Ilmainen pankkitili ja jopa verrattain hyvä käyttötilin korko

Kirjoittaja: Atte S. Kirjoitettu: 2023.

Monen suomalainen taloustilanne on varsin kireä. Sen kanssa ei auta yhtään, jos pankki veloittaa kuukausittaisia tilimaksuja. Onneksi on kuitenkin olemassa ilmainen pankkitili. Ja mikä parasta, niin vaikka kyseessä on niin sanottu käyttötili, niin voi sille myös saada verrattain hyvän koron, kun huomio Suomessa toimivien pankkien tavalliset korot käyttötileille tätä kirjoittaessani. En nimittäin ainakaan nähnyt parempaa korkoa yhdelläkään Suomessa toimivilla pankilla käyttötilin rahoille tätä kirjoittaessani, mutta en toki voi taata että sellaista ei ole tarjolla. Ja tarjotut korot voivat tietysti muuttua.

SweepBank

SweepBank on digitaalinen pankki, joka tarjoaa esimerkiksi virtuaalista pankkikorttia. Vaikka sellainen ei kiinnostaisikaan, niin voi SweepBank olla hyvä valinta ainakin niin sanotuksi kakkospankiksi. Ainakin tätä kirjoittaessani SweepBank nimittäin tarjoaa ilmaisen pankkitilin ja lisäksi 10 000 euroon asti tilillä 1% vuosikorkoa.

Tuo mainittu korko tuskin toki on ainakaan joidenkin toiveisiin nähden valtava, mutta jos niin sanottu ykköspankki vaikkapa tarjoaa koroksi pyöreän 0%, niin pitäisi tuon olla mahdollisuus saada ainakin melko helposti lisärahaa jonokin mukavaan tai vaikkapa varalle sitä varten, että sähkön hinta taas jossain vaiheessa nousee. SweepBankillä on sen kertoman perusteella ainakin tätä kirjoittaessani käytössä talletussuoja 100 000 euroon asti, mutta päätös siitä luotatko SweepBankiin niin paljon, että siirrät rahaa sen tilille on aina lopulta omasi. Avaa nyt SweepBank-tili.