Kredita esittelyssä, sisältäen kokemuksia

Kredita on palvelu, jonka avulla voi yrittää hankkia esimerkiksi yrityslainaa. Ensimmäinen asia, joka Kreditaan liittyen voi olla hyvä tietää on se, että se ei myönnä itse suoraan lainaa. Tuon sijaan se toimii yrityslainoja varten niin sanottuna kilpailuttajana. Ainakin tätä kirjoittaessani Suomessa on varsin paljon kuluttajille suunnattuja tuollaisia palveluita, mutta yrityksille tarkoitettuja tuollaisia palveluta on huomattavasti vähemmän.

Lähdin itse kokeilemaan Kreditaa yrityslainaa varten, mutta lopulta jätin lainan hakemisen kesken. Kerron tällä sivulla esimerkiksi kokemuksieni kautta, miksi noin tein ja tuohon liittyen kerron myös näkemykseni siitä, millaisiin tilanteisiin Kredita voi olla hyvä valinta yrityslainaa varten, vaikka se ei siis mielestäni omaan tilanteeseeni ollut ihan sitä, mitä olisin halunnut.

Kreditan kautta voi yrittää saada yrityslainaa kattavasti. Lainahakemuksessa on lainasummat jaoteltu niin, että pitää valita eri kohdasta, jos haluaa yrityslainaa enintään 300 000€ tai jos haluaa tuota enemmän. Kredita ei mielestäni ilmoittanut suoraan miksi noin on, mutta tietojeni perusteella oletan, että tuo saattaa liittyä esimerkiksi siihen, että korkeintaan 300 000€ yrityslainaa varten on tarjolla kattavammin vakuudettomia vaihtoehtoja kuin tuota isompia yrityslainoja varten.

Lainahakemusta Kreditalla tehdessä pitää kokemusteni perusteella käyttää pankkitunnuksia, mutta muuten lainahakemuksen voi täyttää verrattain vapaavalintaisesti. Tarkoittaen esimerkiksi sitä, että yritystä ja tarvetta rahoituksella voi kuvailla jopa erittäin lyhyesti tai pitkästi.

Syy, miksi lopulta itse jätin Kreditalla lainan hakemisen kesken on se, että vaikuttaisi siltä, että lainan saaminen sen avulla ei ole erityisen nopeaa. Ensinäkin, Kredita ilmeisesti haluaa tehdä jonkinlaisen manuaalisen tarkastuksen lainahakemukselle sen sijaan, että se välitettäisiin suoraan sen kilpailutuksessa mukana oleville yrityslainaa tarjoaville tahoille. Lisäksi Kredita tuo lainahakemuksessa esille, että lainan saamisessa voi mennä jopa 10 päivää. Toki ilmeisesti rahojen saaminen voi onnistua myös esimerkiksi kolmessa päivässä.

Vaikka omassa tapauksessani Kredita ei ollut mielestäni lopulta sopiva valinta, niin nähdäkseni se sopii hyvin kahteen tilanteeseen ja niiden yhdistelmään: 1) siihen, että haluaa netin kautta tarjolla olevaksi yrityslainaksi erityisen edullisen yrityslainan ja/tai 2) haluaa parantaa mahdollisuuksia saada netin kautta yrityslaina. Tuo jälkimmäinen asia voi olla jopa yllättävän tärkeä, koska tietojeni perusteella netin yrityslainapalvelut eivät myönnä kovinkaan helposti lainaa. Se, miksi Kredita voi olla erityisen hyödyllinen tuosta näkökulmasta on se, että ilmeisesti he voivat neuvoa ja auttaa siinä, miten yrityslainahakemus kannattaa laatia, jotta parantaa mahdollisuuksia saada yritykselle laina.

Mikäli nuo edellisessä osiossa mainitut asiat kuulostavat sinusta hyviltä, niin haluat ehkä kokeilla Kreditaa ja toisaalta, jos haluat yrittää saada yrityslainaa poikkeuksellisen nopeasti, niin voi Qredistä olevien kokemusteni perusteella se olla erityisen hyvä valinta yrityslainapalveluksi. Qred voi tarjota yrityslainaa suoraan, eli se siis ole yrityslainojen kilpailuttaja.