Lainapaikat 2023 – Katso suositellut pikavippifirmat ja muita hyviä paikkoja hakea lainaa

Vuonna 2023 on melko kattavasti erilaisia lainapaikkoja. Eli oli haussa sitten pienehkö pikavippi tai isompi ja halvempi laina, niin voi netistä hyvinkin löytyä itseä miellyttävä lainapalvelu. Toki sitten kattavan tarjonnan vastapainona on se, että voi olla vaikea tietää, että mikä on itselle paras lainapaikka. Alla oleva vertailutaulukko voi toivottavasti auttaa tuon pohtimisessa.

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Hyvä tiedostaa: Jos listalla näkyvän paikan suurin mahdollinen lainasumma on yli 10 000 euroa, niin on kyseessä lainahakemuksia kilpailuttava palvelu tai paikka, josta voi hakea lähtökohtaisesti pikavippiä hitaammin saatavaa kulutusluottoa. Mikäli taasen isoin mahdollinen lainasumma on korkeintaan 10 000 euroa, niin on kyseessä pikavippipalvelu.

Vielä lisää lainapalveluita:

 • Alisa Pankki – Tämä lainapaikka mahdollistaa 1 000€–30 000€ lainan hakemisen. Alisa Pankin valitessa voi olla ihan hyvät mahdollisuudet saada myönteinen lainapäätös. Myös jopa verrattain pitkiä laina-aikoja voi pitää tämän paikan vahvuutena. Alisa Pankin taustayhtiö on pörssilistattu. Tätä kirjoittaessa Alisa Pankin markkina-arvo on yli 29 miljoona euroa. Aiemmin tämä lainapalvelu oli nimeltään Fellow Pankki. Käytä nyt Alisa Pankkia.
 • Avida – Tästä paikasta voi hakea lainaa 2 000€ alkaen ja enintään 50 000 euroa. Laina-aikaa Avidalla voi valita vähintään vuoden ja enintään 15 vuotta.
 • Bank Norwegian – Tältä jo varsin perinteiseltä palvelulta voi hakea kulutusluottoa 1 000 eurosta alkaen ja jopa 60 000 euroa. Bank Norwegianin pitäisi olla mukana Omalainan suorittamassa lainahakemuksen kilpailutuksessa.
 • Big Bank – Virolaisen taustan omaava Big Bank vaikuttaisi olevan edelleen vuonna 2023 valmis myöntämään eräänlaista pankkilainaa varsin monille. Big Bankin lainaa voi hakea jopa 50 000€. Koska Big Bankin lainat voivat olla noinkin isoja, niin saattaa olla järkevää hakea sen lainaa esimerkiksi lainoja vertailevan Etua-palvelun avulla.
 • Brocc – Tämä lainapaikka tunnettiin aiemmin nimellä ”Balanzia”. Broccilta voi hakea lainaa 3 000 eurosta alkaen ja jopa 50 000 euroa. Laina-aikaa täällä voi valita vuodesta alkaen ja enintään 15 vuotta.
 • Credigo – Tämä paikka mahdollistaa 500€–10 000€ kulutusluoton hakemisen. Credigon erityisominaisuutena voi pitää sitä, että siltä voi hakea varsinkin perinteisiin pikavippeihin verrattuna jopa todella pitkää laina-aikaa, eli lainasummasta riippuen enintään 3, 5, 10 tai 15 vuotta. Credigo vaikuttaisi olevan mukana Rahalaitoksen suorittamassa lainojen kilpailutuksessa.
 • Creditstar – Tältä lainapalvelulta voi hakea lainaa jo 50 eurosta alkaen. Isoimmillaan Creditstarilta voi saada lainaa 2 000 euroa. Creditstar on kokemusteni perusteella varsin nopea ja helposti käytettävä lainapaikka. Creditstarin lainan lainamuotona on joustoluotto. Laina-aikaa Creditstarilla voi valita 30 päivästä alkaen ja enintään 12 kuukautta.
 • Fixura – Tästä lainapaikasta voi hakea kulutusluottoa 1 000 eurosta alkaen ja jopa 20 000 euroa. Fixuran lainan vahvuuksina ovat esimerkiksi varsin edulliset korot, se että lainaa pitäisi olla helppo hakea ja melko kattavasti valittavissa oleva laina-aika. Käytännössä Fixuralla voi valita mille tahansa lainasummalle laina-aikaa 2 vuodesta alkaen ja enintään 6 vuotta. Fixuran helppouteen lainapaikkana vaikuttaa erityisesti se, että siltä pitäisi voida saada lainaa ilman liitteitä. Heikompi puoli Fixurassa on sitten se, että sen lainaa ei ainakaan normaalisti voi saada pankkitilille asti niin nopeasti kuin varsinaisen pikavipin voi.
