Halvat lennot - miten löytää netistä

lentoja.jpg

Halpojen lentojen metsästys on monien matkailusta tykkäävien eräänlainen harrastus. Ja tämä on toki erittäin ymmärrettävää, sillä kuluttamalla vähemmän rahaa lentoon, voi kohteessa säästyneillä rahoilla esimerkiksi hankkia mukavamman majoituksen tai käyttää rahaa hyviin elämyksiin. Netistä löytyy aika paljon vinkkejä halpojen lentojen löytämiseen, mutta halusin tähän alle tuoda oman lusikkani soppaan, lisäämällä kokemuksesta muutamia opittuja juttuja.

1: tarkkaile lentojen hintoja USEIN

Lentojen hinnat eivät todellakaan ole mitenkään kiveen hakattuja. Se, että yhtenä päivänä et voi löytyy lentoja, vaikka alle 150€ Italiaan, niin ei se todellakaan tarkoita sitä, että toisena päivänä sinne ei voisi löytyä meno-paluuta vaikka 95€ hintaan. Lentoyhtiöiden intresseissä on saada jokainen lento myytyä täyteen, mutta tehdä se, niin että yritys myös maksimoi jokaisesta lipusta saadun hinnan. Tätä tarkoitusta varten ne käyttävät erittäin aktiivista hinnoittelumallia. Malli muistuttaa esimerkiksi sitä, miten Uber hinnoittelee omia palveluitaan kysynnän mukaan.

2: älä karsasta vaihtoja ja välilaskuja

Jos tarkoituksena on löytää nimenomaan halvin mahdollinen matka lentäen, niin on usein syytä valita lento, joka joko pysähtyy jossain tai sitten jopa lentoyhteys, joka sisältää välilaskun. Nämä asiat luonnollisesti pätevät erityisesti pitkillä lentomatkoilla - matkalla Tukholmaan Helsingistä on vaikea tehdä välilaskua.

3: Seuraa tarjoussivuja ja paikkoja, jotka keräävät hinnat useasta lähteestä

Netti on täynnä erilaisia sivustoja, joiden kautta voi bookata lentoja. Oman kokemukseni mukaan kaikista halvimmat lennot löytää usein seuraamalla sen tyyppisiä nettisivustoja, jotka keräävät hinnat mahdollisimman monesta paikasta yhteen paikkaan. Jos taas mielessä ei ole ennakolta mitään tiettyä matkakohdetta, vaan edullinen matka melkein minne tahansa miellyttää, niin voi olla hyvä vaihtoehto seurata sen tyyppisiä matkailusivustoja, jotka esittelevät usein uusia matkatarjouksia.

Toivottavasti näistä pienistä vinkeistä on ainakin jotain apua edullisten lentojen löytämiseen.