Lainaa 300 – Hae 300 euron pikavippi jopa heti tilille (2023)

300e pikalainaa voi hakea monesta eri paikasta. Luonnollisesti kuitenkaan kaikki paikat eivät ole tuohon tarkoitukseen yhtä hyviä. Tältä sivulta löytyy listattuna kokemusten ja tietojen perusteella erityisen hyviä paikkoja hakea 300 euron pikavippiä.

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Ei itselle sopivaa lainapaikkaa yllä? Tämän sivuston lainapaikat-sivulta löytyy listattuna esim. useita palveluita, joiden kautta voi hakea alkaen hieman yli 300 euron lainaa. Katso lisää lainapaikkoja.

Hyvä huomata liittyen ylempänä olevaan listaan: Omalaina on lainahakemusten kilpailuttaja, kun taas muut listatut palvelut voivat myöntää lainaa suoraan itse. Tuo ero tarkoittaa käytännössä sitä, että Omalainan valitessa ei välttämättä saa yhtä nopeasti lainaa kuin muista paikoista, mutta se voi toisaalta mahdollistaa erityisen edullisen lainan löytämisen.

Esimerkkejä 300e pikavipin hinnoittelusta

LainapalveluLaina-aikaTakaisin maksettava summa
Omalaina12kk312€
Creditstar6kk353,76€
Vippi9kk378€

Huomiot: 1) Arviot siitä, miten paljon lainasta pitää maksaa takaisin perustuvat lainapalveluiden antamiin tietoihin. 2) Omalainan kohdalla takaisin maksettavassa summassa on kyse karkeasta arviosta. 3) Palvelut voivat periä lisämaksuja, jos esimerkiksi haluaa, että laina siirretään mahdollisimman nopeasti omalle pankkitilille.

Kertalaina 300 vai sama summa nostettuna joustoluotolta?

Kertalainalla tarkoitetaan lainaa, jonka saa kokonaisuudessa kerralla itselle, ja jonka päälle ei lähtökohtaisesti ole helppo nostaa samalta firmalta lisää lainaa. Joustoluotto taas on ikään kuin luottokortti, jolta voi luottorajan puitteissa siirtää lainaa jopa useamman kerran omalle pankkitilille.

Noiden edellä mainittujen eroavaisuuksien myötä voi sanoa, että kertalaina 300 soveltuu parhaiten heille, jotka tietävät, että 300e laina riittää varmasti ja heille, jotka haluavat vähentää mahdollisuuksia uuden lainan ottamiseen. Joustoluotolta nostettu 300 euron laina taas voi olla hyvä valinta esimerkiksi silloin, jos uskoo, että 300e laina riittää omaan tarpeeseen, mutta ei ole siitä ihan varma.

Tällä sivulla mainituista firmoista joustoluottoa hyödyntää esimerkiksi Vippi, kun taas esimerkiksi Blue Financen laina on ainakin lähtökohtaisesti kertalaina. Siinä ei ainakaan normaalisti ole eroa, että miten helppo joustoluottoa tai kertalainaa on sinänsä hakea, mutta kertalainasta voi kuitenkin olla joustoluottoa helpompi saada myönteinen lainapäätös.

Tuo edellä mainittu johtuu siitä, että joustoluoton tapauksessa lainafirma joutuu suhtautumaan hakijan lainahakemukseen niin kuin hakija hakisi lainaa koko joustoluoton luottorajan määrän, eikä vain alkuperäisen noston määrää (joka voi olla vain pieni osa joustoluoton luottorajasta). Noin siis siitä johtuen, että joustoluotolta voi tosiaan ainakin tavallisesti nostaa helposti uutta lainaa vanhan päälle, kunhan luottoraja sen sallii.

300 vippi uusille asiakkaille on edelleen tarjolla monessa paikassa

Vaikka useampi lainapaikka on nostanut sitä, miten paljon lainaa uusi asiakas voi pienimillään heiltä hakea, niin on 300e siitä kätevä summa, että se on juurikin ainakin muutaman lainapalvelun minimi uusille asiakkaille. Syynä siihen, miksi jotkin lainafirmat ovat nostaneet niiden minimisummia, vaikuttaisivat olevan lainoille säädetyt korkokatot. Kyseiset korkokatot ovat tehneet pienten lainasummien tarjoamisesta aiempaa vähemmän houkuttelevaa.