 • Halino – Tarjolla kuluttajalainaa 500 eurosta alkaen ja enintään 6 000 euroa. Laina-aikaa taasen näyttäisi olevan joka summalle tarjolla vuodesta alkaen ja enintään 5 vuotta. Halino vaikuttaisi olevan osa alempana tällä sivulla mainittavaa TF Bankia. Jostakin syystä Halinon ja TF Bankin tarjoamissa laina-ajoissa ja lainasummissa on jonkin verran eroavaisuuksia.
 • Instabank – Tältä Norjasta lähtöisin olevalta lainapaikalta voi hakea varsin isoa lainaa, sillä se mahdollistaa jopa 50 000 euron lainan hakemisen. Pienimillään Instabankilta voi hakea lainaa 500 euroa. Tämän paikan lainoille on mahdollista hakea varsin pitkää laina-aikaa, sillä sitä voi valita jopa 15 vuotta. Instabankin lainaa pitäisi voida hakea esimerkiksi Omalainan avulla.
 • Lea bank – Tämän lainapalvelun aiempi nimi on ”BRAbank”. Lea bankilta voi tätä kirjoittaessa hakea lainaa 1 000 eurosta alkaen ja aina 50 000 euroon asti. Aiemmin Lea bank tarjosi lainaa jo 500 eurosta alkaen. Laina-aikaa Lea bankilla voi valita vuodesta ylöspäin ja enintään 15 vuotta.
 • Morrow Bank – Tämä lainapaikka mahdollistaa 1 000€–50 000€ joustoluoton hakemisen. Lisäksi palvelussa on tarjolla myös luottokortti. Morrow Bankin aiempi nimi oli Komplett Bank.
 • MyLender – Tästä lainapalvelusta voi hakea lainaa 2 000 eurosta alkaen ja 30 000 euroon asti. Laina-aikaa MyLenderillä voi valita vähintään vuoden ja enintään 12 vuotta. Pisintä mahdollista laina-aikaa rajoitetaan osittain haettavan lainasumman perusteella.
 • Nordax Bank – Nordax voi olla hyvä valinta silloin, kun on tärkeätä saada lainaa. Kokemusteni perusteella Nordax voi nimittäin myöntää lainaa varsin monille hakijoille. Lainaa Nordax Bankilta voi hakea 1 000 eurosta alkaen ja jopa 60 000 euroa. Laina-aikaa puolestaan voi hakea 1–15 vuotta. Nordax on ainakin tätä kirjoittaessa mukana Rahalaitoksen kilpailutuksessa. Hae nyt Rahalaitoksen kautta.
 • Resurs – Tältä lainapaikalta voi hakea lainaa 1 000 eurosta alkaen ja jopa 50 000 euroa. Laina-aikaa Resurssilla voi valita vähintään vuoden ja enintään 12 vuotta, haettavissa olevaa laina-aikaa tosin rajoitetaan osittain lainasumman perusteella. Esimerkkeinä voi mainita, että 40 000 euron lainalle ei voi valita vuoden laina-aikaa eikä 2 000 euron lainalle yli 5 vuoden laina-aikaa.
 • Saldo – Tämä on vertailutaulukossa olevan Vipin rinnakkaispalvelu. Saldon kautta voi hakea joko enintään 2 000 euron luottorajalla varustettua joustoluottoa tai enintään 10 000 euron kulutusluottoa. Saldolta voi mahdollisesti saada lainaa niin nopeasti ja helposti, että sitä voi pitää pikavippipalveluna.
 • Santander – Tästä lainapaikasta voi hakea lainaa 2 000 eurosta ylöspäin ja aina 50 000 euroon asti. Santanderin lainoille voi saada varsin pitkiäkin laina-aikoja, sillä laina-aikaa on haettavissa 2–15 vuotta. Laina-aikoja tosin rajoitetaan osittain sen perusteella, minkä verran lainaa hakee. Esimerkkinä voi mainita, että 5 000 euron lainalle ei voi hakea yli 5 vuoden maksuaikaa.
 • Svea – Tältä lainapalvelulta voi hakea vakuudetonta lainaa 2 000€–50 000€ ja lainaa vakuuden kanssa 20 000 eurosta alkaen ja jopa 300 000€. Svean vakuudettomalle lainalle voi valita laina-aikaa 2–15 vuotta ja vakuudelliselle lainalle laina-aikaa voi saada 2–30 vuotta.
 • TF Bank – Tästä lainapaikasta voi hakea alkaen 2 500 euron ja enintään 40 000 euron lainaa. Laina-aikaa TF Bankilla voi valita vähintään 2 vuotta ja enintään 12 vuotta.

