Kattokorko.fi kokemuksia – Mahdollisesti yllättävää tietoa

Kattokoron viestinnän ydintä vaikuttaisi olevan viesti siitä, että sen kautta saa lainaa aina alle 10% korolla. Tuon asian suhteen on kokemusteni ja tietojeni perusteella hyvä tiedostaa ainakin kolme juttua. Ensinäkin, tuosta Kattokoron viestinnästä voisi mahdollisesti saada kuvan siinä, että kaikille Kattokoron käyttäjille tarjottaisiin aina lainaa. Tuo ei kuitenkaan pidä paikkaansa: jokaisen hakemukseen ei saa lainatarjousta.

Toiseksi, Kattokorko ei vaikuta ainakaan tätä tekstiä kirjoittaessani tekevän selväksi, että viittaako 10% nimelliseen vai todelliseen vuosikorkoon. Sen perusteella, mitä yhteistyökumppaneita Kattokorolla on, niin oletan, että kyseessä on viittaus nimelliseen vuosikorkoon. Yhteistyökumppanit ovat siis lainahakemusten kilpailuttajista, jollainen Kattokorkokin on, puhuttaessa niitä lainaa tarjoavia tahoja, joilta kilpailuttaja voi yrittää löytää lainatarjouksen kilpailuttajaa käyttävälle henkilölle. Kaikki rahoituslaitokset eivät ole kilpailuttajien yhteistyökumppaneita, ja Kattokoron yhteistyökumppaneista vaikuttaisi puuttuvaan kokonaan niin sanotut kivajalkapankit. Lähtökohtaisesti nuo ovat nettipankkeja valmiimpia tarjoamaan lainaa alle 10% todellisella vuosikorolla.

Kattokoron yhteistyökumppanit sisältävät sen viestinnän perusteella esimerkiksi Nordax Bankin, Morrown sekä Lea Bankin. Jos Kattokoron kautta saa lainatarjouksen, niin on varsin mahdollista, että se on Bank Norwegianilta, joka on vaikuttanut olevan erityisen helppo paikka saada lainaa. Kattokoron yhteistyökumppaneissa voi tapahtua muutoksia.

Sekin on vielä mielestäni hyvä tietää Kattokorkoon liittyen se, että kokemusteni perusteella on niin, että Kattokoron järjestelmä kyllä selvittää mahdollisuudet myös yli 10% koron lainaan, ja jos järjestelmä löytää tuollaisen lainan tai jopa yli yhden, niin voi valita haluavansa, että Kattokorko.fi näyttää ne sen järjestelmässään. Omasta mielestäni tuo on ihan hyvä asia, koska vaikkapa 3 000€ vakuudetonta lainaa voi olla jopa todella vaikea saada alle 10% vuosikorolla, ja varsinkin jos laina-aika on lyhyt tuon kokoiselle lainalle, niin on varmasti moni valmis hyväksymään 3 000€ lainan, jonka vuosikorko on melko hillitysti yli 10%.

Edeltä on voinut tulla varsin negatiivinen kuva kokemuksistani ja ajatuksistani liittyen Kattokorkoon. Tuo on omasta mielestäni tavallaan harmi, sillä vaikka mainitut asiat piti mielestäni tuoda esille, niin on Kattokorko kuitenkin kokemusteni perusteella kokonaisuutena tarkastellen hyvä valinta lainahakemuksen kilpailuttamiseen. Kattokorko on nimittäin kokemusteni perusteella esimerkiksi todella helppokäyttöinen, ilmainen käyttää ja lainahakemuksen tekeminen ja siihen mahdollisten lainatarjousten saaminen on nopeaa. Kattokorko ei myöskään tietenkään velvoita ottamaan yhtään mahdollisesti ehdotettua lainaa. Voisin itse käyttää Kattokorkoa jatkossakin, mutta toivoisin, että he tekisivät hieman muutoksia viestintäänsä. Kokeile nyt Kattokorkoa.

Onko Kattokorko luotettava vai huijaus?

Kattokoron omistaa Etua Oy, joka pyörittää myös Etua-kilpailuttajaa. Etua on tarjonnut jo varsin pitkään lainahakemusten kilpailutusta ja Etua Oy:n omistaa Alma Media, joka on suomalainen pörssiyritys, jonka markkina-arvo on ainakin tätä kirjoittaessani yli 700 miljoonaa euroa. Mikään Kattokoron taustassa ei siis ainakaan itselleni ole antanut syytä olettaa, että Kattokorko olisi huijaus. Myöskään omat käytännön kokemukseni Kattokorosta eivät ole johtaneet siihen, että pitäisin sitä sinänsä huijauksena, mutta on mielestäni hyvä muistaa nuo aiemmin tällä sivulla esiin tuodut asiat liittyen Kattokoron viestintään. Kokeile Kattokorkoa ilmaiseksi.

On hyvä huomata, että Kattokoron lainalaskurissa esittämä kuukausierä on vain ennakkoarvio, eikä minkäänlainen lupaus siitä, että itselle tarjottaisiin tuollaista lainaa. Oman tilanteen mahdollisen lainatarjouksen suhteen saa käytännössä selville vain tekemällä lainahakemuksen.

Todennäköisyydet löytää lainatarjous Kattokoron avulla

Lainahakemuksia kilpailuttavan palvelun hyvyys on käytännössä isolta osin kiinni siitä, onnistuuko se löytämään lainatarjouksen ja jos kyllä, niin miten halvan lainatarjouksen se löytää. Kattokorko ei ole löytänyt itselleni alle 10% koron lainatarjousta, mutta se on löytänyt pari tuota isomman koron lainatarjousta. Varsinkin ottaen huomioon sen, että alle 10% koron lainatarjoukset eivät ole melko hillityn kokoisille nettilainoille tyypillisiä, niin olen ollut tyytyväinen Kattokoron tehokkuuteen ja arvioisin laajemminkin sen avulla olevan varsin hyvä todennäköisyys saada lainatarjous, jos täyttää palvelun käyttämisen minimivaatimukset eikä halua tuloihin nähden valtavan isoa lainaa. Esimerkiksi Kattokoron vaatimuksista lainaa haluavan henkilön suhteen on lisätietoa seuraavassa osiossa.

Muuta Kattokorko.fi-tietoa

Kattokorko.fi mahdollistaa lainan haluamisen 2 000 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroon asti, halutun lainasumman voi valita 500 euron tarkkuudella. 2 000€ on isompi pienin mahdollinen haluttava lainasumma kuin tyypillisillä kilpailuttajilla, yleisempiä minimejä ovat 500 euroa ja 1 000 euroa.

60 000€ puolestaan on tyypillinen maksimilainasumma. Halutut laina-ajat ovat Kattokorolla mukavan laajat, eli vähintään vuosi ja enintään 18 vuotta. Toki koska vaikkapa 4 000 euron lainoja ei tyypillisesi ole tarjolla esimerkiksi 15 vuoden laina-ajalla, niin et todennäköisesti tule tuollaisesta saamaan lainatarjousta Kattokoron avulla, vaikka muuten sinulle saatettaisiin olla jopa erittäin valmiita tarjoamaan lainaa.

Kattokorolla on verrattain tiukat vaatimukset henkilöille, jotka haluavat lainaa, eli esimerkiksi ikää vähintään 25 vuotta ja tuloja vähintään 2 000€ kuukaudessa. Vertailukohtana voidaan mainita, että Kattokoron kilpailijoista Rahalaitoksella alaikäraja on 20 vuotta ja minimituloraja 600€ kuukaudessa. Joskin noiden molempien Rahalaitoksen vaatimusten suhteen on hyvä huomata se, että minimivaatimusten täyttäminen ei takaa lainatarjouksen saamista, eli todellinen eräänlainen etu lainatarjouksen saamisen mahdollisuuksien suhteen esimerkiksi juuri Rahalaitoksen hyväksi Kattokorkoon verrattuna ei todennäköisesti ole ainakaan yhtä iso kuin noista asioista voisi päätellä. Yhteenvetona tässä osioissa mainituista asioista voi kuitenkin todeta, että Kattokorko voi sopia erityisen hyvin henkilöille, joilla on varsin vahva taloustilanne ja jotka hakevat melko isoa melko pitkän laina-ajan lainaa. Kokeile nyt Kattokorkoa.