Eroon pikavipeistä – vinkkejä & kokemuksia pikavippien maksamisesta

Pikavipeistä on mahdollista päästä eroon nopeasti tai hitaammassa tahdissa. Tällä sivulla käsitellään molempia noita vaihtoehtoja. Myös veloista on mahdollista päästä kokonaan eroon, mutta se vaatii lähtökohtaisesti enemmän aikaa kuin pikavipeistä eroon pääseminen. Tuo ero johtuu siitä, että helpoin tapa päästä eroon varsinaisista pikavipeistä on ottaa isompi ja halvempi laina, jolla maksaa pikavipit kerralla pois. Tuo laina toki on sitten kuitenkin velkaa, josta itsessään olisi syytä päästä eroon. Alla ensin listattuna paikkoja, joiden avulla voi maksaa pikavipit pois halvemmalla lainalla.

Pikavipit pois yhdellä lainalla – suositeltuja palveluita

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Nämä kaikki listan paikat ovat niin sanottuja lainahakemuksen kilpailuttajia. Ne siis pyrkivät etsimään hakijalle lainaa monelta eri lainapalvelulta. Tuo voi auttaa siinä, että ylipäätänsä löytää lainan sekä siinä, että löytää lainan, jonka korko on pienempi kuin pikavippien korko.

Pikavipeistä ja veloista eroon ilman uutta lainaa

Mikäli haluaa pikavipeistä sekä muista veloista eroon, niin ensimmäisenä lähtökohtana pitäisi olla mahdollisimman suuri kulujen karsiminen ja toisaalta tulojen lisääminen, ainakin siksi aikaa että velat on maksettu. Kuluja voi karsia esimerkiksi etsimällä halvemman puhelinliittymän ja alkamalla tekemään ruokakaupassa tiukkoja päätöksiä. Tuloja taas voi lisätä esimerkiksi sivutyöllä tai myymällä tarpeetonta omaisuutta. Netistä löytyy tuohon jälkimmäiseen useampia varsin suosittuja kauppapaikkoja.

Kun pikavippejä tai muita lainoja maksaa pois, niin on ainakin pari vaihtoehtoa sen suhteen, missä järjestyksessä lainoja kannattaa lyhentää. Ehkäpä järkevin vaihtoehto on se, että keskittää kaikki voimavaransa kalleimpaan lainaan ja lyhentää muita lainoja vain minimilyhennyksellä. Sitten kun kallein laina on maksettu pois, niin siirtyy lyhentämään seuraavaksi kalleinta lainaa ja niin edelleen. Tämä tapa minimoi syntyvien korkojen määrän ja tuon kautta nopeuttaa lainoista eroon pääsemistä.

Vaihtoehtona tuolle ylempänä kuvatulle velkojen maksamiseen ilman uutta lainaa on käyttää niin sanottua velkalumipalloa. Tuon vaihtoehdon ideana on se, että lyhennetään aina pienintä lainaa mahdollisimman paljon ja muita minimilyhennyksillä. Tämä taktiikan positiivisena puolena on se, että se voi olla motivoiva tapa hankkiutua eroon veloista. Noin sen ansiosta, että sitä käyttämällä voi nähdä konkreettisesti, miten velkojen kappalemäärä alkaa mahdollisesti vähenemään jopa varsin nopeasti.

Riippumatta siitä, miten maksaa pikavipit ja muut mahdollisesti tarpeettomat velat pois on hyvä tehdä päätös, että ei ota enää uusia tuollaisia lainoja. Tuossa asiassa voi olla isona apuna se, että pyytää pikavippifirmoilta lainakiellon, joka estää uusien lainojen nostamisen.