Kysymyksiä ja vastauksia 2023 lainapaikoista

Mikä on vuoden 2023 paras pikavippifirma? Se voi hyvinkin olla Ferratum. Kyseisen lainapalvelun vahvuutena on nimittäin esimerkiksi se, että siltä pitäisi pystyä edelleen hakemaan melko helposti ja nopeasti 1€–4000€ kokoista pikalainaa. Hae nyt Ferratumin pikavippiä.

Mitä on hyvä tietää liittyen vuoden 2023 lainafirmoihin? Ainakin se, että pikavippien väliaikainen 10% korkokatto umpeutui syyskuun 2021 lopussa. Ainakin tätä kirjoittaessa lainafirmat voivat siis taas veloittaa myös uusista lainoista tuota korkeampi korkoja. On toki niin, että edelleen on voimassa 20% korkokatto. Voi olla hyvä tiedostaa se, että molemmat noista korkokatoista koskevat nimellistä vuosikorkoa. Lisäksi voi olla hyvä tietää se, että jos on nostanut lainan 10% korkokaton ollessa voimassa, niin on sen korko voinut nousta lokakuusta 2021 alkaen.

Onko kaikkiin suomalaisiin pankkeihin mahdollista saada pikavippi heti vuonna 2023? Valitettavasti ilmeisesti Ålandsbankeniin se ei ole ollenkaan mahdollista ja S-pankkiin luultavasti vähintäänkin epätodennäköistä.

Irtoaako jostakin varma pikavippi vuonna 2023? Luultavasti ei. Mikäli haluat kuitenkin maksimoida mahdollisuudet saada lainaa, niin vaikuttavat esimerkiksi Rahalaitos ja Sambla olevan lainahakemusten kilpailuttajista hyviä valintoja. Varsinaisista pikavippipaikoista taasen sitten voi olla valitettavan vaikea saada lainaa vuonna 2023, joskin esimerkiksi Ferratum voi sitä toki myöntää ainakin joillekin hakijoille.

Ovatko 2023 tarjolla olevat pikalainat turvallisia? Ainakin keskimäärin niiden pitäisi olla. Mikäli etsit mahdollisimman luotettavaa ja selkeää pikalainaa, niin kannattanee harkita tältä sivulta löytyviä suosituksia.

Miksi erityisesti isoa lainaa hakiessa voi olla fiksua hyödyntää lainahakemuksen kilpailuttajaa? Ihan vaan sen takia, että isojen lainojen kohdalla kyseisen tyyppinen lainapalvelu voi tuoda erityisen paljon korkosäästöjä.

