Kulutusluoton kilpailutus – Suositellut palvelut 2024 ja huomioitavaa

Kulutusluoton kilpailutukseen on varsin hyvin paikkoja netissä. Tällä sivulla olevassa taulukossa ovat mielestäni parhaat palvelut tuon tekemistä varten. Listatut palvelut on valittu kokemuksiini perustuen huomioiden esimerkiksi nämä asiat: 1) miten hyvät mahdollisuudet niiden avulla on löytää miellyttävä laina, 2) miten helppokäyttöisiä palvelut ovat 3) miten nopeita palvelut ovat ja 4) miten kattavasti erilaisia lainasummia ja laina-aikoja varten ne sopivat. Kaikki listatut palvelut ovat ilmaisia käyttää. Voit käyttää niitä esimerkiksi, jos haluat löytää kokonaan uuden kulutusluoton tai mahdollisesti korvata aiemman kulutusluoton halvemmalla.

Kilpailuta kulutusluotto netissä

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Jos haluat lukea lisää kolmesta ensimmäiseksi listatusta palvelusta, niin voisivat sinua kiinnostaa esimerkiksi tämän sivuston seuraavat sivut: Omalaina kokemuksia, Sortter kokemuksia ja Rahalaitos kokemuksia.

Huomioitavaa kulutusluottoa kilpailuttaessa

  1. Todellinen vuosikorkoprosentti. Monesti lainatarjousten yhteydessä ilmoitetaan nimellinen vuosikorkoprosentti ja todellinen vuosikorkoprosentti. Noista jälkimmäisessä huomioidaan kaikki lainan kulut, kuten esimerkiksi mahdolliset tilinhoitomaksut ja avauspalkkio. Ensin mainittu viittaa niin sanotusti pelkkään korkoprosenttiin ja jättää huomioimatta muut maksamista aiheuttavat asiat. On siis paljon tärkeämpää kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoprosenttiin. Jos sinulle on eri paikoista lainatarjouksia kulutusluottoa varten, niin varmista, että niitä vertaillessa kaikissa tapauksissa keskityt todelliseen vuosikorkoprosenttiin, etkä esimerkiksi yhden kulutusluoton kohdalla nimelliseen vuosikorkoprosenttiin.
  2. Kokonaisuudessa maksettava summa. Lainan kuukausilyhennyksiä voi tavallisesti pienentää pidentämällä laina-aikaa. Tuon myötä voi kuitenkin tulla maksettua lainasta kokonaisuudessa tarkastellen paljon enemmän kuin lyhemmän laina-ajan lainasta, jonka kuukausierät ovat isompia. Lähtökohtaisesti on mielestäni järkevää valita kulutusluotolle lyhyin mahdollinen laina-aika, jonka puitteissa luottaa voivansa maksaa lainan ja sen korot ja kulut pois. Joissakin harvoissa tapauksissa voi tosin olla niin, että pidemmän laina-ajan kulutusluoton todellinen vuosikorkoprosentti on niin paljon matalampi kuin yhtä suuren lyhyemmän laina-ajan kulutusluoton todellinen vuosikorkoprosentti, että pidemmän laina-ajan kulutusluotto tulee kuukausilyhennysten lisäksi myös kokonaisuudessa tarkastellen edullisemmaksi.
  3. Lainasumma. Jos ottaa kulutusluoton, niin suosittelen ottamaan sen sillä summalla, jolle on oikeasti tiedossa tarve. Jos sinulla on tiedossa käyttökohde vaikkapa 10 000€ kulutuslotolle, niin älä nosta 12 000€ kulutusluottoa sillä idealla, että yli olevalla 2 000 eurolla ”voisi ehkä ostaa jotain kivaa”. Jos nostaa lainaa tuolla mainitulla näkökulmalla, niin on olemassa merkittävä mahdollisuus, että ylimääräinen määrä lainaa menee johonkin varsin turhaan ja sitten siitä lyhennysten tekeminen ärsyttää paljon.