IP-osoitteen vaihto toiseen maahan – näin vaihdat helposti IP-osoitteen toiseksi

On monia hyviä syitä haluta vaihtaa oma netissä käytössä oleva IP-osoite. Käytännössä taustalla voi olla esimerkiksi se, että haluaa saada pääsyn johonkin maarajoitettuun sisältöön tai se, että oma IP-osoite on jostakin virheellisestä syystä jonkinlaisella estolistalle. Tavallisen netin käyttäjän näkökulmasta helpoin ja nopein tapa vaihtaa IP-osoite lienee VPN-yhteys.

Kaikki VPN-yhteyksiä tarjoavat palvelut eivät tietenkään ole yhtä laadukkaita. Alla yksi, joka kokemusteni perusteella on erityisen hyvä vaihtoehto IP-osoitteen vaihtamiseen.

Vaihda IP-osoite heti ja helposti

NordVPN mahdollistaa sen, että voi valita noin 50 maan joukosta sen, mistä olevaan IP-osoitteeseen haluaa vaihtaa nykyisen. Käytännössä homma toimii niin, että lataa NordVPN:n VPN-ohjelman itselleen ja valitsee sitten kartasta tai maalistasta sen, mistä maasta olevan IP-osoitteen haluaa.

Kuten tuosta edeltä voi todennäköisesti päätellä, niin NordVPN:n käyttäminen on erittäin helppo tapa IP-osoitteen vaihtamiseen. Toki on hyvä huomata, että vaihdos on voimassa vain sen aikaa, kun käyttää VPN-yhteyttä.

Muiden hyvien asioiden lisäksi NordVPN on myös varsin halpa: mikäli sen ostaa pitkällä tilauksella, niin on kuukautta kohden laskettu hinta halvimmillaan vain noin 3 euroa, ja kuukaudeksi ostettunakaan se ei maksa kuin vähän yli 10 euroa. Osta nyt NordVPN.

NordVPN:ää käyttäessä voit vaihtaa IP-osoitteen esimerkiksi näihin maihin (yhteensä valittavana olevia maita on siis noin 50):

  • Iso-Britannia
  • Italia
  • Ruotsi
  • Saksa
  • Suomi (toisen suomalaisen IP-osoitteen voi saada käyttöönsä myös silloin, kun on Suomessa)
  • Yhdysvallat

Tuo listan viimeinen maa tarkoittaa sitä, että NordVPN mahdollistaa ainakin tätä kirjoittaessa myös pääsyn esimerkiksi Netflixin USA-valikoimaan.

Haluatko lisätietoja NordVPN:stä? Löydät täältä NordVPN kokemuksia.

Vinkki: Mikäli vaihdat IP-osoitetta VPN-palvelun avulla jotakin sivustoa tai palvelua varten, niin on hyvä muistaa sulkea se ennen IP-osoitteen vaihtamista. Erinäiset palvelut/sivustot saattavat nimittäin huomata vaihdon selkeästi tavallista helpommin, jos se tehdään ns. lennosta.

Hyvä tiedostaa: Näyttää olevan niin, että NordVPN:n toimivuudessa on hieman vaihtelua. Välillä nimittäin jotkin sivustot tulkitsevat sitä käyttävän henkilön olevan Panamasta, joka on NordVPN:n kotipaikka, vaikka yhteys olisikin ohjelman mukaan muodostettu toisaalle.