Kiinteä sähkösopimus – Lukitse sähkön hinta 12kk tai 24kk ajaksi

Kiinteä sähkösopimus tarkoittaa sähkösopimusta, jossa hinta on määritelty ennalta koko sopimuskaudeksi. Kiinteän sähkösopimuksen mahdollisena etuna voi olla erityisesti sen ennakoitavuus. Myös se voi olla mukavaa, jos itsellä on vahva näkemys, että sähkön hinta tulee nousemaan ja sitten on lukittuna sähkö käyttöön halvemmalla hinnalla jopa esimerkiksi 24kk ajaksi. Kiinteät sähkösopimukset ovat tätä kirjoittaessani harmittavan harvinaisia. Löysin kuitenkin yhden tarjoajan, jolla on varsin mukava valikoima kiinteitä sähkösopimuksia. Kyseessä on Oomi. Alempana tietoa sen kiinteistä sopimuksista tätä kirjoittaessani.

Kiinteä yleissähkö

Kaikista selkeintä ja samalla laajinta kiinteiden sähkösopimusten tarjonta Oomilla on, jos käytössäsi on yleissähkö. Siinä tapauksessa voit valita käyttöösi joko 12kk tai 24kk kiinteän sopimuksen, jossa kulutushinta ja kuukausittainen perusmaksu ovat samat riippumatta siitä, milloin käytät sähkö. Ainakin tätä kirjoittaessani on kiinteässä 24kk sopimuksessa halvempi hinta kuin kiinteässä 12kk sopimuksessa. Perusmaksu on molemmissa sopimuksissa sama. Hanki sopimus Oomilta.

Kiinteä aikasähkö

Mikäli valintasi on kiinteän yleissähkön sijaan kiinteä aikasähkö, niin muuttuu tilanne ensinäkin sillä tavalla, että 24kk sopimuksessa on määriteltynä hinta erikseen päiväenergialla ja yöenergialle. Noista yöenergia olisi ainakin tätä kirjoittaessani halvempaa. Kiinteään yleissähköön on kiinteässä aikasähkössä erona myös se, että 24kk sopimus on osittain kalliimpi kuin 12kk sopimus. Päiväenergia on nimittäin ainakin tätä kirjoittaessani 0,05c/kWh kalliimpaa 24kk sopimuksessa. Perusmaksu on molemmissa sopimuksissa sama. Hanki Oomin sopimus.

Kiinteä kausisähkö

Tässä sopimusmuodossa on määriteltynä 24kk sopimuksen tapauksessa erikseen talvipäiväenergian hinta ja muun ajan energian hinta. Noista jälkimmäinen on ainakin tätä kirjoittaessani jopa melko huomattavasti halvempaa. Ylempänä mainitun kiinteän aikasähkön tapaan myös Oomin kiinteässä kausisähkössä on 12kk sopimuksen kohdalla vain yksi hinta, eli 12kk sopimus on tavallaan vielä kiinteämpi kuin tämän sopimusmuodon 24kk sopimus. 12kk kiinteän kausisähkösopimuksen sähkön hinta on halvempi kuin 24kk sopimuksen talvipäiväenergian, mutta kalliimpi kuin kyseisen sopimuksen muun ajan energian. Hanki Oomilta sopimus.

Huomioitavaa

Kiinteä sähkösopimus sitoo lähtökohtaisesti sähköyhtiötä. Tuo on tietysti varmasti monen mielestä hyvä asia. On kuitenkin hyvä huomata se, että tyypillinen kiinteä sopimus sitoo myös kuluttajaa. Eli ilman erikoisjärjestelyä tai muuttoa et lähtökohtaisesti voi vaihtaa sopimusta vaikka tarjolla olisi halvempaa sähköä kuin mihin olisit kiinteän sopimuksen ottaessasi sitoutunut. Kannattaa siis pohtia hyvin omasta näkökulmasta, onko kiinteä sähkösopimus parempi kuin jokin toinen muoto.

Oomi voi tehdä muutoksia hinnoitteluunsa ja tarjontaansa. Tarkista aina hyvin hinnat ja muut ehdot ennen sopimuksen tekemistä.