Etua kokemuksia 2023 – Hyvät ja huonot puolet Etuassa

Etua on palvelu, joka voi tehdä lainahakemusten kilpailutusta. Tuo tarkoittaa käytännössä sitä, että Etua voi etsiä sitä käyttävälle henkilölle lainatarjouksia monelta eri lainafirmalta. Etua ei ole läheskään ainoa lainahakemusten kilpailuttaja ja iso kysymys onkin, että miten hyvä palvelu Etua on. Löydät tältä sivulta vuoden 2023 Etua kokemuksiani.

Etua kokemuksia – hyvää Etuassa

Etua ansaitsee ensimmäisen plussan siitä, miten kattavasti erilaisia lainoja sen kautta voi hakea. Etuan kautta voi nimittäin hakea lainaa 500 eurosta alkaen, mutta toisaalta jopa 60 000 euroa. Laina-aikaa Etuan avulla voi hakea vuodesta alkaen ja enintään 18 vuotta. Tuo 18 vuotta on jo ihan hyvä aika, sillä monella muulla kilpailuttajalla pisin mahdollinen laina-aika on 15 vuotta.

Toisen plussan Etua ansaitsee siitä, miten helppo sitä on käyttää. Etuan kautta lainaa hakiessa ei nimittäin esimerkiksi ole tarvetta millekään tositteille, vaan kilpailutuksen voi tehdä helposti vain antamalla jonkin verran perustietoja itsestä ja omasta elämäntilanteesta. Käytännössä Etua kysyy esimerkiksi tuloista ja lisäksi pitää kertoa mahdollisten nykyisten velkojen määrästä ja lyhennyksistä. On hyvä huomata, että vaikka Etua ei vaadi tositteita, niin voivat sen yhteistyökumppanit monesti vaatia niitä, eli jos Etua löytää lainan, jonka haluaa ottaa vastaan, niin kannattaa varautua tositteen tai useamman lähettämiseen. Se, mitä dokumentteja mahdollisesti vaaditaan, riippuu esimerkiksi siitä, onko yrittäjä.

Kolmannen plussan Etua saa siitä, miten helposti ymmärrettävässä muodossa se esittää myönteiset lainatarjoukset. Esimerkiksi nimellinen ja todellinen vuosikorko on nimittäin eroteltu todella selkeästi. Lisäksi myös esimerkiksi lainan kuukausierä on erittäin helposti ymmärrettävässä muodossa näkyvissä.

Myös se on hyvää Etuassa, että jos yksikään mahdollisesti tarjottu laina ei miellytä itseä tarpeeksi, niin on helppo jättää laina ottamatta. Lainan hakeminen ei siis velvoita lainan ottamiseen.

Ja vielä yksi hyvä Etuan puoli on se, että Etua voi näyttää mahdollisia lainatarjouksia heti lainahakemuksen tekemisen jälkeen. Etuaa käyttäessäsi et siis joudu odottamaan esimerkiksi 15 minuuttia, että saat tietoosi, voitko saada joltakin Etuan vertailemalta lainapalvelulta lainaa. Jos Etuan avulla löytää lainatarjouksen tai useampia, niin on Etuan kautta helppo siirtyä sen lainapaikan sivustolle, jonka laina kiinnostaa.

Etua kokemuksia – nämä asiat voisivat olla paremmin

Etua ansaitsee hieman kritiikkiä siitä, että se näyttää vain positiiviset lainapäätökset. Moni muu kilpailuttaja nimittäin näyttää myös kielteiset lainapäätökset. Tuo on siinä mielessä hyödyllistä, että sitten ei ainakaan käytä aikaa siihen, että hakisi lainaa itse kyseisiltä firmoilta, kun se on todennäköisesti turhaa.

Toinen asia, mistä Etua ansaitsee kritiikkiä on se, että se voisi löytää halvempia lainatarjouksia. Omalla kohdallani Etua ei nimittäin löytänyt alle 17% todellisella vuosikorolla varustettua lainaa. Tuota ei voi pitää kilpailuttajan kautta haettavaksi lainaksi mitenkään edullisena.

Etuan yhteistyökumppanit

Etuan yhteistyökumppanit koostuvat pääasiassa netin kautta kulutusluottoa tarjoavista firmoista. Noita firmoja edustavat esimerkiksi Bigbank ja Nordax Bank. Omien kokemusteni perusteella juuri noilta kahdelta onkin parhaat mahdollisuudet saada lainatarjous. Nettipankkien lisäksi Etuan yhteistyökumppanien listalla on myös pari perinteistä kivijalkapankkia, nimittäin Aktia ja Säästöpankki. Etuan yhteistyökumppanien listaa katsoessa on hyvä huomata se, että sillä on myös yritysluottoa tarjoavia lainapalveluita, kuten FIN Yritysrahoitus. Tuo tietysti rajoittaa sitä, miten monelta lainafirmalta voi mahdollisesti saada lainatarjouksen.

Asuntolainan kilpailutus Etualla

Etuan erottaa muista lainan kilpailuttajista esimerkiksi se, että Etuan kautta voi kilpailuttaa myös asuntolainan. Asuntolainaa Etualla voi kilpailuttaa 10 000 eurosta alkaen ja enintään 500 000 euron verran. Asuntolainan laina-ajan voi valita olevan vähintään vuoden ja enintään 30 vuotta.

Etualla tehtävään asuntolainahakemukseen pitää täyttää esimerkiksi perustiedot hakijasta sekä tietoa tuloista ja menoista. Asuntolainan kilpailutus Etualla onnistuu myös yhteishakijan kanssa. Yhteishakijaan liittyen kysytään monia samoja kysymyksiä kuin päähakijasta. Kuluttajalainojen kilpailutuksen tapaan myös asuntolainan kilpailutus Etualla on ilmaista. Kilpailuta asuntolaina Etualla.

Yrityslainan kilpailutus

Myös yrityslainan voi kilpailuttaa Etualla. Yrityslainan kilpailutusta voi tehdä pienimillään 2 000 euron lainalle ja enintään 100 000 euron lainalle. Laina-aikaa Etuan kautta yrityslainalle voi hakea vähintään kuukauden ja enintään kaksi vuotta.

Kuka Etuan kautta voi mahdollisesti saada lainaa?

Etuan alaikäraja on 18 vuotta. Lisäksi Etualla on tulorajana vähintään 850 euroa kuukaudessa. Etua ei siis rajoita kovin voimakkaasti sitä, kuka voisi mahdollisesti saada lainaa. On kuitenkin hyvä huomata, että Etuan yhteistyökumppaneilla on ainakin erittäin tyypillisesti 18 vuotta korkeampi ikäraja sille, keille ne voivat myöntää lainaa. Myös tulorajat voivat poiketa Etuan ja sen yhteistyökumppaneiden kesken.

Onko Etua.fi huijaus?

Etua.fi on tarjonnut lainahakemusten kilpailutusta jo vuodesta 2008 ja nykyään Etuan omistaa Alma Media. Myöskään omissa kokemuksissani mikään ei viittaa siihen, että Etua olisi huijaus. Etuaa pitäisi siis voida käyttää turvallisin mielin.

Vaatiiko Etua vakuuksia tai takaajan?

Koska Etua ainoastaan kilpailuttaa lainahakemuksia, niin voi sen kautta hakea lainaa täysin ilman vakuuksia ja takaajaa. Lähtökohtaisesti myöskään Etuan mahdollisesti kilpailuttamat kuluttajalainaa tarjoavat lainafirmat eivät vaadi vakuuksia tai takaajaa.

Sopiiko Etua lainojen yhdistämiseen?

Kyllä. Kiitos sen, että Etua voi löytää varsin edullisen lainatarjouksen ja pitkän laina-ajan, voi Etua olla hyvä valinta, kun tavoitteena on lainojen yhdistäminen.

Voiko Etuan avulla vaihtaa vanhan kulutusluoton halvempaan?

Tuokin on mahdollista, sillä Etuan yhteistyökumppaneista löytyy lainafirmoja, jotka voivat tarjota kulutusluottoa verrattain edullisella korolla. Se, onnistuuko vanhan lainan halvemmalla korvaaminen, riippuu ennen kaikkea vanhan kulutusluoton ehdoista ja siitä, miltä lainafirmalta mahdollisesti saa lainatarjouksen. Joissakin tapauksissa vanhan lainan toiseen vaihtamineen voi tuoda jopa varsin huomattavat säästöt.

Onko Etualla mahdollista tehdä uusi lainahakemus, vaikka aiemman hakemuksen lainatarjoukset olisivat vielä voimassa?

Kokemusteni perusteella kyllä. Uuden hakemuksen tekeminen voi olla hyvä idea esimerkiksi siinä tapauksessa, että toteaakin haluavansa isomman lainan.

Pitääkö uutta lainahakemusta tehdessä täyttää kaikki tiedot uudelleen?

Etua-tilille kirjautumalla on mahdollisuus siihen, että voi hakea lainaa niin, että osa tiedoista on syötetty uuteen lainahakemukseen valmiiksi. Omalle Etua-tilille kirjautuminen vaatii esimerkiksi puhelimen.

Millä tavoilla Etuaan voi ottaa yhteyttä?

Yhteydenottojen pitäisi onnistua puhelimella, sähköpostilla, yhteydenottolomakkeella ja chatin kautta.

Miten tarkasti Etualla voi valita halutun laina-ajan?

Kuluttajille suunnattujen lainojen tapauksessa vuoden tarkkuudelle ja yrityslainan kohdalla kuukauden välein.

Vaikuttaako Etua hyvältä? Kokeile nyt Etuaa.