F-Secure VPN kokemuksia ja F-Secure VPN tarjoukset & hinnat

F-Secure VPN tunnettiin aiemmin nimellä Freedome. Olin kokeillut F-Securen tarjoamaa VPN-palvelua silloin, mutta en ilmeisesti ollut nähnyt tarpeeksi hyvää siinä, sillä olin lopettanut sen käytön ja siirtynyt NordVPN:n käyttäjäksi. Nyt tuli kuitenkin hyvä aika ottaa F-Securen VPN-palvelu uuteen testiin.

Ennen kuin mennään itse kokemuksiini, niin on ehkä hyvä mainita, että käytin F-Secure VPN:ää osana F-Secure Total -pakettia. Tuon tekemisessä on ainakin se etu, että voi saada 30 päivän ilmaisen kokeilun, kun taas jos aloittaa F-Secure VPN:n oman kokeilun, niin ei sen pitäisi olla yli 5 päivää.

F-Secure VPN, hyvää

Ensimmäinen asia, joka on hyvää F-Secure VPN:n kanssa on se, että sen pitäisi olla jopa todella luotettava. F-Secure on nimittäin yli 30 vuotta vanha suomalainen tietoturvayritys. Lisäksi positiivisena voi pitää sitä, että F-Secure on pörssilistattu, jonka myötä sen taloudellisesta tilanteesta pitäisi olla varsin helppo saada hyvin tietoa. Tuo voi auttaa esimerkiksi sen arvioimisessa, onko F-Secure talousvaikeuksissa. Mikäli noin olisi, niin olisi ehkä perusteltu syy olettaa, että F-Secure saattaa yrittää jotakin hämärää liittyen tilauksiin. Voikin olla kiva tietää, että tilinpäätöstietojen perusteella F-Secure teki vuonna 2022 yli 30 miljoonaa euroa voittoa.

Ensimmäisenä hyvänä asiana liittyen suoraan F-Securen VPN:ään voinee ainakin joidenkin suomalaisten näkökulmasta pitää sitä, että sen käyttöliittymä on tarjolla suomeksi. Käyttöliittymä on myös mukavan selkeä, ja sen avulla onkin esimerkiksi helppo löytää haluttu sijainti, jos sellainen on tarjolla, ja yrittää muodostaa yhteys siihen.

Seuraava mukava asia F-Secure VPN:n suhteen on se, että ohjelmassa on hyvin sijainteja tarjolla. Suomessa sijaitsevan VPN:n lisäksi tarjolla on esimerkiksi useampi VPN Yhdysvalloissa. Tietokoneelle käytettäessä F-Secure muodosti yhteyden haluttuihin paikkoihin nopeasti ja yhteydet myös tuntuivat luotettavilta, eli ne eivät siis katkeilleet. VPN saattoi hidastaa nettiä hieman, mutta ei niin paljon, että se olisi häirinnyt merkittävämmin.

F-Secure VPN:n tilaamisen suhteen voi ainakin melko kivana asiana mainita sen, että se on vuoden tilauksella yhdelle laitteelle ostettuna kilpaileviin palveluihin verrattuna melko edullinen. Hintaa olisi F-Securen nettisivustollaan tarjoaman alennuksen myötä tätä kirjoittaessani 39,99€, eli kuukautta kohden laskettuna alle 3,4 euroa. Vertailun vuoksi voi mainita, että jos NordVPN:ltä ostaisi sen halvimman tilaustason VPN:n vuodeksi, niin olisi hinta ainakin tätä kirjoittaessani 74,25 euroa, eli kuukautta kohden laskettuna hieman alle 6,19€.

Vielä yhtenä F-Secure VPN:n plussana voi mainita sen, että se on tarjolla 30 päivän rahat takaisin -takuulla. Ja johtuen aiemmin kuvatusta F-Securen taustasta, olettaisin että he eivät ala ainakaan pahemmin vänkäämään vastaan, jos haluat tilauksestasi rahat takaisin takuuajan aikana.

F-Secure VPN, parannettavaa

En saanut F-Securen VPN:ää toimimaan kunnolla iPhone-puhelimellani. Mielestäni kaikkien asetusten piti olla kunnossa, mutta yhteyttä en onnistunut muodostamaan kuin ilmeisesti ensimmäisellä kerralla, kun F-Secure teki sen enemmän automaattisesti.

Toinen mahdollinen heikkous F-Securen VPN:n kanssa on se, että ilmeisesti ainakin jotkin sivustot tunnistavat sitä käyttäessäsi sen, että käytät VPN-palvelua. Kaikki sivustot sitä eivät kuitenkaan vaikuttaisi tunnistavan.

Vielä yhtenä heikkoutena voi pitää sitä, että F-Secure VPN:stä ei voi maksaa kuukausilaskutuksella. Tyypillisten VPN-palveluiden kuukauden tilauksen hinnat eivät ole edullisia verrattuna siihen, mikä kuukautta kohden laskettu hinta on vaikkapa kahden vuoden tilauksella, mutta ainakin jos on uusi VPN-palveluiden maailmaan, niin voisi olla kiva, jos VPN-palvelusta voisi maksaa kuukausilaskutuksella. Esimerkiksi NordVPN mahdollistaa tuon.

F-Secure VPN kokemuksia, yhteenveto

F-Secure VPN voi olla hyvä valinta, jos haluat mahdollisimman luotettavan VPN-palvelun, jota käytät tietokoneella. Lisäksi koska F-Secure tarjoaa tietojeni ja kokemusteni perusteella jopa todella laadukasta virustorjuntaa, niin voi olla ihan hyvä idea hankkia F-Secure VPN osana F-Securen Total -pakettia, joka sisältää VPN:n ja virustorjunnan lisäksi myös muita ominaisuuksia.

Tuon F-Secure Total -paketin hankkimisen järkevyyttä lisää vielä mielestäni se, että sen hinta on ainakin tätä kirjoittaessani F-Securen nettisivustolta vuodeksi yhdelle laitteelle ostettuna 59,99€, eli varsin hillityt 20 euroa enemmän kuin pelkän VPN:n. Osta nyt F-Secure VPN tai halutessasi osta nyt F-Secure Total. Molemmat tuotteet olivat ainakin tätä kirjoittaessani tarjolla 30 päivän rahat takaisin -takuulla.

Mikäli F-Secure VPN ei näiden kokemusten perusteella innosta, niin suosittelen NordVPN:ää. Se on kokemusteni perusteella paras VPN-palvelu ja tuntuu toimivan erittäin hyvin tietokoneen lisäksi myös iPhone-puhelimella. NordVPN:n asiakkaana voi myös kokemusteni perusteella olla samalla tilauksella samaan aikaan käytössä yhteys tietokoneella ja kännykällä. NordVPN:ää varten on kivoja alennuskoodeja ja tarjouksia. Itse ostin NordVPN:n muistaakseni kahden vuoden tilauksella, enkä ole katunut. F-Securen tapaan myös NordVPN tarjoaa 30 päivän rahat takaisin -takuun. Osta nyt NordVPN.

F-Secure VPN tarjoukset ja tavalliset hinnat

TilausTarjouksessaTavallinen hinta
1 vuosi, 1 laite39,99€52,99€
1 vuosi, 3 laitetta54,99€66,99€
1 vuosi, 5 laitetta59,99€72,99€
1 vuosi, 7 laitetta62,99€79,99€
1 vuosi, 10 laitetta64,99€86,99€
2 vuotta, 1 laite76,99€86,99€
2 vuotta, 3 laitetta89,99€99,99€
2 vuotta, 5 laitetta102,99€112,99€
2 vuotta, 7 laitetta104,99€132,99€
2 vuotta, 10 laitetta109,99€146,99€

Ostamalla F-Secure VPN:n yli yhdelle laitteelle tai kerralla kahdeksi vuodeksi voi siis saavuttaa merkittäviä säästöjä verrattuna yhden laitteen vuoden hintaan. Kaikki hinnat on poimittu F-Securen nettisivustolta ja F-Secure voi tehdä niihin muutoksia. Tarjoushinnat olivat tarjolla ilman mitään alennuskoodia. Osta nyt F-Secure VPN tai halutessasi mene nyt NordVPN:lle.