Kertalaina heti tilille – Esimerkiksi kertalaina 200 tai kertalaina 500

Kirjoittaja: Atte S. Päivitetty viimeksi: 2023.

Kertalaina on laina, joka maksetaan kerralla kokonaisuudessa sen ottaneen henkilön tilille. Vastakohtana kertalainalle voi pitää joustoluottoa, joka voi mahdollistaa sen, että oman luottorajan sallimissa rajoissa voi nostaa uutta lainaa vanhan päälle. Heti tilille saatavien kertalainojen tarjonta on vähentynyt viime vuosina, mutta on kuitenkin edelleen joitakin paikkoja joilta voi saada ainakin usein kertalainan heti tilille. On kuitenkin niin, että jos on valmis odottamaan rahoja jonkin aikaa voi hyvinkin saada halvempaa kertalainaa. Ainakin ison kertalainan tapauksessa.

Alempana olevasta taulukosta löytyy paikkoja saada kertalainaa jopa heti tilille ja paikkoja halvempaa kertalainaa varten.

Kertalainaa

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Kertalaina heti tilille voi onnistua näistä listatuista lainapaikoista: Bondora, Cashday, iRaha, Saldo ja Vippi. Voi kuitenkin olla ensinäkin hyvä huomat se, että näilläkin paikoilla voi olla rajoituksia siinä mihin pankkeihin ne voivat maksaa kertalainan heti.

Seuraavaksi voi olla hyvä olla tietoinen siitä, että se mihin aikaan kertalainasta saa lainapäätöksen voi rajoittaa sitä, miten nopeasti rahat saa pankkitilille. Ja vielä sekin voi olla hyvä tiedostaa, että ainakin Cashday ja iRaha haluavat tätä kirjoittaessani 13,90 euron lisäkustannuksen siitä, jos ne voivat siirtää lainan mahdollisesti heti tilille. Esimerkiksi 100 euron kertalainan kohdalla tuo voi nostaa melko paljon kustannuksia suhteutettuna niin sanotusti pakollisiin korkoihin ja kuluihin. Käsittääkseni iRaha ja Cashday ovat nostaneet tuota mahdollisen pikasiirron hintaa ainakin kahdesti. Olisi varsin mukavaa, jos he eivät enää nostaisi sitä.

Mistä pieni kertalaina, kertalaina 100 tai kertalaina 200? Cashday ja iRaha ovat tietääkseni ainoat listatut lainapaikat, josta voi saada pienen, alle 100 euron kertalainan. Mikäli haluaa 100 tai 200 euron kertalainan, niin voi Cashdayn ja iRahan lisäksi hyvä vaihtoehto olla Bondora.

Entä mistä kertalaina 500? Tuollainen kertalaina voi olla mahdollinen ainakin Bondoralta ja iRahalta. Lisäksi tuo on jo sen kokoinen kertalaina, että se voi löytyä myös kilpailutuspalvelun avulla. Esimerkiksi Omalaina ja Rahalaitos voivat mahdollisesti onnistua löytämään 500€ kertalainan.

Mikä on kertalainan etu? Kertalainan tärkeimpänä plussana voi pitää sitä, että saattaa rajoittaa uuden lainan ottamista. Luottotililtä saattaa tulla otettua helpommin lainaa vaikka se ei olisikaan välttämätöntä.

Kertalaina ilman vakuuksia. Yksikään listattu lainapaikka ei vaadi vakuuksia. Halusit sitten esimerkiksi pienen kertalainan heti tilille tai isomman edullisemman koron kertalainan esimerkiksi parissa arkipäivässä, niin voit tuossa mielessä hakea lainaa varsin helposti.

Kertalaina myös ilman takaajaa. Vaikka kilpailutuspalvelut voivat mahdollistaa jopa yli 50 000 euron kertalainan haluamisen, niin eivät ne eivätkä niiden yhteistyökumppanit normaalisti vaadi takaajaa kertalainalle.

Mikä voi olla avaimena edullisen kertalainan löytämiseen? Ensimmäisenä lähtökohtana voi olla ainakin yhden kilpailutuspalvelun, kuten Omalainan, käyttäminen. Ja jos haluat löytää mahdollisesti aivan erityisen edullista kertalainaa ja se on mahdollista, niin voi yhteishakija olla hyödyllinen.

Millainen laina-aika kertalainalle? Laina-aika kannattaa pyrkiä mitoittamaan niin, että lainan lyhennykset pystyy maksamaan, mutta ei kuitenkaan päädy maksamaan turhia korkoja sen takia, että tekee oman rahatilanteen huomioiden liian pieniä kuukausimaksuja.

Mihin tarkoitukseen kertalaina voi olla erityisen hyvä valinta? Se voi sopia hyvin esimerkiksi johonkin yksittäiseen hankintaan, jonka tarkka hinta on jo etukäteen tiedossa.