Halpa pikavippi – Katso vertailu ja löydä nopea sekä edullinen pikavippi (2023)

Pikavipit ovat nykyään kautta linjan huomattavasti halvempia kuin aiemmin. Toki kuitenkin edelleen on eroja pikavippien koroissa ja kuluissa riippuen esimerkiksi siitä, mistä lainaa hakee. Alla oleva vertailu voi olla kätevä apuväline erityisen halvan pikavipin löytämiseen. Vertailun jälkeen on hieman tietoa vuoden 2023 lainoista.

Valitse halpa pikavippi

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Hyvä tiedostaa: Mikäli pikavipin haluaa heti tilille, niin voi se aiheuttaa lisäkuluja. Ainakin osa pikavippipaikoista on siirtynyt toimintamalliin, jossa ne tarjoavat sinänsä vanhoihin vippeihin verrattuna jopa todella halpoja pikavippejä, mutta sitten veloittavat ekstrakulun, jos asiakas haluaa, että laina siirretään heti tilille. Kokemusteni perusteella noista mahdollisista lisämaksuista on helppo saada tietoa ennen kuin päättää, nostaako itselleen lainaa.

Pikavippi vs nopea ja edullinen laina kilpailuttajan avulla: Oikein perinteisten pikavippien tarjonta on vähentynyt todella paljon viimeisen pari vuoden aikana. Tuo on seurausta siitä, että lainojen korkoja rajoitetaan nykyään varsin tiukasti. Yllä olevan vertailulistan pikavippipaikat tunnistaa siitä, että niiden suurin mahdollinen lainasumma on enintään 10 000 euroa. Muut listan paikat ovat lainavertailuita.

Lainavertailut tunnetaan myös lainahakemusten kilpailuttajina. Niiden etu on se, että ne voivat monesti auttaa löytämään varsinaista pikavippiä halvemman lainan. Tuo on tietysti hyvä juttu. Toisaalta on sitten syytä tiedostaa se, että jos käyttää kilpailuttajaa lainan etsimiseen, niin voi ainakin isomman lainan omalle tilille saamisessa mennä parikin päivää.

Hyvää on kuitenkin se, että lähes kaikki kilpailuttajat pystyvät näyttämään lainatarjouksia heti, kun on tehnyt lainahakemuksen. Noidenkin kohdalla aikaa menee siis kuitenkin siinä, että lainasopimus on lopullisesti hyväksytty ja rahat siirretty tilille.

Vinkki: Mikäli haluat lisätietoja yksittäisistä lainojen kilpailuttajista, niin voi esimerkiksi tämä Sambla kokemuksia sisältävä artikkeli olla hyödyllinen. Tältä sivulta puolestaan löytyy kokemuksia Omalainasta. Tiivistäen voi todeta, että molemmat kyseiset kilpailuttajat ovat vaikuttaneet oikein hyviltä. Molemmat kyseiset palvelut ovat myös ainakin tätä kirjoittaessa tämän sivuston listaamien parhaiden kilpailuttajien listalla.

Halvan lainan kaksi määritelmää: todellinen vuosikorko vs korko euroissa. Moni varmasti tietään nykyään sen, että nimellinen vuosikorko (%) on todelliseen vuosikorkoon (%) verrattuna varsin heikko mittari lainan hinnalle.

Todellisenkin vuosikoron suhteen on kuitenkin on hyvä muistaa se, että lopulta korot ovat euroja. Tuo tarkoittaa tietysti käytännössä sitä, että vaikka todellista vuosikorkoprosenttia saisi pienennettyä ottamalla isomman lainan pidemmällä maksuajalla, niin ei se tietysti euroissa mitaten useinkaan ole järkevää, jos pienempi laina lyhyeksi aikaa olisi riittänyt.

Pari esimerkkiä edullisista vuoden 2023 nettilainoista ja tietoa:

  • Lainaa 100 euroa Vipiltä ilman mitään lisäpalveluita 3 kuukauden laina-ajalla: takaisin maksettava summa 123 euroa.
  • Lainaa 2 000 euroa Freedom Rahoituksen kautta kolmen vuoden laina-ajalla voisi tarkoittaa tavallisesti 65 euron kuukausittaista lyhennystä ja kokonaisuudessa 2 340 euron takaisin maksettavaa summaa. ”Tavallisesti” viittaa tässä edellä yksittäisen lainan mahdolliseen tyypilliseen kuukausierään, ei siihen, että mainitulla laina-ajalla olevan keskimääräisen 2 000e lainan kuukausierä olisi 65 euroa.

