Halvin puhelinliittymä 2021 – Katso halvin rajaton, 5G tai muu puhelinliittymä netillä

Tältä sivulta löytyy tietoa vuoden 2021 halvimmista puhelinliittymistä. Sivun alussa on ensin nopeassa muodossa tietoa tiettyjen kategorioiden halvimmista vaihtoehdoista ja sitten sen jälkeen on tarkemmassa käsittelyssä muutama erityisen halpa puhelinliittymä.

Mikä on isojen operaattorien halvin puhelinliittymä vuonna 2021 (jos prepaideja ei huomioida)? Tätä kirjoittaessa on tarjolla kaksi liittymää, joiden perushinta on 7,90€/kk. Nuo ovat Telian Rajaton Lite (0,2 M) ja DNA:n Jämpti Puhe. Nuo kaksi ovat siis ns. pääoperaattoreiden vuoden 2021 halvimmat liittymät.

On hyvä huomata, että noista edellä mainituista liittymistä jälkimmäinen ei sisällä nettiä. Telia Rajaton Lite sen sijaan sisältää, kuten sen nimestä voi arvata, rajattoman netin, ja se onkin halvin rajaton puhelinliittymä. Siirry Telialle. Huom: oheinen linkki johtaa Telian tarjoussivulle, ja ainakin tätä kirjoittaessa 7,90€-liittymä löytyy, kun kirjoittaa Telian sivuston hakuun (suurennuslasin kuva): Rajaton Lite 0,2 – jostakin syystä kyseistä liittymää ei enää listata kovin monessa paikassa.

Mikä on pääoperaattorien valikoimasta halvin 4G-liittymä? Koska Telia Rajaton Lite toimii 4G-verkossa, niin on se myös halvin 4G-liittymä. Katso Telian liittymätarjouksia.

Onko isojen operaattorien ulkopuolella tarjolla vielä halvempaa liittymää? Globeteliltä löytyy liittymä, jonka perushinta 4,90€/kk. Kyseisen puhelinliittymän tapauksessa veloitetaan kuitenkin erikseen netin käyttämisestä, puheluista ja tekstareista.

Mikä on halvin 5G-liittymä vuonna 2021? Ainakin tätä kirjoittaessa se on perushinnaltaan Moin Rajaton 5G 300 Mbit/s. Kyseisen liittymän perushinta on 29€/kk. Hanki Moi 5G.

Miten voin löytää erityisen hyviä liittymätarjouksia vuonna 2021? Tuossa ovat tärkeässä roolissa niin sanotut salaiset ja puolisalaiset tarjoukset. Lisätietoja tästä asiasta löytyy esim. tältä sivulta.

Telia Rajaton Lite tarkemmassa käsitellyssä

Telian Rajaton Lite -liittymän perusmaksu on siis vain 7,9€/kk, eli sitä voi pitää vuoden 2021 liittymähinnat huomioiden jopa todella halpana liittymänä. On kuitenkin hyvä huomata, että tähän liittymään liittyy tiettyjä rajoituksia. Ensimmäinen on se, että liittymän rajattomuus koskee vain netin käyttöä kotimaassa, ja toinen on se, että Rajaton Liten maksiminopeus on enintään 0,256 Mbit/s.

Tuon edellä mainitun voi suhteuttaa siihen, että puhelintenkin nettiliittymien maksiminopeudet ovat nykyään monesti vähintään 100 Mbit/s, ja jo nyt on tarjolla ainakin yksi liittymä, jonka käyttäjille luvataan kehittyvässä 5G-verkossa jopa 1000 Mbit/s -nopeutta. Rajaton Liten avausmaksu on 5 euroa ja puheluista ja viesteistä veloitetaan 0,07€/kpl tai minuutti.

Hieman nopeampi halpa rajaton liittymä – Elisa Tarkka Perus

Elisan eräänlainen vastine Telian Rajaton Litelle on Tarkka Perus. Tämän liittymän perusmaksu on tätä kirjoittaessa 9,90€/kk ja tuolla hinnalla saa enintään 1 Mbit/s rajattoman netin käytön Suomessa. Lisäksi liittymä sisältää perusmaksulla 9 Gt/kuukausi tiedonsiirtoa EU-alueella (joka siis kaiketi tarkoittaa muita EU-maita kuin Suomea). Puheluiden ja viestin hinnat ovat tässä liittymässä aavistuksen halvempia kuin Telia Litella, eli 0,069€/min tai viesti. Tämän liittymän avausmaksu on 4,90€.

Nopea ja varsin edullinen rajaton puhelinliittymä – Moi Rajaton 4G

Mikäli on valmis maksamaan hieman enemmän siitä, että saa rajattomalta liittymältä enemmän nopeutta, niin voi Moi Rajaton 4G olla hyvä valinta. Tämän liittymän maksiminopeus on nimittäin 100 Mbit/s. Moi Rajaton 4G maksaa tätä kirjoittaessa 18€/kk ja tuohon hintaan se sisältää kotimaan rajattoman netin ja 10 Gt edestä EU-alueen verkkovierailuita. Puheluiden ja viestin hinta on tässä liittymässä 0,055€/kpl tai minuutti. Tuo on vähän edullisempi kuin Telialla ja Elisalla ja lisäksi Moin kertoman perusteella puheluiden ja viestin hinta on yhteensä korkeintaan 4€/kk.

Mikä on paras puhelinliittymä 2021?

Se, mikä on kullekin paras puhelinliittymä riippuu isolta osin siitä, mitä liittymältä toivoo. Itselle paras puhelinliittymä on kuitenkin yleensä yhdistelmä näitä asioita: omaan tarpeeseen riittävän nopea netti, dataa käytettävissä riittävästi, hyvä toimintavarmuus, selkeä ja avoin hinnoittelu sekä sitten mahdollisimman halpa hinta. Itselle parhaan puhelinliittymän löytämisessä voi auttaa esimerkiksi tämän sivuston liittymävertailu.

Tämän sivun hintatiedot on poimittu sivua tehdessä ja päivittäessä. Muutokset hintoihin ja liittymien ominaisuuksiin ovat tietenkin mahdollisia.