Miksi voi olla järkevää hakea lainaa pikavippien maksamiseen

Ihan jo siitä syystä, että pikavippien korot ovat monesti melko korkeita. Noin siitä huolimatta, että pikavippien korkoja nykyään säädellään korkokatoilla. Esimerkkinä voi mainita, että pikavippien todelliset vuosikorot ovat monesti noin 30% luokkaa, kun taas kilpailuttajan kautta voi olla mahdollista löytää lainan, jonka todellinen vuosikorko on alle 10%. Tuolla erolla saa jo huomattavasti säästöjä. Lisäksi positiivista siinä, jos maksaa pikavipit pois yhdellä lainalla on se, että yhtä lainaa on helpompi hallita kuin montaa lainaa. Esimerkiksi lyhennykset todennäköisesti muistaa paremmin, kun hoidettavana on vain yksi laina monen sijaan.

Esimerkki säästöistä, jotka pikavipit yhdellä lainalla maksamalla voi saada

Jos pikavippejä olisi yhteensä 7 500 euron edestä, niillä maksuaikaa 3 vuotta ja pikavippien keskimääräinen todellinen vuosikorko 29%, niin pitäisi pikavipeistä maksaa yhteensä takaisin 11 314,54 euroa. Jos sitten ottaisi 7 500 euron lainan, jolla maksaa pikavipit pois ja jonka maksuaika olisi sama 3 vuotta, mutta korko 12%, niin pitäisi tuosta lainasta maksaa takaisin 8 967,86 euroa. Pikavipit yhdellä lainalla maksamalla säästäisi siis yli 2 000 euroa. Varsin mukavasti siis. Laskelma on tehty hyödyntäen tämän sivuston lainalaskuria.

Saako pankista lainaa pikavippien maksamiseen?

Se voi olla mahdollista. Pankit tosin saattavat vaatia vakuuden tai takauksen sellaiselle lainalle, jolla maksetaan pikavipit pois. Netistä haettaville luotoille ei sen sijaan ainakaan normaalisti tarvita vakuuksia tai takaajaa. Voi myös olla hyvä tietää, että Omalaina-kilpailutuspalvelun kilpailutuksessa pitäisi olla mukana ainakin kahden niin sanotun kivijalkapankin. Voit siis kilpailuttajan kautta lainaa hakemalla saada tiedon myös siitä, voisivatko ainakin tietyt pankit tarjota sinulle lainaa pikavippien maksamiseen.

Mistä muualta apua pikavippien maksuun?

Takuusäätiö saattaa olla yksi paikka, josta voi löytyä apua pikavippien maksuun. Takuusäätiö nimittäin tarjoaa takauksen niin sanotulle järjestelyluotolle, jolla voi maksaa pikavipit pois. Takuusäätiön takaaman järjestelylainan haasteena on vain se, että sen saamiseen voi olla jopa todella pitkä jono. Esimerkkinä voi mainita, että tätä artikkelia kirjoittaessa jonon pituus on noin puoli vuotta. Tuo on tietysti aivan liian pitkä aika odottaa, jos tavoitteena on päästä pikavipeistä nopeasti eroon. Takuusäätiöstä voi myös saada neuvontaa liittyen liiallisiin pikavippeihin.

Miten pitkä laina-aika lainalle, jolla maksetaan pikavipit pois?

Laina-aikaa kannattaa ottaa sen verran, että pystyy varmasti maksamaan lyhennykset. Olisi nimittäin erittäin ikävää, jos on maksanut lainalla pikavipit pois, mutta sitten ajautuukin vaikeuksiin uuden lainan kanssa. Toisaalta on hyvä huomata, että ei kannata valita myöskään liian pitkää laina-aikaa. Tarpeettoman pitkä laina-aika nimittäin vain aiheuttaa turhia korkokustannuksia.

Pikavippien kanssa kannattaa maksaa myös esimerkiksi laskuja pois

Jos tilanne on se, että pikavippejä on liikaa, niin voi hyvinkin olla myös vaikeuksia selvitä esimerkiksi laskuista ja luottokorttiveloista. Tuosta syystä pikavippien pois maksamiseen otettava laina kannattaa mitoittaa niin, että selviää myös muista vaikeuksia aiheuttavista menoista.

Voiko pikavippifirmojen kanssa neuvotella maksuaikaa?

