iRaha kokemuksia – Tuoretta tietoa iRahasta lainapaikkana

iRaha on tätä kirjoittaessa ehkäpä netin uusin lainapaikka. Tuo on jo sinänsä jonkinlainen saavutus, sillä uusia pikavippejä ei enää juurikaan synny. Tuo epäilemättä johtuu siitä, miten pikavippien korkoja nykyään säännellään. Mutta onko iRahalla muita vahvuuksia kuin se, että se on uusi laina? Tervetuloa lukemaan kokemuksiani iRahasta, niiden lukemisen jälkeen ehkä tiedät, kannattaako iRahalta hakea vippiä.

iRaha kokemuksia – yleistiedot

iRahalta on kokemusteni perusteella erittäin helppoa hakea lainaa. Lainahakemus on nimittäin todella lyhyt eikä siinä kysytä kovinkaan kattavasti asioista. Käytännössä iRahalle pitää kertoa sen tyylisiä asioita, kuin että minkä verran on kuukausituloja ja minkä verran menee lainojen lyhennyksiin. Vastaukset noihin kysymyksiin valitaan valikoista, eli mitään kovin tarkkoja numeroita iRaha ei pyydä. Edellä mainittujen kohtien lisäksi, iRahan lainahakemuksessa on kohdat perustiedoille, kuten esimerkiksi lainaa hakevan henkilön nimelle.

iRahalta ensimmäistä kertaa lainaa hakiessa pitää muistikuvieni perusteella käyttää pankkitunnuksia. Tuo on varsin pieni vaiva, ja kokemusteni perusteella myös tunnuslukusovellus sopii hyvin lainan hakemiseen, eli millekään paperisille tunnusluvuille ei ole pakkoa – toki niidenkin kanssa lainan hakemisen pitäisi onnistua.

Sen lisäksi, että iRahalta on helppoa hakea lainaa, niin on lainan hakeminen myös erittäin nopeata. Sanoisin, että arviolta koko prosessiin menee noin 2 minuuttia. Lainapäätöksen iRaha voi kokemusteni perusteella antaa oikeastaan heti, kun on viimeistellyt lainahakemuksen. Mikäli muistan oikein, niin lainapäätöksen jälkeen iRaha lähettää vielä tekstiviestin ja pyytää lainan vahvistamista, tuokin tuntui olevan todella nopeata ja helppoa.

Kun iRahalta on saanut vahvistetun lainapäätöksen, niin voi lainan saada omalle pankkitilille varsin nopeasti. Muistelisin, että itse sain lainan Nordean tilille noin 30 minuutin sisällä siitä, kun olin lainaa hakenut. On hyvä tietää, että voi todennäköisesti olla pankkikohtaisia eroja siinä, miten nopeasti lainan voi saada tilille.

iRahan lainat ovat normaalisti niin sanottuja kertalainoja. iRaha ei siis monista muista vuoden 2023 lainapalveluista poiketen, tarjoa joustoluottoa. iRahan lainojen suhteen on kuitenkin hyvä tietää se, että uutta lainaa voi hakea jo ennen kuin on maksanut aiemman lainan pois. Tuo on tietyllä tavalla joustoluottomainen ominaisuus.

Uuden lainan hakeminen iRahalta vaikuttaisi olevan vielä nopeampaa ja helpompaa kuin ensimmäisen lainan hakeminen on. Tuo on esimerkiksi sen ansiota, että lainahakemukseen ei tarvitse täyttää uudestaan jo kerran kerrottuja tietoja.

iRahan asiakaspalvelusta minulla ei ole kokemuksia, joten en voi kommentoida sen toimivuutta. Nettisivustonsa perusteella iRaha tarjoaa asiakaspalvelua puhelimen, sähköpostin ja yhteydenottolomakkeen kautta.

iRahan lainan hakemiseksi ei tarvitse vakuuksia tai takaajaa. Tuo ei ehkä ole yllättävää, mutta kuitenkin mukava asia lainan hakemisen nopeuden ja helppouden näkökulmasta. Hae nyt lainaa iRahalta.

