Eroon pikavipeistä 2023 – Pikavipit pois yhdellä lainalla

Kun pikavippejä alkaa kertymään, niin voi olo tuntua toivottomalta. Ja isoimpana toiveena saattaa silloin vain olla päästä nopeasti eroon pikavipeistä. Onneksi tuo on mahdollista. On nimittäin mahdollista ottaa yksi isompi ja ehdoiltaan parempi laina, jolla maksaa pikavipit pois. Tällä sivulla on ehdotettuna paikkoja, joista voisi löytää tuollaisen lainan. Lisäksi on myös hieman muuta tietoa.

Pikavipit pois yhdellä lainalla – suositeltuja palveluita

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Nämä kaikki listan paikat ovat niin sanottuja lainahakemuksen kilpailuttajia. Ne siis pyrkivät etsimään hakijalle lainaa monelta eri lainapalvelulta. Tuo voi auttaa siinä, että ylipäätänsä löytää lainan sekä siinä, että löytää lainan, jonka korko on pienempi kuin pikavippien korko.

Pikalainoista eroon nopeasti

Useimpien lainahakemuksia kilpailuttavien palveluiden kautta voi saada lainapäätöksiä heti, kun on täyttänyt lainahakemuksen ja lähettänyt sen eteenpäin. Eikä lainahakemuksen täyttämiseen pitäisi mennä kuin muutama minuutti. Sitten, kun mahdollisesti löytää lainan, jolla haluaa maksaa pikavipit pois, niin voi sen saada käyttöönsä parhaassa tapauksessa jo samana päivänä. Pikavipeistä voi siis päästä eroon jopa todella nopeasti lainahakemuksen kilpailuttajan avulla.

Miksi voi olla järkevää hakea lainaa pikavippien maksamiseen

Ihan jo siitä syystä, että pikavippien korot ovat monesti melko korkeita. Noin siitä huolimatta, että pikavippien korkoja nykyään säädellään korkokatoilla. Esimerkkinä voi mainita, että pikavippien todelliset vuosikorot ovat monesti noin 30% luokkaa, kun taas kilpailuttajan kautta voi olla mahdollista löytää lainan, jonka todellinen vuosikorko on alle 10%. Tuolla erolla saa jo huomattavasti säästöjä. Lisäksi positiivista siinä, jos maksaa pikavipit pois yhdellä lainalla on se, että yhtä lainaa on helpompi hallita kuin montaa lainaa. Esimerkiksi lyhennykset todennäköisesti muistaa paremmin, kun hoidettavana on vain yksi laina monen sijaan.

Esimerkki säästöistä, jotka pikavipit yhdellä lainalla maksamalla voi saada

Jos pikavippejä olisi yhteensä 5000 euron edestä, niillä maksuaikaa 3 vuotta ja pikavippien keskimääräinen korko 30%, niin pitäisi pikavipeistä maksaa yhteensä takaisin 7641.28 euroa. Jos ottaisi 5000 euron lainan, jolla maksaa pikavipit pois ja jonka maksuaika olisi sama 3 vuotta, mutta korko 10%, niin pitäisi lainasta maksaa takaisin 5808.09 euroa. Pikavipit yhdellä lainalla maksamalla säästäisi siis noin 1800 euroa. Ei hullummin. Lähde luvuille: Calculator.net.

Saako pankista lainaa pikavippien maksamiseen?

Se voi olla mahdollista. Pankit tosin vaativat helposti vakuuksia sellaiselle lainalle, jolla maksetaan pikavipit pois. Netistä haettaville luotoille ei sen sijaan ainakaan normaalisti tarvita vakuuksia tai takaajaa. On myös hyvä tietää, että Omalaina-kilpailutuspalvelun kilpailutuksessa pitäisi olla mukana ainakin kahden niin sanotun kivijalkapankin. Voit siis kilpailuttajan kautta lainaa hakemalla saada tiedon myös siitä, saatko pankista lainaa pikavippien maksamiseen.

Mistä muualta apua pikavippien maksuun?

Takuusäätiö saattaa olla yksi paikka, josta voi löytyä apua pikavippien maksuun. Takuusäätiö nimittäin tarjoaa takauksen niin sanotulle järjestelyluotolle, jolla voi maksaa pikavipit pois. Takuusäätiön takaaman järjestelylainan haasteena on vain se, että sen saamiseen on todella pitkä jono. Esimerkkinä voi mainita, että tätä artikkelia kirjoittaessa jonon pituus on noin puoli vuotta. Tuo on tietysti aivan liian pitkä aika odottaa, jos tavoitteena on päästä pikavipeistä nopeasti eroon. Takuusäätiöstä voi myös saada neuvontaa liittyen liiaallisiin pikavippeihin.

Et tarvitse takaajaa

On kiva tietää, että jos hakee lainaa pikavippien pois maksamiseen, niin ei lainalle tarvitse minkäänlaista takaajaa. Tuo tietysti tekee lainan saamisesta huomattavasti helpompaa ja nopeampaa.

Miten eroon pikavipeistä, jos laina ei innosta?

Tuossa tapauksessa ensimmäisenä lähtökohtana pitäisi olla mahdollisimman suuri kulujen karsiminen ja toisaalta tulojen lisääminen. Kuluja voi karsia esimerkiksi etsimällä halvemman puhelinliittymän ja alkamalla tekemään ruokakaupassa tiukkoja päätöksiä. Tuloja taas voi lisätä esimerkiksi sivutyöllä tai myymällä tarpeetonta omaisuutta.

Jos pikavippejä maksaa pois ilman lainaa, niin on ainakin pari vaihtoehtoa sen suhteen, missä järjestyksessä lainoja kannattaa lyhentää. Ehkäpä järkevin vaihtoehto on se, että keskittää kaikki voimavaransa kalleimpaan lainaan ja lyhentää muita lainoja vain minimilyhennyksellä. Sitten kun kallein laina on maksettu pois, niin siirtyy lyhentämään seuraavaksi kalleinta lainaa ja niin edelleen.

Toinen vaihtoehto pikavippien maksamiseen ilman lainaa on käyttää niin sanottua velkalumipalloa. Tuon vaihtoehdon ideana on se, että lyhennetään aina pienintä lainaa mahdollisimman paljon ja muita minimilyhennyksillä. Tämä taktiikan positiivisena puolena on se, että se voi olla motivoiva tapa hankkiutua eroon pikavipeistä. Noin sen ansiosta, että sitä käyttämällä voi nähdä konkreettisesti, miten pikavipit katoavat jopa varsin nopeasti.

Riippumatta siitä, miten maksaa pikavipit pois on hyvä tehdä päätös, että ei ota enää uusia pikavippejä. Tuossa asiassa voi olla isona apuna se, että pyytää pikavippifirmoilta lainakiellon, joka estää uusien lainojen nostamisen.

Miten pitkä laina-aika lainalle, jolla maksetaan pikavipit pois?

Laina-aikaa kannattaa ottaa sen verran, että selviytyy varmasti lyhennyksistä. Olisi nimittäin erittäin ikävää, jos on maksanut lainalla pikavipit pois, mutta sitten ajautuukin vaikeuksiin uuden lainan kanssa. Toisaalta on hyvä huomata, että ei kannata valita myöskään liian pitkää laina-aikaa. Tarpeettoman pitkä laina-aika nimittäin vain aiheuttaa turhia korkokustannuksia.

Pikavippien kanssa kannattaa maksaa myös esimerkiksi laskuja pois

Jos tilanne on se, että pikavippejä on liikaa, niin voi hyvinkin olla myös vaikeuksia selvitä esimerkiksi laskuista ja luottokorttiveloista. Tuosta syystä pikavippien pois maksamiseen otettava laina kannattaa mitoittaa niin, että selviää myös muista vaikeuksia aiheuttavista menoista. Laskujen maksamista lainalla on käsitelty enemmän tällä sivulla.

Voiko pikavippifirmojen kanssa neuvotella maksuaikaa?

Pikavippifirmat saattavat olla yllättävänkin valmiita sopimaan maksuaikatauluista. Tuo asia selviää helposti ottamalla yhteyttä siihen pikavippifirmaan, jonka lainasta on vaikeuksia selviytyä.

Miksi eroon pikavipeistä?

Pikavipeistä eroon hankkiutuminen parantaa todennäköisesti elämänlaatua. Onhan pikavippien maksamiseen jälkeen yksi asia vähemmän, mistä stressata. Ja toisekseen pikavipeistä eroon pääseminen on ihan jo taloudellisesti erittäin hyvä asia, sillä se säästää helposti tuntuvia summia rahaa.

Kuka voi saada lainaa pikavippien maksamiseen?

Lainahakemusten kilpailuttajilla on hieman vaihtelevia näkökulmia siihen, kuka mahdollisesti voi hyötyä niiden palvelusta. Esimerkkinä voi mainita, että Omalainan alaikäraja on 18 vuotta eikä sillä ole ollenkaan minimitulorajaa. Toisaalta taas sitten Samblan tuloraja on 1000 euroa kuukaudessa. Lähtökohtaisesti voidaan kuitenkin sanoa, että olisi hyvä jos pikavippejä pois maksavalla henkilöllä on ikää vähintään kakkosella alkava määrä ja tuloja kohtuullisesti. On kuitenkin kiva tietää, että tulojen ei ole pakko olla työtuloja, vaan pikavippien pois maksaminen saattaa onnistua vaikka ei olisikaan työelämässä.

Rinnakkaishakija voi parantaa mahdollisuuksia löytää edullinen laina

Jos pohdit, miten selvitä pikavipeistä, mutta et tunnu saavan lainaa eivätkä muut keinot tunnu riittäviltä, niin kannattaa selvittää mahdollisuudet hakea lainaa rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakija vastaa lainasta yhdessä niin sanotun päähakijan kanssa ja tuon ansiosta lainafirmat voivat olla valmiimpia myöntämään lainaa ja vieläpä edullista lainaa, kuin jos hakisi lainaa yksin. Tyypillinen lainahakemusten kilpailuttaja mahdollistaa rinnakkaishakijan helpon lisäämisen.

Vipit yhdeksi lainaksi – miten se tapahtuu käytännössä?

On kaksi mahdollisuutta siihen, miten vipit muuttuvat yhdeksi lainaksi. Se kumpi tapahtuu, riippuu lähtökohtaisesti ennen kaikkea siitä, miltä firmalta ottaa niin sanotun yhdistelylainan. Ensimmäinen vaihtoehto on se, että lainafirma siirtää yhdistelylainan tilillesi ja maksat sitten sillä lainalla vipit pois. Toinen vaihtoehto on se, että lainafirma maksaa otetulla lainalla vipit pois puolestasi.

Pikavipeistä eroon – kokemuksia

Itselläni oli yhdessä vaiheessa aivan liikaa pikavippejä. Yritin saada lainaa noiden pikavippien pois maksamiseen, mutta se ei onnistunut. Lopulta avaimena pikavipeistä eroon pääsemiseen oli tulojen lisääminen. Kokemusteni perusteella pikavipeistä eroon pääseminen voi kuitenkin viedä huomattavasti pidempään aikaa, kuin saattaisi alkujaan ajatella.

Lisäluettavaa liittyen tämän sivun aiheeseen: