Halpa webhotelli 2021 – Tämä verkkohotelli on hyvä ja edullinen (kokemuksia)

Mikäli luo kotisivut, niin tarvitsee ne muiden netinkäyttäjien nähtäville saattamiseksi webhotellin. Webhotelli on siis ikään kuin virtuaalinen sijainti omille nettisivuille. Webhotelleja on todella eri hintaisia ja lisäksi niitä myyvät tahot tykkäävät kerskailla hyvin laajasti erilaisilla ominaisuuksilla.

Kokemusteni perusteella totuus on kuitenkin se, että ylivoimaisesti suurimmalle osalle ihmisistä riittää edullinen ja hyvin tavallinen webhotelli. Tällä sivulla on suositeltuna webhotelli, joka on sekä todella halpa että omien kokemusteni perusteella oikein hyvä. Lisäksi on sille suositeltuna eräänlainen varavaihtoehto.

Halpa ja hyvä webhotelli

Hostingerin liiketoimintamalli näyttää olevan se, että se tavoittelee todella aggressiivisen hinnoittelun ja jatkuvien alennuskampanjoiden myötä skaalaetuja. Eikä tuossa tietenkään näin asiakkaan näkökulmasta ole minkäänlaista ongelmaa – ei ainakaan niin kauan kuin kyseisen webhotellin laatu pysyy erittäin hyvänä.

Edellä sivuttujen alennuskampanjoiden myötä Hostingerilta voi monesti saada pitkälle aikavälille webhotellin alle euron kuukausikohtaiseen hintaan, ja vaikka tilaisikin webhotellin esimerkiksi vain vuodeksi, niin pitäisi hinnan kuukautta kohden olla vain noin pari euroa. Eli tältä firmalta voi siis saada jopa todella halvan webhotellin. Siirry Hostingerin sivustolle.

Asioita, joista olen edullisen hinnan lisäksi tykännyt Hostingerissa:

  • Webhotellia on todella helppo käyttää: hallintapaneeli on selvästi haluttu tehdä mahdollisimman yksinkertaiseksi.
  • Esimerkiksi WordPress-julkaisujärjestelmä on erittäin helppo asentaa webhotelliin.
  • Asiakaspalvelu vaikuttaa hyvältä, joskin on hyvä tiedostaa, että sitä ei välttämättä ole saatavilla suomeksi, mutta toki ainakin englanniksi.
  • Halvimmankin webhotellin tapauksessa nettisivut latautuvat normaalisti varsin nopeasti.

Hostinger alennuskuponki: Mikäli haluat kokeilla saada Hostingerin webhotellin vielä hieman normaalia halvemmalla, niin kannattaa testata syöttää kassalla alennuskupongin kohtaan koodi: SPECIAL15 – kyseinen koodi toi ainakin tätä kirjoittaessa jo alennettujen hintojen päälle hieman lisäalennusta. Siirry Hostingerille.

Edullinen kuukausimaksullinen verkkohotelli

Hostinger voi siis olla jopa todella halpa verkkohotelli pitkien tilausten kohdalla, mutta mikäli kuitenkin tarvitsee verkkohotellin vain lyhyeksi aikaa, niin löytää halvempiakin vaihtoehtoja. Noista yksi erityisen hyvältä vaikuttava on Dreamhost.

Dreamhostilta löytyy kuukausimaksullinen verkkohotelli, jonka hinta on aluksi alle 5€/kk ja uusittunakin vain noin 5€/kk. Ja vaikka Dreamhost on siis jopa halpa, niin on se muutenkin hyvä valinta webhotelliksi: aloin itse käyttämään Dreamhostia hiljattain yhtä nettisivustoani varten, ja voin kokemusteni perusteella todeta, että Dreamhostilla näyttäisi olevan loistava asiakaspalvelu. Lisäksi myös Dreamhostin itse webhotelli tuntuu toimivan hyvin. Mene Dreamhostille.

Voiko kotisivut luoda ilman, että tarvitsee hankkia erillinen verkkohotelli?

Tuo on kokemusteni perusteella mahdollista niin, että käyttää kotisivukonetta, jonka hintaan sisältyy verkkohotelli. Mikäli etsit erityisen hyvän hinta-laatusuhteen kotisivukonetta, niin voi Zyro olla hyvä vaihtoehto.

Zyron kotisivukonetta on käsitelty enemmän tällä sivulla, mutta lyhyesti voi todeta, että se on esimerkiksi varsin edullinen ja helppokäyttöinen. Lisäksi kyseinen kotisivukone myös mahdollistaa mukavan tyylikkäiden kotisivujen luomisen.

Mikä on halvin webhotelli – onko olemassa ilmaista verkkohotellia?

On olemassa ainakin muutamia ilmaisia webhotelleja. Ne näyttävät kuitenkin olevan joko varsin/todella rajoitettuja tai sitten mainosrahoitteisia. Kumpikaan noista ei tietysti yleensä ole oikein ideaalia. Lisäksi mikäli olettaa ilmaisiin verkkohotelleihin pätevän osittain samat jutut kuin ilmaisiin VPN-palveluihin, niin kannattaa oman yksityisyyden suhteen olla aika tarkka.

Edellä mainituista seuraa ainakin oman näkemykseni mukaan se, että yleensä kannattaa olla valmis uhraamaan se euro tai pari per kuukausi, ja hankkia ilmaisen webhotellin sijaan halpa, mutta hyvä verkkohotelli. Katso Hostingerin uusimmat tarjoukset.

Voiko samaa verkkohotellia käyttää useaa nettisivustoa varten?

Tuo riippuu ostetusta webhotellista. Kannattaa siis tarkastaa huolella verkkohotellin tiedot, ennen kuin maksaa siitä. Niiden näkökulmasta, jotka aikovat pyörittää useita nettisivuja on kuitenkin varmasti mukavaa tietää, että löytää melko edullisia webhotelleja, jotka mahdollistavat jopa sadan nettisivuston ylläpitämisen.

Mitä ennen halvan webhotellin ostamista on hyvä tietää?

Ainakin se, että monesti webhotellinen uusimishinnat ovat selkeästi alussa tarjolla olevia hintoja korkeampia – toki parhaassa tapauksessa jopa nuo uusimishinnat ovat edullisia.

Voiko halvan webhotellin päälle rakentaa verkkokaupan?

Kyllä. Ehkäpä helpoin tapa tehdä tuo on asentaa omalle verkkohotellille WordPress ja sitten sille verkkokaupan perustamisen mahdollistava lisäosa. Asiasta on lisäinfoa täällä.

Onko edullinen verkkohotelli mahdollista päivittää edistyneempään?

Tuon pitäisi olla mahdollista ainakin ylivoimaisesti suurimmalla osalla erilaisia verkkohotelleja tarjoavista palveluntarjoajista.