Kännykkäliittymät – Mikä on halvin ja mikä paras kännykkäliittymä?

Puhelinliittymistä puhutaan monesti myös kännykkäliittyminä. Käytännössä niillä ei ole mitään eroa. Samat asiat kuin puhelinliittymiin, pätevät siis myös kännykkäliittymiin. Esimerkiksi se mikä on paras puhelinliittymä on myös paras kännykkäliittymää ja mikä on halvin puhelinliittymä on halvin kännykkäliittymä. Tällä sivulla on kuitenkin kännykkäliittymiin liittyen hieman tietoa esimerkiksi noista asioista.

Halvin kännykkäliittymä

Halvin kännykkäliittymä Suomessa on Globetel Perus. Se maksaa perusmaksultaan 4,90€/kuukausi. Tuolla hinnalla ei kuitenkaan valitettavasti voi käyttää nettiä, ei soittaa puheluita eikä lähettää tekstareita. Kaikista niistä siis veloitetaan ylimääräistä tuon hinnan päälle. Käytännössä on siis hyvin vaikea käyttää tuota liittymää noin halvalla. Isommilta operaattoreilta halvin liittymä on Telia Dot 4G. Se maksaa perusmaksultaan 8 euroa kuukaudessa. Tähänkään liittymään ei tuohon hintaan kuuluu puheluita, nettiä eikä tekstareita. Kivaa on kuitenkin esimerkiksi se, että niistä voi päivässä tulla lisämaksettavaa enintään euro. Lisäksi halvan kännykkäliittymän haluavien näkökulmasta kivaa voi olla se, että tämän liittymän saa ilman avausmaksua. Hanki Telia Dot.

Paras kännykkäliittymä

Ominaisuuksiltaan paras kännykkäliittymä Suomessa on Elisa 5G Premium. Tämän liittymän erottaa tavallisista liittymistä varsinkin se, että sille ei määritelty ennalta rajaa, mikä voi olla netin maksiminopeus. Tuon sijaan raja pitäisi tulla siitä, minkä nopeuden verkko mahdollistaa. Tämä liittymä voikin siis sopia erityisen nopean netin haluaville. Toki hintakin tällä liittymällä on sitten sellainen, jota parhaalta liittymältä saattaisi odottaa: 60 euroa kuukaudessa ja vielä 7,99€ avausmaksu.

Kännykkäliittymien vertailua

Alempana olevasta vertailutaulukosta löytyy DNA:n, Moin ja Telian liittymiä. Toivottavasti löydät itselle sopivan liittymän, jos et sellaista vielä ole löytänyt ja haluat kännykkäliittymän.

Tiedot liittymistä perustuvat sivun kirjoittamisen aikaisiin tietoihin. Operaattorit voivat tehdä muutoksia tarjontaansa. Pre-paid liittymiä ei ole käsitelty tällä sivulla.