Etua.fi kokemuksia – Onko Etua.fi huijaus?

Etua on palvellut jo varsin pitkään ihmisiä, jotka haluavat kilpailuttaa lainan netin kautta. Mutta onko Etua.fi hyvä palvelu tai edes luotettava? Kerron noista asioista omien kokemusteni ja tietojeni perusteella.

Onko Etua.fi huijaus?

Etua on siis varsin pitkäikäinen lainojen kilpailuttaja. Tuon voi jo itsessään nähdä merkkinä Etuan luotettavuudesta. Kuitenkin ehkä tärkeämpi asia, joka puhuu Etuan luotettavuuden puolesta on sen omistaja: palvelun omistaa Etua Oy, jonka puolestaan omistaa Alma Media. Kyseinen yritys on iso ja pitkän historian omaava suomalainen firma, joka omistaa Etuan lisäksi esimerkiksi Kauppalehden ja Etuovi-palvelun. Kun noihin asioihin lisätään se, että omatkaan kokemukseni eivät ole antaneet syytä olettaa, että Etua olisi huijaus, niin voi mielestäni todeta, että Etua on luotettava palvelu. 

Vaikka Etua ei siis ole mielestäni huijaus, niin varsinkin jos ei ole ennen käyttänyt lainahakemuksen kilpailuttajaa, niin on mielestäni hyvä tietää pari asiaa liittyen Etuaan. Ensinäkin, kun lähtee hakemaan Etua.fi-palvelun avulla lainaa, niin näyttää se arvion lainan mahdollisesta kuukausierästä, tuo arvioitu kuukausierä voi poiketa varsin paljon siitä, millaisen kuukausierä lainaa mahdollisesti itselle todellisuudessa tarjotaan. Ja vaikka yksittäisen kuukausierän ero ei olisi euroissa mitaten valtava, niin voi se pitkällä aikavälillä kertautua varsin isoksi summaksi rahaa. Esimerkiksi, jos kuukausierän arvio on 25€ matalampi kuin oikea kuukausierä, niin tarkoittaa tuo 5 vuoden laina-ajalla yhteensä 1 500€ enemmän maksettavaa. Koska mitään Etuan ehdottamaa lainaa ei tarvitse ottaa vastaan, niin ei se että kuukausierä voi poiketa arviosta ole lähtökohtaisesti onneksi ainakaan iso ongelmia.

Toinen asia, joka on hyvä tietää näkökulmasta Etua+huijaus on se, että lainahakemusten kilpailuttajat eivät pyri löytämään sinulle lainatarjouksia kaikilta lainafirmoilta, vaan ainoastaan niiltä firmoilta, jotka toimivat niiden kanssa yhteistyössä. Etualla on melko hyvä valikoima yhteistyökumppaneita, mutta enemmänkin saisi olla ja lisäksi on mielestäni hyvä tietää se, että Etua ilmoittaa joissakin tilanteissa samassa yhteydessä sen yhteistyökumppanit kuluttajalainoja, asuntolainoja ja yrityslainoja varten. Tuon mainitun asian myötä voi saada liian optimististen kuvan Etuan yhteistyökumppanien määrästä. Kokeile nyt Etuaa.

Etua.fi kokemuksia enemmän

Etuan käyttäminen lainan kilpailuttamista varten on helppoa ja nopeaa. Lainahakemuksen täyttää kokemusteni perusteella helposti alle 5 minuutissa ja käytännössä heti, kun lainahakemuksen on laittanut eteenpäin, niin voi siihen saada lainatarjouksen. Kaikille ei toki tarjota lainaa.

Nopeuden ja helppouden lisäksi hyvää Etuassa on myös esimerkiksi se, että sen avulla voi olla korostuneen hyvät mahdollisuudet saada lainatarjous verrattuna joihinkin muihin lainoja kilpailuttaviin palveluihin. Edellä mainittujen plussien lisäksi Etualle voi mielestäni vielä antaa kiitosta erityisesti siitä, että sen käyttäminen on ilmaista ja siitä, että vaikka Etuan avulla tarjottaisiin lainaa, niin ei sitä ole pakko ottaa vastaan.

Aiemmin mainitsin tällä sivulla Etuan vahvuutena myös sen, että se oli löytänyt selvityksessäni parhaan yhdistelylainan. Viimeisimmässä tutkimuksessa se jäi kuitenkin pronssisijalla, voi olla, että tulevaisuudessa Etua nousee takaisin voittajaksi. Vaikka Etua.fi on kokonaisuutena tarkastellen mielestäni oikeinkin hyvä palvelu, niin löytyy siitä mielestäni pienehköjä kehityskohteita, joihin muutoksia tekemällä Etua voisi nousta seuraavalla tasolle lainojen kilpailuttajana.

Asioita, joita Etua voisi mielestäni kehittää on ainakin kolme: 1) palvelu voisi näyttää myös sen, mitkä lainafirmat eivät ole tehneet lainatarjousta, 2) palvelun käyttöliittymä voisi olla hieman modernimpi ja 3) palvelu voisi ilmoittaa myös lainan kokonaishinnan euroissa. Kokemusteni perusteella Etualla on kyllä tarjolla tieto mahdollisesti tarjotun lainan todellisesta vuosikorkoprosentista, mikä toki on erittäin tärkeä, mutta kokonaissumma olisi hyvä lisä.

Yhteenvetona voi todeta, että suosittelen kokeilemaan Etuaa, jos haluat löytää netistä mukavan lainan. Tässä edellä olen käsitellyt Etuaa erityisesti niin sanottujen kuluttajalainojen näkökulmasta, mutta sitä voi käyttää myös asuntolainan ja yrityslainan kilpailutusta varten. Testaa nyt Etuaa.

Sivun aiheeseen liittyvää

  • Kattokorko kokemuksia – Kattokorko on Etuan kanssa samaa firmaa, mutta se on hieman eri tavalla toteutettu palvelu lainojen kilpailuttamista varten.