Pikavippifirmat saattavat olla yllättävänkin valmiita sopimaan maksuaikatauluista. Tuo asia selviää helposti ottamalla yhteyttä siihen pikavippifirmaan, jonka lainasta on vaikeuksia selviytyä.

Miksi eroon pikavipeistä?

Pikavipeistä eroon hankkiutuminen parantaa todennäköisesti elämänlaatua. Onhan pikavippien maksamiseen jälkeen yksi asia vähemmän, mistä stressata. Ja toisekseen pikavipeistä eroon pääseminen on ihan jo taloudellisesti erittäin hyvä asia, sillä se säästää helposti tuntuvia summia rahaa.

Kuka voi saada lainaa pikavippien maksamiseen?

Lainahakemusten kilpailuttajilla on hieman vaihtelevia näkökulmia siihen, kuka mahdollisesti voi hyötyä niiden palvelusta. Esimerkkinä voi mainita, että Omalainan alaikäraja on 18 vuotta eikä sillä ole ollenkaan minimitulorajaa. Toisaalta taas sitten Rahalaitoksen alaikäraja on 20 ja sen tuloraja edellyttää lähtökohtaisesti vuositasolle laskettuna tuloja pari sataa yli 7 000 euroa.

Lähtökohtaisesti voidaan kuitenkin sanoa, että olisi hyvä jos pikavippejä pois maksavalla henkilöllä on ikää vähintään muutama vuosi Omalainan alaikärajan yli ja tuloja vähintään kohtuullisesti Rahalaitoksen minimitulorajan yli. On kuitenkin kiva tietää, että tulojen ei ole pakko olla työtuloja, vaan pikavippien pois maksaminen saattaa onnistua vaikka ei olisikaan työelämässä.

Rinnakkaishakija voi parantaa mahdollisuuksia löytää edullinen laina

Jos pohdit, miten selvitä pikavipeistä, mutta et tunnu saavan lainaa eivätkä muut keinot tunnu riittäviltä, niin kannattaa selvittää mahdollisuudet hakea lainaa rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakija vastaa lainasta yhdessä niin sanotun päähakijan kanssa ja tuon ansiosta lainafirmat voivat olla valmiimpia myöntämään lainaa ja vieläpä edullisempaa lainaa, kuin jos hakisi lainaa yksin. Tyypillinen lainahakemusten kilpailuttaja mahdollistaa rinnakkaishakijan helpon lisäämisen.

Vipit yhdeksi lainaksi – miten se tapahtuu käytännössä?

On kaksi mahdollisuutta siihen, miten vipit muuttuvat yhdeksi lainaksi. Se kumpi tapahtuu, riippuu lähtökohtaisesti ennen kaikkea siitä, miltä firmalta ottaa niin sanotun yhdistelylainan. Ensimmäinen vaihtoehto on se, että lainafirma siirtää yhdistelylainan tilillesi ja maksat sitten sillä lainalla vipit pois. Toinen vaihtoehto on se, että lainafirma maksaa otetulla lainalla vipit pois puolestasi.

Pikavipeistä eroon – kokemuksia

Itselläni oli yhdessä vaiheessa aivan liikaa pikavippejä. Yritin saada lainaa noiden pikavippien pois maksamiseen, mutta se ei onnistunut. Lopulta avaimena pikavipeistä eroon pääsemiseen oli tulojen lisääminen. Kokemusteni perusteella pikavipeistä eroon pääseminen voi kuitenkin viedä huomattavasti pidempään aikaa, kuin saattaisi alkujaan ajatella. Tosin onneksi pikavipeistä eroon pääseminen ei välttämättä enää nykyään vie yhtä paljon aikaa kuin silloin kun itselläni oli ihan liikaa pikavipeistä tullutta velkaa. Tuo on sen ansiota, että pikavippien korot ovat nykyään keskimäärin paljon matalampia, jolloin joustoluoton muodossa nostetut pikalainat eivät kasva korkoa yhtä nopeasti.

Lisäluettavaa liittyen tämän sivun aiheeseen: