Kertalaina – Iso tai pieni kertalaina netistä, jopa käytännössä heti tilille

Kertalaina on laina, joka maksetaan kerralla kokonaisuudessa sen ottaneen henkilön tilille. Vastakohtana kertalainalle voi pitää joustoluottoa, joka voi mahdollistaa sen, että oman luottorajan sallimissa rajoissa voi nostaa uutta lainaa vanhan päälle. Heti tilille saatavien kertalainojen tarjonta on vähentynyt viime vuosina, mutta on kuitenkin edelleen joitakin paikkoja joilta voi saada ainakin usein kertalainan heti tilille. On kuitenkin niin, että jos on valmis odottamaan rahoja jonkin aikaa voi hyvinkin saada halvempaa kertalainaa. Ainakin ison kertalainan tapauksessa.

Alempana olevasta taulukosta löytyy paikkoja saada kertalainaa jopa heti tilille ja paikkoja halvempaa kertalainaa varten.

Kertalainaa

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Kertalaina heti tilille voi onnistua näistä listatuista lainapaikoista: Bondora, Cashday, iRaha, ja Neolaina. Voi kuitenkin olla ensinäkin hyvä huomat se, että näilläkin paikoilla voi olla rajoituksia siinä mihin pankkeihin ne voivat maksaa kertalainan heti.

Seuraavaksi voi olla hyvä olla tietoinen siitä, että se mihin aikaan kertalainasta saa lainapäätöksen voi rajoittaa sitä, miten nopeasti rahat saa pankkitilille. Ja vielä sekin voi olla hyvä tiedostaa, että ainakin Cashday, iRaha ja Neolaina haluavat tätä päivittäessäni kustannuksen siitä, että ne voivat siirtää lainan mahdollisesti heti tilille. Cashdaylla ja iRahalla lisäkustannus oli viimeksi tarkistaessani 13,90€/laina ja Neolainalla tuota isompi. Esimerkiksi 100 euron kertalainan kohdalla tuo voi nostaa melko paljon kustannuksia suhteutettuna niin sanotusti pakollisiin korkoihin ja kuluihin. Käsittääkseni iRaha ja Cashday ovat nostaneet tuota mahdollisen pikasiirron hintaa ainakin kahdesti. Olisi varsin mukavaa, jos he eivät enää nostaisi sitä.

Mistä pieni kertalaina, kertalaina 100 tai kertalaina 200? Cashday ja iRaha ovat tietääkseni ainoat listatut lainapaikat, josta voi saada pienen, alle 100 euron kertalainan. Mikäli haluaa 100 tai 200 euron kertalainan, niin voi Cashdayn ja iRahan lisäksi hyvä vaihtoehto olla Bondora.

Entä mistä kertalaina 500? Tuollainen kertalaina voi olla mahdollinen ainakin Bondoralta ja iRahalta. Lisäksi tuo on jo sen kokoinen kertalaina, että se voi löytyä myös kilpailutuspalvelun avulla. Esimerkiksi Omalaina ja Rahalaitos voivat mahdollisesti onnistua löytämään 500€ kertalainan.

Mikä on kertalainan etu? Kertalainan tärkeimpänä plussana voi pitää sitä, että saattaa rajoittaa uuden lainan ottamista. Luottotililtä saattaa tulla otettua helpommin lainaa vaikka se ei olisikaan välttämätöntä.

Kertalaina ilman vakuuksia. Yksikään listattu lainapaikka ei vaadi vakuuksia. Halusit sitten esimerkiksi pienen kertalainan heti tilille tai isomman edullisemman koron kertalainan esimerkiksi parissa arkipäivässä, niin voit tuossa mielessä hakea lainaa varsin helposti.

Kertalaina myös ilman takaajaa. Vaikka kilpailutuspalvelut voivat mahdollistaa jopa yli 50 000 euron kertalainan haluamisen, niin eivät ne eivätkä niiden yhteistyökumppanit normaalisti vaadi takaajaa kertalainalle.

Mikä voi olla avaimena edullisen kertalainan löytämiseen? Ensimmäisenä lähtökohtana voi olla ainakin yhden kilpailutuspalvelun, kuten Omalainan, käyttäminen. Ja jos haluat löytää mahdollisesti aivan erityisen edullista kertalainaa ja se on mahdollista, niin voi yhteishakija olla hyödyllinen.

Millainen laina-aika kertalainalle? Laina-aika kannattaa pyrkiä mitoittamaan niin, että lainan lyhennykset pystyy maksamaan, mutta ei kuitenkaan päädy maksamaan turhia korkoja sen takia, että tekee oman rahatilanteen huomioiden liian pieniä kuukausimaksuja.

Mihin tarkoitukseen kertalaina voi olla erityisen hyvä valinta? Se voi sopia hyvin esimerkiksi johonkin yksittäiseen hankintaan, jonka tarkka hinta on jo etukäteen tiedossa.

Kertavippi

On ainakin jossakin määrin mielipidekysymys, että minkä nettilainan määrittää vipiksi, mutta jos sen olettaa olevan ainakin melko pieni laina, joka voi olla saatavilla korostuneen helposti ja nopeasti, niin sitten tällä sivulla listatuista paikoista esimerkiksi Neolainan ja iRahan lainojen voi nähdä olevan kertavippejä.

Kertalainan mahdollisia etuja verrattuna joustoluottoon

  1. Yhtä ison lainan todellinen vuosikorko % on tyypillisesti halvempi. Aina noin ei kuitenkaan ole. Myös kertalainaa ottaessa on luonnollisesti hyvä tarkistaa lainan ehdot hyvin ennen päätöstä lainan itselle nostamisesta.
  2. Selkeämpi lyhennysohjelma. Kertalainan tapauksessa määritellään tavallisesti etukäteen, miten paljon missäkin kuukaudessa tarkalleen pitää lyhentää lainaa, kun taas joustoluoton kohdalla on monesti sen sijaan vain määritelty minimilyhennys. Tuo jälkimmäinen asia voi kuulostaa kivalta, mutta voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että lyhentää lainaa tarpeettoman hitaasti ja siihen liittyen maksaa turhaan korkoja.
  3. Voi lisätä tarpeellista harkintaa uuden lainan ottamiseen. Kun joustoluotto on avattu, niin on siltä tyypillisesti helppo nostaa uutta lainaa, kunhan luottoraja antaa myöden. Tuo voi johtaa siihen, että tulee otettua tarpeettomasti velkaa. Kertalainan kohdalla on tyypillistä, että samalta lainafirmalta ei voi saada uutta lainaa ennen kuin vanha on maksettu kokonaan pois.