Molemmat edellä olevat esimerkit on poimittu lainapalveluiden verkkosivustoilta tämän sivun päivittämisen yhteydessä. On mahdollista, että lainapalvelut muuttavat hinnoitteluaan.

Lisäksi on myös hyvä tiedostaa se, että koska Freedom Rahoitus kuuluu lainahakemusten kilpailuttajien kategoriaan, niin on varsin mahdollista, että se löytää lainoja, joiden tarjotut ehdot poikkeavat esimerkin ehdoista. Esimerkkinä voi mainita, että kokemusteni perusteella Freedom Rahoitus voi löytää noin 17% todellisella vuosikorolla varustetun 2 000 euron lainan.

On kiva tietää se, että mitään kilpailuttajan mahdollisesti ehdottamaa lainaa ei ole pakko ottaa vastaan. Tuo on tietysti kätevää, jos tarjotaan lainoja, jotka eivät miellytä itseä.

Hyvä tietää: Vuonna 2021 voimassa ollut korkokatto umpeutui syyskuun 2021 lopussa. Kyseisen korkokaton aikana lainojen nimellisen vuosikoron maksimi oli 10%. Joskin sillä lievennyksellä, että lainasopimuksessa oltiin voitu sopia valmiiksi, että lainojen korko nousee korkokaton umpeuduttua.

Tätä kirjoittaessa on edelleen voimassa 20% korkokatto. Sekä tämä että aiempi väliaikainen korkokatto koskivat nimellistä vuosikorkoa, todellinen vuosikorko on ainakin yleensä sitä korkeampi. Nimellisen vuosikoron lisäksi lainasta voidaan periä enintään 150 euroa muita kuluja. Noita ”muita kuluja” on sitten rajoitettu sen perusteella, miten suuri lainasumma on kyseessä, eli pienestä lainasta ei voi periä 150 euron verran sivukuluja.

Halpa pikavippi on suhteellista

Vaikka tällä sivulla käsitelläänkin halpoja pikavippejä, niin on aina hyvä muistaa se, että pikavipit eivät lainojen maailmassa ole mitenkään erityisen halpoja. Esimerkiksi, jos pikavippejä verrataan asuntolainoihin, niin pikavipit häviävät selvästi. Halpakin pikavippi kannattaa siis lähtökohtaisesti ajatella vain lyhytaikaisena ratkaisuna rahaongelmiin.

Edullinen pikalaina voi olla isompi tai pienempi

Pikavippifirmat tarjoavat nykyään lainaa eurosta alkaen ja aina 10 000 euroon asti. Tuosta seuraa se, että ei voi automaattisesti olettaa, että edullinen pikalaina olisi pieni tai iso. Toisaalta toki euroissa mitaten pieni laina aiheuttaa vähemmän korkoja.

Halvatkin pikavipit ovat vakuudettomia

Vaikka nykyään voikin saada pikavipin aiempaan verrattuna jopa paljon pienemmällä korolla, niin ei se onneksi tarkoita sitä, että pikavippifirmat esimerkiksi vaatisivat lainalle jonkin vakuuden. Edullisenkin pikavipin hakeminen onkin tästäkin näkökulmasta helppoa.

Yhteishakijan kanssa vieläkin pienemmän koron lainaa

Jos haluaa minimoida lainan korot, niin on yksi mahdollinen vaihtoehto se, että hakee lainaa niin sanotun yhteishakijan kanssa. Yhteishakijaa voi käyttää esimerkiksi lainahakemuksen kilpailuttajilla. Yhteishakija voi alentaa lainan kustannuksia, koska hän on vastuussa lainasta, jos päähakija ei maksa lainaa takaisin. Tuollainen kahden vastuullisen henkilön olemassaolo tietysti lisää lainafirmojen luottamusta siihen, että ne saavat lainasta rahansa. Sen lisäksi, että yhteishakija saattaa johtaa halvempaan lainaan, niin saattaa hän myös lisätä sen todennäköisyyttä, että edes tarjotaan lainaa.

Millä firmalla on halvin pikavippi?

Korkovertailun perusteella halvin pikavippi löytyy Bondoralta. Bondoran pikavippien todellinen vuosikorko voi olla alle 20%. Todennäköisesti Bondoralta voi saada lainaa sitä halvemmalla todellisella vuosikorolla, mitä isomman summan lainaa ottaa. Lainahakemuksen kilpailuttajista puolestaan halvin laina voi hyvinkin löytyä Omalainan kautta. Omalainan hyvyys on seurausta sen kattavasta ja vakuuttavasta yhteistyökumppaniverkostosta, joka sisältää esimerkiksi ainakin kaksi niin sanottua kivijalkapankkia.

Lisäluettavaa liittyen tämän sivun aiheeseen: