Freedome kokemuksia – Onko F-Securen FREEDOME VPN hyvä valinta? Lue 2021 kokemuksia

F-Securen FREEDOME VPN voi olla monen suomalaisen näkökulmasta helpoin valinta VPN-ohjelmaksi, mutta onko se hyvä valinta? Kerron alla omista pienistä kokemuksistani Freedomen suhteen, ja ne toivottavasti auttavat sinua arvioimaan, että sopiiko se omiin tarpeisiisi.

FREEDOME VPN:n vahvuudet

Kokemusteni perusteella Freedomen suurin vahvuus on sen erittäin helposti käyttöön otettava ilmainen kokeilujakso. Kyseinen kokeilujakso voi olla laitteesta riippuen tätä kirjoittaessa 5 tai 7 päivää, eikä sen saamiseksi tarvitse tehdä mitään muuta kuin uutena käyttäjänä ladata Freedome. Eli esimerkiksi mitään maksutietoja ei tarvitse antaa tai rekisteröityä palveluun.

Toisena Freedomen vahvuutena voi pitää sen erittäin helppoa käytettävyyttä. Freedomen käyttöliittymä on nimittäin tarjolla suomeksi ja se on myös erittäin selkeä. Voinkin lähes luvata, että vaikka ei olisi ennen käyttänyt mitään VPN-palvelua, niin osaa käyttää Freedomea.

Kolmas Freedomen selkeä vahvuus on se, että sen pitäisi taustayrityksen suhteen olla erittäin luotettava VPN. Palvelun taustalla oleva F-Secure on nimittäin pitkäikäinen ja hyvämainen tietoturvaan erikoistunut yritys.

Ja vielä yhtenä Freedomen vahvuutena voi pitää sitä, että se näyttäisi olevan erittäin nopea VPN. Freedomen käyttäminen ei nimittäin näyttäisi vaikuttavan juurikaan netin nopeuteen.

FREEDOME VPN:n heikkoudet

Freedomella on kokemusteni perusteella oikeastaan vain yksi heikkous, mutta se onkin sitten melko iso. Se on nimittäin se, että Freedome ei vaikuta pystyvän kovinkaan hyvin häivyttämään käyttäjän oikeaa sijaintia, ja valitettavasti esimerkiksi USA:n Netflix ei siis kokemusteni perusteella toimi Freedomen kanssa.

Vinkki: Mikäli etsit VPN:ää Netflixiä varten, niin löydät tältä sivulta VPN + Netflix -kokemuksiani.

Tuon ylempänä mainitun Freedomen Netflix-jutun suhteen erityisen harmillista oli se, että Freedomea käyttäessä Netflix kyllä näytti sivustonsa jenkkiversion, mutta sitten valikoimasta etsittäessä ei kuitenkaan löytynyt niitä leffoja, jotka ovat tarjolla Jenkki-Netflixissä, mutta eivät Suomi-Netflixissä. Varmistin vielä heti perään, että kyse oli ongelmasta Freedomen kanssa, ja totta tosiaan, kun kokeili Netflixiä NordVPN:n kanssa, niin aukesi pääsy amerikkalaisille tarjolla olevaan valikoimaan.

Yhteenveto – kenelle Freedome VPN:ää voi suositella?

Suosittelen tätä palvelua tällä erää erityisesti heille, jotka etsivät VPN:ää, jota voi kokeilla ilmaiseksi ja jolla voi mahdollisesti pintapuolisesti vaihtaa oman IP-osoitteen toiseen maahan. Lisäksi Freedome voi olla hyvä valinta esimerkiksi heille, joilla on jo F-Securelta virustorjunta ja jotka haluavat VPN:n samalta firmalta.

Mikäli taasen etsii esimerkiksi VPN-palvelua, joka toimii hyvin suoratoistopalveluiden kanssa, niin löytyy siihen parempiakin vaihtoehtoja kuin Freedome. Omien kokemusteni perusteella noista paremmista vaihtoehdoista paras on NordVPN.