Mistä rahaa laskuihin? – Lainaa laskuihin? Mistä?

Jos ei ole rahaa laskuihin, niin ensimmäinen asia, joka kannattaa tiedostaa on se, että laskuttajat saattavat olla valmiita antamaan lisää maksuaikaa. Tuon voi selvittää yleensä varsin helposti ottamalla yhteyttä laskuttajan asiakaspalveluun. Voi olla, että erityisesti nykyään laskuttajat ovat ainakin melko ymmärtäväisiä, koska inflaatio on korkea.

Mitä tehdä, jos ei saa lisää maksuaikaa tai halua sitä? Lasku on normaalisti hyvä yrittää maksaa jollakin tavoin, koska sen maksamattomuudella voi olla varsin ikäviä seurauksia. Mikäli on jotain omaisuutta, jota on valmis myymään laskun maksamiseksi, niin voi olla hyvä kokeilla esimerkiksi suosittua Tori.fi-palvelua. Jos rahan saamisella on kiire, niin voi myynti-ilmoituksessa mainita, että tuote on tarjolla vain esim. 2 päivää. Jos omaisuutta on, mutta siitä ei halua luopua, niin kannattaa mahdollisesti myös selvittää mahdolliset paikalliset panttilainaamot.

Mikäli omaisuuden myyminen tai panttaaminen ei ole vaihtoehto, niin jää jäljellä oikeastaan vain laskun maksaminen lainalla. Ainakin mikäli laskupino ei ole kovin iso, niin voi olla ensin järkevää kysyä, josko saisi joltakin tutulta lainaa siksi aikaa, että oma rahatilanne toivottavasti paranee. Tuollainen laina on todennäköisesti ainakin pikavippeihin verrattuna varsin edullinen.

Mikäli läheisiltä lainaaminen ei ole mahdollista tai sitä ei halua tehdä, niin voi vielä ainakin harkita sitä, että yrittää löytää netistä mahdollisimman halvan lainan laskujen maksamiseksi. Tuohon kätevä apuväline voivat olla palvelut, jotka pyrkivät etsimään lainatarjouksia monelta eri firmalta. Tuo voi auttaa löytämään erityisen halvan koron lainan. Tuollaisia palveluita kutsutaan myös lainahakemuksen kilpailuttajaksi. Alempana olevaan vertailutaulukkoon on listattu mielestäni hyviä kilpailuttajia. Kaikkien niiden käyttäminen on ilmaista etkä joudu ottamaan lainaa, vaikka sitä tarjottaisiin. Voit siis halutessasi hakea lainatarjoukset myös esimerkiksi vertaillaksesi niitä muihin tapoihin maksaa laskut.

Hae lainaa laskuihin

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Lainaa laskuihin halvalla korolla

Vertailutaulukossa mainitut paikat voivat löytää lainaa jopa alle 5% nimellisellä vuosikorolla ja lainapalveluiden antamien tietojen perusteella alle 10% todellinen vuosikorkoprosentti on ainakin tietyille lainasummille varsin mahdollinen. Tuollaisia korkoja voi pitää varsin halpoina nettilainoille. Nuo korot tietysti korostavat sitä hyötyä, mitä lainahakemuksen kilpailuttajan käyttämisestä voi saada.

Esimerkki lainasta Rahalaitokselta: 500 euron laina 12 kuukauden laina-ajalla voisi tarkoittaa useimman erän kohdalla 44 euron kuukausilyhennystä ja yhteensä lainasta pitäisi maksaa takaisin alle 530 euroa. Tämä esimerkki on viitteellinen ja kieltämättä varsin positiivinen, eli luultavasti ihan näin hyvillä ehdoilla lainaa laskuihin ei ole mahdollista saada.

Miten voi minimoida laskuja varten haettavan lainan korkoprosentin?

Mikäli haluaa löytää erityisen halvan lainan laskujen maksamiseen, niin voi olla hyvä idea tehdä lainahakemus useammalla kilpailuttajalla. Kilpailuttajien vertailemissa lainafirmoissa ja niiden ehdoissa on nimittäin eroja. Ja jos haluaa löytää mahdollisesti vielä edullisemman lainan laskuja varten ja se on omassa tilanteessa mahdollista, niin kannattaa harkita lainan hakemista yhteishakijan kanssa. Yhteishakija on yhdessä päähakijan kanssa vastuussa lainasta ja tuo voi alentaa lainatarjousten korkoja.

Mistä lainaa sähkölaskuun?

Koska sähkön hinta nousi ainakin yhdessä vaiheessa varsin paljon, niin voi monella valitettavasti olla tällä hetkellä tilanne, että on vaikea maksaa sähkölaskua. Mikäli olet pohtinut mistä saat rahaa sähkölaskuun ja päätynyt netistä haettavaan lainaan, niin voi olla hyvä tietää, että kaikkia tällä sivulla mainittuja palveluita voi käyttää mahdollisesti löytääkseen lainaa sähkölaskuun.

