Halpa pikavippi – Katso vertailu ja löydä nopea sekä edullinen pikavippi (2021)

Pikavipit ovat nykyään kautta linjan huomattavasti halvempia kuin aiemmin. Toki kuitenkin edelleen on eroja pikavippien koroissa ja kuluissa riippuen esimerkiksi siitä, mistä lainaa hakee. Alla oleva vertailu voi olla kätevä apuväline erityisen halvan pikavipin löytämiseen. Vertailun jälkeen on hieman tietoa vuoden 2021 lainoista.

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Hyvä tiedostaa: Mikäli pikavipin haluaa heti tilille, niin voi se aiheuttaa lisäkuluja. Ainakin osa pikavippipaikoista on siirtynyt toimintamalliin, jossa ne tarjoavat sinänsä vanhoihin vippeihin verrattuna jopa todella halpoja pikavippejä, mutta sitten veloittavat ekstrakulun, jos asiakas haluaa, että laina siirretään heti tilille.

Pikavippi vs nopea ja edullinen laina kilpailuttajan avulla: Oikein perinteisten pikavippien tarjonta on vähentynyt todella paljon viimeisen pari vuoden aikana. Tuo on seurausta siitä, että lainojen korkoja rajoitetaan nykyään varsin tiukasti. Yllä olevan vertailulistan pikavippipaikat tunnistaa siitä, että niiden suurin mahdollinen lainasumma on enintään 10 000 euroa. Muut listan paikat ovat lainavertailuita.

Lainavertailut tunnetaan myös lainahakemusten kilpailuttajina. Niiden etu on se, että ne voivat monesti auttaa löytämään varsinaista pikavippiä halvemman lainan. Tuo on tietysti hyvä juttu. Toisaalta on sitten syytä tiedostaa se, että jos käyttää kilpailuttajaa lainan etsimiseen, niin voi ainakin isomman lainan omalle tilille saamisessa mennä parikin päivää.

Hyvää on kuitenkin se, että lähes kaikki kilpailuttajat pystyvät näyttämään lainatarjouksia heti, kun on tehnyt lainahakemuksen. Noidenkin kohdalla aikaa menee siis kuitenkin siinä, että lainasopimus on lopullisesti hyväksytty ja rahat siirretty tilille.

Vinkki: Mikäli haluat lisätietoja yksittäisistä lainojen kilpailuttajista, niin voi esimerkiksi tämä Sambla kokemuksia sisältävä artikkeli olla hyödyllinen. Tältä sivulta puolestaan löytyy kokemuksia Omalainasta. Tiivistäen voi todeta, että molemmat kyseiset kilpailuttajat ovat vaikuttaneet oikein hyviltä. Molemmat kyseiset palvelut ovat myös ainakin tätä kirjoittaessa tämän sivuston listaamien parhaiden kilpailuttajien listalla.

Halvan lainan kaksi määritelmää: todellinen vuosikorko vs korko euroissa. Moni varmasti tietään nykyään sen, että nimellinen vuosikorko (%) on todelliseen vuosikorkoon (%) verrattuna varsin heikko mittari lainan hinnalle.

Todellisenkin vuosikoron suhteen on kuitenkin on hyvä muistaa se, että lopulta korot ovat euroja. Tuo tarkoittaa tietysti käytännössä sitä, että vaikka todellista vuosikorkoprosenttia saisi pienennettyä ottamalla isomman lainan pidemmällä maksuajalla, niin ei se tietysti euroissa mitaten useinkaan ole järkevää, jos pienempi laina lyhyeksi aikaa olisi riittänyt.

Pari esimerkkiä edullisesta vuoden 2021 nettilainasta ja tietoa:

  • Lainaa 400 euroa Blue Financelta ilman mitään lisäpalveluita 4 kuukauden laina-ajalla: takaisin maksettava summa 426,01 euroa.
  • Lainaa 2000 euroa Freedom Rahoituksen kautta vuoden laina-ajalla voisi tarkoittaa tavallisesti 176 euron kuukausittaista lyhennystä ja kokonaisuudessa 2110 euron takaisin maksettavaa summaa. ”Tavallisesti” viittaa tässä edellä yksittäisen lainan mahdolliseen tyypilliseen kuukausierään, ei siihen, että keskimääräisen 2000e lainan kuukausierä olisi 176e.

Molemmat edellä olevat esimerkit on poimittu lainapalveluiden verkkosivustoilta tämän sivun päivittämisen yhteydessä. On mahdollista, että lainapalvelut muuttavat hinnoitteluaan.

Lisäksi on myös hyvä tiedostaa se, että koska Freedom Rahoitus kuuluu lainahakemusten kilpailuttajien kategoriaan, niin on varsin mahdollista, että se löytää lainoja, joiden tarjotut ehdot poikkeavat esimerkin ehdoista. On toki onneksi niin, että mitään kilpailuttajan mahdollisesti ehdottamaa lainaa ei ole pakko ottaa vastaan. Tuo on tietysti kätevää, jos tarjotaan lainoja, jotka eivät miellytä itseä.

Hyvä tietää: Aiemmin vuonna 2021 voimassa ollut korkokatto on umpeutunut syyskuun 2021 lopussa. Kyseisen korkokaton aikana lainojen nimellisen vuosikoron maksimi oli 10%. Joskin sillä lievennyksellä, että lainasopimuksessa oltiin voitu sopia valmiiksi, että lainojen korko nousee korkokaton umpeuduttua.

Tätä kirjoittaessa on edelleen voimassa 20% korkokatto. Sekä tämä että aiempi väliaikainen korkokatto koskivat nimellistä vuosikorkoa, todellinen vuosikorko on ainakin yleensä sitä korkeampi.

Lisäluettavaa liittyen tämän sivun aiheeseen: