iRaha kokemuksia – Aitoa tietoa iRahasta lainapaikkana

Kirjoittaja: Atte S. Päivitetty viimeksi: 2023.

iRaha on melko uusi lainapalvelu, eikä monella välttämättä ole siitä vielä kokemuksia. Itselläni kuitenkin on, joten jaan tällä sivulla hieman kokemuksiani siitä. iRahan suhteen on hyvää ensinäkin se, että siltä on jopa todella helppoa ja nopeata hakea lainapäätös. Lainapäätöksen voi esimerkiksi saada täysin ilman liitteitä eikä lainahakemuksessa kysytä monia tietoja ja ne jotka kysytään on helppo täyttää. Hyvää iRahan suhteen on myös se, että jos se antaa lainaa niin se voi olla mahdollista saada ainakin melko nopeasti tilille. Toki tämän suhteen on hyvä tietää heti aluksi ne tavalliset jutut, eli lainaa ei välttämättä saa edes lähes heti joka pankkiin ja lisäksi se mihin kellonaikaan saa lainapäätöksen voi rajoittaa sitä saako lainan heti tilille.

Noiden edellä mainittujen lainan nopeasti tilille saamiseen liittyvien juttujen lisäksi on hyvä tietää ehkäpä iRaha suurin mahdollinen heikkous. Se on se, että jos iRahalta haluaa lainaa jopa heti tilille, niin pitää ottaa iRaha+-lisäpalvelu. Tuolla lisäpalvelulla laina pitäisi olla mahdollista saada mahdollisimman nopeasti tilille, mutta se maksaa ainakin tätä päivittäessäni 13,90€/kerta, joka vaikkapa 50 euron lainan kohdalla voi nostaa lainan kokonaiskustannusta melko paljon verrattuna siihen, mitkä niin sanotut tavalliset korot ja kulut ovat. iRahan hintoihin liittyy myös toinen mahdollinen palvelun heikkous. Hinnaston perusteella iRaha nimittäin saattaa veloittaa 5€ kulun, jos se ei myönnä lainaa. En kuitenkaan tiedä veloitetaanko tuota käytännössä ainakaan joka kerta.

Lainaa iRahalta voi hakea alle 50 eurosta alkaen ja maksimissaan 2 000 euroa. Uuden asiakkaan maksimiksi on tosin ilmeisesti säädetty 500 euroa. iRahan laina-ajat eivät ole ainakaan kovin pitkiä.

Kokonaisuutena voi todeta, että iRaha on ihan hyvä lainapalvelu, mutta ei täydellinen. Koska moni muu lainapalvelu ei enää tarjoa niin pientä lainaa kuin iRaha, niin voi iRaha olla erityisen hyvä valinta, jos haluaa tuollaista lainaa ainakin melko nopeasti ja helpolla hakemuksella. Hae nyt lainaa iRahalta.

iRahasta YouTubessa