi. Sortterin löytämä edullinen lainatarjous yhdistelylainaa varten on uudempi kuin Etuan. Kaikki kolme mainittua lainapalvelua ovat luonnollisesti mukana ylempänä tällä sivulla olevassa vertailutaulukosta, josta löydät tärkeimpiä faktoja liittyen noihin palveluihin. Olen kirjoittanut noista kolmesta lainapalvelusta kattavammin varsinkin seuraaville sivuille:

Tällä sivustolla on myös esimerkiksi sivu, jolla on kattavammin tietoa esimerkiksi löytämistäni parhaista lainatarjouksista juurikin yhdistelylainaa varten. Koska yhdistelylaina on laina, jolla monesti maksetaan muita lainoja pois siinä vaiheessa, kun niiden lyhennykset ovat liian isoja, niin voi mielestäni sanoa, että yhdistelylainan on korostuneen tärkeätä olla edullinen.

Edullinen laina pitkällä maksuajalla, esimerkkejä

Lainasumma ja laina-aika:Todellinen vuosikorko %:
50 000€ // 15 vuotta5,12%
25 000€ // 13 vuotta8,15%
12 000€ // 11 vuotta8,44%
5 000€ // 9 vuotta9,92%
1 000€ // 5 vuotta10,71%

Lainaesimerkit on poimittu ylempänä listatuilta lainapalveluilta. Käytännössä niiltä Sortterilta, Omalainalta ja Rahalaitokselta. Niiden antamissa esimerkeissä saman summan ja laina-ajan lainoille on jonkin verran eroja. Esimerkkejä ei tule tulkita lupauksena siitä, että noin edullista lainaa tarjottaisiin oman lainahakemuksen tekemisen jälkeen.

Lyhennykset kuukausittain

Riippumatta siitä, miten pitkä maksuaika netistä haettavalla lainalla on, niin on lähtökohta se, että lainaa pitää maksaa takaisin kuukausittain.

Miksi monet ottavat lainaa pitkällä maksuajalla?

Erityisesti sen takia, että se voi auttaa pitämään lainan lyhennykset verrattain pieninä ja tuon myötä voi jäädä enemmän rahaa muuhun elämään sekä saada varmuutta siihen, että pystyy maksamaan lyhennykset vaikka tulot vähenisivät jonkin verran tulevaisuudessa tai muita menoja olisi enemmän. Tähän asiaan liittyen on tosiaan hyvä muistaa se, että vaikka lainan kuukausilyhennykset olisivat melko pieniä, niin voi pitkä laina-aika johtaa siihen, että lainasta joutuu maksamaan varsin paljon.