Lainaa laskuihin ilman vakuuksia

Yksikään tällä sivulla mainittu lainapalvelu ei vaadi vakuuksia. Lähtökohtaisesti myöskään näiden lainapalveluiden yhteistyökumppanit eivät vaadit lainaa hakevalta henkilöltä minkäänlaisia vakuuksia, jotta lainan voi saada itselle. Tuo tietysti nopeuttaa sitä, miten nopeasti laina voi olla käytössä.

Lainaa laskujen maksuun ilman takaajaa

Myöskään takaajaa ei lähtökohtaisesti vaadita, jotta voi saada lainaa laskujen maksuun. Tuokin asia tietysti tekee lainan hakemisesta huomattavasti kivuttomampaa ja nopeampaa.

Lainaa laskuihin jopa nopeasti

Lainahakemuksia kilpailuttavista palveluista esimerkiksi Omalaina ja Rahalaitos voivat näyttää lainapäätöksiä heti. Eli kun vain täytät melko lyhyen hakemuksen kilpailuttajan sivuilla niin saat tietoosi sen, voitko saada lainaa laskuihin. Ja mikäli päätät ottaa vastaan jonkin kilpailuttajan löytämän lainan, niin voit parhaassa tapauksessa saada lainarahat omalle pankkitilille jo yhden pankkipäivän sisällä. Siinä, miten nopeasti rahat saa itselle voi olla vaihtelua riippuen siitä, minkä lainapalvelun valitsee.

Lainaa laskujen maksuun enemmän tai vähemmän

Kilpailuttajat mahdollistavat varsin kattavasti erilaisten lainasummien etsimisen. Käytännössä on esimerkiksi tavallista, että kilpailuttajan avulla voi hakea lainaa 500 tai 1 000 eurosta alkaen ja jopa 60 000 euroon asti. Kilpailuttajat voivat siis olla kätevä valinta riippumatta siitä, onko edessäsi isompi vai melko pieni laskupino.

Lainaa laskujen maksamiseen voi löytää kellon ympäri

Kilpailuttajista esimerkiksi Rahalaitos voi etsiä lainatarjouksia 24/7. Mikäli siis laskut sattuvat esimerkiksi stressaamaan yöllä, niin voi jo silloin saada hyvän tiedon siitä, onko laskuja varten mahdollista saada lainaa ja jos on, niin millä ehdoilla.

Laina-aikaa jopa reilusti

Jokaiselta tällä sivulla mainitulta kilpailuttajalta voi hakea laina-aikaa lyhyimmillään vuoden ja vähintään 15 vuotta. Mikäli siis ottaa lainaa laskujen maksuun, niin pitäisi lainan kuukausierät olla mahdollista pitää varsin pieninä. On toki hyvä tietää se, että esimerkiksi 1 500 euron lainalle ei todennäköisesti saa maksuaikaa kuin enintään jonkin verran yli 5 vuotta, mutta toisaalta tuokin maksuaika todennäköisesti riittää ainakin suurimmalla osalle ihmisistä.

Kuka voi hakea lainaa laskuihin?

Omalainan ja Etuan alaikäraja on 18 vuotta. Rahalaitoksella, Sortterilla ja Freedom Rahoituksella alaikärajana on 20 vuotta. Tuon alaikärajan lisäksi lainapalveluilla voi olla esimerkiksi tulorajoja sille, kuka voi löytää lainaa. Esimerkkinä voi mainita, että Rahalaitoksen tuloraja on 600 euroa kuukaudessa. Omalainalla tulorajaa ei ole, joten Omalaina voi olla hyvä valinta myös pienituloiselle, jolla on vaikeuksia laskujen kanssa.

Miten iso laina laskuihin?

Lähtökohtaisesti kannattaa ottaa sellainen laina, jolla pystyy kuittaamaan kaikki laskut, joista ei selviäisi ilman lainaa. Lisäksi voi olla fiksua mitoittaa laina niin, että sillä pystyy maksamaan myös muita kuluja, jos on niin että niistäkin selviäminen ilman lainaa olisi haastavaa.

Onko kaikkien kilpailuttajien kautta yhtä hyvät mahdollisuudet saada lainaa laskujen maksamiseen?

Ei. Tuo liittyy erityisesti siihen, että kilpailuttajat voivat etsiä hieman eroavilta lainafirmoilta lainatarjouksia. Ja on tietysti niin, että mitä enemmän monille lainaa tarjoavia lainapaikkoja kilpailuttajan yhteistyökumppaneihin kuuluu, niin sitä paremmat mahdollisuudet on saada lainatarjous tai useampi. Ennalta voi olla vaikea tietää, miten hyvät mahdollisuudet tietyn kilpailuttajan avulla on saada lainatarjous haluttua lainasummaa varten. Ja mikäli ensimmäisen kokeillun kilpailuttajan kautta lainaa ei tarjota, niin voikin olla hyvä idea kokeilla ainakin toista kilpailuttajaa.

Lisätietoa sivun aiheeseen liittyen: Maksumyohassa.fi