Haluatko lainaa heti 300? – Nämä asiat on hyvä tietää

Kuten esimerkiksi tämän sivun vertailutaulukosta voi päätellä, niin 300 euron laina voi olla mahdollista saada heti tilille. On kuitenkin hyvä tietää se, että yksikään lainafirma ei saa siirtää uuden asiakkaan ensimmäistä lainaa hänelle myöhään tai erityisen aikaisin, eli käytännössä kello 23–07. Tuo johtuu siitä, miten lailla säädellään pikalainoja.

Lisäksi on hyvä tietää se, että vaikka hakisi lainaa sellaiseen kellonaikaan, että sitä pitäisi voida saada heti tilille, niin voi joidenkin pankkien kohdalla olla viiveitä siinä, miten nopeasti rahat siirtyvät. Ainakin perinteisesti esim. Nordea on ollut hyvä valinta, jos haluaa lainaa heti tilille ja toisaalta taas esim. S-Pankki ja jotkin vähemmän suositut pankit ovat voineet olla haastavia saada laina heti tilille asti.

Sekin on vielä hyvä tietää, että joissakin tapauksissa pitää maksaa ekstrakuluja, jotta voi maksimoida mahdollisuudet saada lainan heti tilille. Nuo mahdolliset ekstrakulut voivat vaihdella lainafirmojen välillä, joten jos haluaa minimoida niiden määrän, niin voi olla hyvä tehdä pientä vertailua ennen kuin valitsee lainapaikan. Uusimmat tiedot mahdollisista lisäkuluista pitäisi löytyä lainafirmojen nettisivuilta.

300 ensilaina on varsin tavallinen pikavippi

Varsinkin mikäli hakee ensimmäistä kertaa pikavippiä, niin saattaa mielessä käydä, että onko 300 euroa verrattain iso vai pieni lainasumma. Ja voikin olla kiva tietää, että tietojemme perusteella se on ainakin tätä kirjoittaessa varsin yleinen pikavipin lainasumma. 300e lainat ovat siis lainafirmojen silmissä todella tavallisia.

Millaisia tietoja 300e lainaa varten tarvitaan?

Lähtökohtaisesti lainapalvelut tarvitset tuon kokoista lainaa varten ihan vaan jonkin verran perustietoja hakijasta ja sitten pitää käyttää pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta henkilöllisyyden vahvistamiseksi. On toki hieman vaihtelua siinä, mitä tietoja eri lainapalvelut vaativat.

Mistä 300 euroa nopeasti, jos lainaa ei saa tai se ei innosta?

Tuossa tapauksessa voi olla hyvä selvittää mahdollisuudet esimerkiksi siihen, että löytyisikö jotakin myytävää nettikirpparille. Lisäksi myös perinteinen panttilainaamo voi olla ihan potentiaalinen vaihtoehto. Mikäli haluaa myydä tai pantata jotain niin, että saa vähintään 300e, niin voivat mahdollisia esineitä olla esimerkiksi erilaiset antiikkiesineet ja korut.

Miten 300 euron nettilainojen korot ovat muuttuneet viime vuosina?

Ainakin keskimäärin tarkastellen ne näyttäisivät pudonneen jopa varsin paljon. Tuohon voi nähdä olevan syynä erityisesti sen, miten lainojen korkoja nykyään säädellään.

Millainen on tyypillinen netin kautta otetun 300e lainan laina-aika?

Se näyttäisi olevan noin kuukaudesta neljään kuukauteen. On ehkä hyvä tietää se, että riippumatta siitä, minkä laina-ajan valitsee, lyhennetään netistä haettua 300€ lainaa ainakin lähtökohtaisesti kuukausittain.

Voiko 300€ pikavipin saada viikonloppuna tilille?

Tuo vaikuttaisi olevan varsin mahdollista, mutta lainapaikoilla voi olla rajoituksia/eroja esimerkiksi sen suhteen, mihin pankkeihin ne kykenevät siirtämään lainan heti.

Koska lainapalvelut voivat muuttaa (tietyissä rajoissa) esimerkiksi niiden perimiä korkoja, niin voi olla fiksua tulkita tällä sivulla olevat tiedot 300 euron pikalainojen hinnoista viitteellisenä esimerkkeinä, eikä varmoina tietoina. Budjetti.fi on toki pyrkinyt tarkistamaan tiedot ennen julkaisua.