iRahan lainasummat

iRahalta voi hakea lainaa 25 eurosta alkaen ja aina 2 000 euroon asti. Lainasummia on tosin rajoitettu sen perusteella, onko lainaa ottanut aikaisemmin. Mikäli lainaa ei ole ottanut aikaisemmin, niin on suurin mahdollinen lainasumma 500 euroa. iRahalla voi valita lainasumman melko kattavasti ja mahdollisia haettavissa olevia lainasummia ovatkin myös esimerkiksi 150 euroa ja 750 euroa. Lähtökohtaisesti on niin, että mitä pienempää lainaa hakee, niin sitä tarkemmin lainasumman voi valita.

iRahan lainasummien suhteen on hyvä tietää se, että iRaha ei välttämättä myönnä niin isoa lainaa kuin hakee. Tuon sijaan iRaha saattaa tarjota pienempää lainaa. On sitten hakijasta kiinni, että haluaako ottaa vastaan tuon mahdollisesti tarjottavan pienemmän lainasumman.

iRahan korot ja kulut

iRahan lainojen nimellinen vuosikorko on 20%. Nimellinen vuosikorko on sama riippumatta haettavasta lainasummasta. iRahan lainojen todellinen vuosikorko riippuu esimerkiksi siitä, minkä verran lainaa hakee ja siitä, valitseeko lainalle lisäpalveluita.

Esimerkkinä lisäpalveluiden hinnasta voi mainita, että ainakin tätä kirjoittaessa peritään 9,75 euron maksu, jos haluaa, että laina siirretään mahdollisimman nopeasti tilille – tuon nopean maksamisen palvelu tunnetaan nimellä ”Express-palvelu”, ja sen ottaminen vaatii yhden ruudun täyttämisen lainaa hakiessa. Nopean siirron lisäksi iRaha veloittaa myös esimerkiksi siitä, jos haluaa laskun paperilla.

iRahan muiden maksujen lisäksi on hyvä tietää, että ainakin palvelun hinnaston perusteella se saattaa periä 5 euron maksun, jos lainaa ei myönnetä. Tuollaista ehtoa itselleni ei ole tullut vastaan muissa lainapaikoissa.

Esimerkkejä ilman lisäpalveluita otetuista iRahan lainoista:

Lainasumma:Maksettavaa 30 päivän laina-ajalla:
25 euroa30,42 euroa
30 euroa35,50 euroa
50 euroa55,83 euroa
70 euroa76,17 euroa
100 euroa106,67 euroa
250 euroa259,17 euroa
500 euroa513,33 euroa
1 000 euroa1 021,67 euroa
2 000 euroa2 038,33 euroa

Yhteenvetona iRahan lainojen hinnoista voi todeta, että ilman lisäpalveluita lainat ovat kustannuksiltaan euroissa mitaten varsin halpoja. Isommat lainat ovat jopa todella halpoja.

iRahan laina-ajat

iRaha tarjoaa 25€–750€ lainoilla laina-aikaa 30 päivää. Tuota 750 euroa isommille lainoille on valittavissa laina-aikaa 30, 60 tai 90 päivää. Mitä lyhyemmän laina-ajan valitsee, niin sitä vähemmän korkoja kerkeää syntymään. Toisaalta esimerkiksi 2 000 euron lainan pois maksaminen saattaa hyvinkin vaatia laina-aikaa enemmän kuin 30 päivää.

Yhteenveto kokemuksista ja tiedoista

iRaha on vuoden 2023 lainapaikaksi poikkeuksellinen helppokäyttöinen ja nopea. Lisäksi iRaha mahdollistaa tavallista pienemmän lainan hakemisen. iRahan lainat ovat myös varsinkin muutaman vuoden takaisiin pikalainoihin verrattuna jopa todella edullisia. Kokonaisuutena voi sanoa, että olen ollut varsin tyytyväinen iRahaan ja voisin hyvinkin hakea siltä lainaa uudestaan. Hae nyt lainaa iRahalta.