Laina kuukaudeksi – Esimerkiksi 50 vippi 30 pv

Kuukaudeksi otettavat pikalainat on tyypillisesti käytännössä määritelty maksuajaltaan 30 päivän mittaisiksi. Uskoisin, että tuo on todella monen näkökulmasta ihan yhtä hyvä asia kuin kiinteästi kuukaudeksi määritelty laina-aika. Tuon tällä sivulla esimerkiksi esille eri lainapaikkoja 30 pv lainaa varten. Kaikkien näiden lainapaikkojen suhteen on jotakin huomioitavaa.

Lainaa kuukaudeksi

LainapaikkaLainasummatHuomioitavaa
Ferratum1€–4 000€Tässä paikassa on mahdollisuus maksaa lainaa pois minimilyhennyksellä sen sijaan, että vaikkapa 30 päivän päästä olisi pakko maksaa koko laina pois (toki jos maksettava summa on enintään sama kuin minimilyhennys, niin pitää silloin maksaa koko summa pois). Jos haluat maksaa koko lainan pois kuukauden maksuajalla, niin varmista ero suhteessa minimilyhennys vastaan koko lyhennys.
iRaha25€–500€Tämä paikka tarjoaa mahdollisuuden ottaa lainalle maksullisen lisäpalvelun. Jos tuon tekee, niin voi sen eräpäivä olla eri kuin itse lainan, mahdollisesti aikaisemmin kuin 30 pv lainan ottamisesta tulee vastaan. Lisäpalvelun hinta on tätä kirjoittaessani 13,90€ nostettua lainaa kohden. Lisäpalvelun etuna on esimerkiksi se, että lainan voi mahdollisesti saada jopa selkeästi nopeammin pankkitilille.
CashdaySama kuin edellisessä.Myös tämän kohdan suhteen pätevät samat asiat kuin edellä mainitun lainapaikan suhteen.
Neolaina30€–400€Muuten sama kuin koskien kahta edellä mainittua lainapalvelua, mutta lisämaksu on tätä kirjoittaessani 14,90€ myönnettyä lainaa kohden. Kaikki tässä taulukossa mainitut lainapalvelut voivat muuttaa hinnoitteluaan.

Ferratumin lainamuotona on jatkuva joustoluotto, kun taas muilla listatuilla lainapaikoilla lainamuotona on kertalaina.

Pikavippi kuukaudeksi – edut verrattuna pidempään laina-aikaan

Tärkein etu siinä, että ottaa pikalainan vain 30 päivän maksuajalla pidemmän maksuajan sijaan on se, että laina lähtökohtaisesti kerkeää kasvamaan vähemmän korkoa. Toinen etu on se, että nostettu pikavippi ei kuormita mieltä pidemmällä ajalla. Myös sitä voi pitää jonkinlaisena etuna, että pikavippien ottamisesta ei pitäisi tulla herkästi tarpeeton tapa, jos laina on otettu vain tietyksi määritellyksi ajaksi ja tuohon liittyen olettavasti tiettyyn tarkoitukseen, sen sijaan että pikavipeillä rahoitettaisiin elämää pidemmällä ajalla.

Minkä verran maksettavaa laina 30 päivän maksuajalla aiheuttaa?

Jos ottaisi Neolainalta 50 vipin 30 pv laina-ajalla ilman lisäpalvelua, niin tulisi tätä kirjoittaessani maksettavaa yhteensä 35,49€. Tuosta 30 euroa olisi lainan niin sanottua pääomaa, 5 euroa kustannusta liittyen siihen, että laina hyväksytään ja 0,49€ itse korkoa. Tuosta voi päätellä, että pikavippien korot ovat nykyään jopa paljon matalampia kuin ennen. Mikäli ottaisi Neolainalta saman 50 vippi 30 pv, mutta lisäpalvelun kanssa, niin olisi yhteensä maksettavaa 50,39€. Tästä taas taasen voi päätellä, että vaikkapa juurikin 30 päivän pienten pikalainojen kohdalla lisäpalvelut voivat muuttaa lainan kokonaiskustannusten kautta tarkasteltavaa lainan todellista vuosikorkoa varsin paljon.