Minkälaisia ovat vuoden 2023 lainapaikkojen ikärajat? Tuossa on hieman vaihtelua riippuen erityisesti siitä, millaista lainaa lainafirma tarjoaa. Löytyy jonkin verran lainapalveluita, joiden alaikäraja on 18 vuotta, mutta varsinkin kulutusluottoa tarjoavien firmojen alaikäraja on normaalisti tuota korkeampi. Käytännössä kulutusluottofirmoilla näyttää voivan olla esimerkiksi vaatimus siitä, että hakijalla on ikää yli 20 vuotta tai sitten ikää vähintään 23 vuotta.

Onko lainafirmoilla muita vaatimuksia hakijalle kuin alaikäraja? Lainafirmat saattavat ainakin käytännössä esimerkiksi vaatia, että hakijalla on minimissään tietty määrä tuloja. Siinä, miten suuri tuo vaatimus on, voi olla eroavaisuuksia lainafirmojen välillä. Käytännössä vaatimuksen suuruuteen voi vaikuttaa esimerkiksi se, minkä kokoisia lainoja lainapalvelu tarjoaa – lähtökohtaisesti isommat lainasummat tarkoittavat korkeampaa vaatimusta. Lainafirmojen tulorajat saattavat koskea joko kuukausi- tai vuosituloja.

Miksi kilpailuttajia on nykyään enemmän kuin pikavippifirmoja? Tuo johtunee siitä, millä tavoin pikavippejä nykyään säännellään. Laina-alasta kiinnostuneille onkin luultavasti tullut houkuttelevammaksi perustaa kilpailuttaja kuin varsinainen pikavippifirma.

Vaatiiko jokin netin lainapaikka vakuuksia tai takaajan? Tällä sivulla listatuista lainapaikoista ainoa, joka tietojeni perusteella saattaa vaatia vakuuksia, on Svea. Ja silläkin on tarjolla myös ilman vakuuksia haettava laina. Takaajaa en tiedä yhdenkään netin lainapaikan vaativan.

Onko vuonna 2023 syntynyt Suomeen uusia lainoja? Tietääkseni ei. Mikäli etsit uutta lainaa, niin saattaa iRaha olla hyvä valinta lainapalveluksi. iRaha avattiin viime vuoden lopulla. iRahalta voi uutena asiakkaana hakea lainaa 500 euroon asti ja vanhana asiakkaana 2 000 euroon asti. Mikäli iRaha ei ole tuttu lainapaikka, niin saattavat nämä iRaha kokemukset olla hyödyllistä luettavaa.

Millainen on tavallisin vuonna 2023 netistä haettava & saatava laina? Se vaikuttaisi olevan enintään 500 euron pikavippi. Käytännössä voi hyvinkin olla niin, että ainakin yleisin saatava laina on 300 euron laina. Vaikka siis vuoden 2023 tyypilliset pikalainat eivät ole valtavan isoja, niin vaikuttaisi isompien lainasummien kysyntä nousseen viime vuosina.

Missä muodossa lainapalvelut tarjoavat asiakaspalvelua? Yleisempiä tapoja asiakaspalvelun tarjoamiseen näyttäisivät olevan sähköposti ja puhelin. Lisäksi myös yhteydenottolomakkeita esiintyy ja chat-asiakaspalvelu näyttäisi löytyvän ainakin parilta lainapaikalta. Siinä, miten kattavasti lainapaikan asiakaspalvelu on auki, on vaihtelua lainafirmojen välillä.

Pikavippi 2023 – mikä yhdistää, mikä erottaa?

Vuonna 2023 varsinaisia pikavippejä ei ole enää juurikaan tarjolla. Se mikä vuoden 2023 pikavippejä yhdistää on se, että haettavissa on jopa yllättävän pientä lainaa. Lisäksi vuoden 2023 pikavippejä yhdistää se, millaisella korolla niitä voi saada. Käytännössä kaikkien pikavippien nimellinen vuosikorko on nimittäin noin tai tasan 20%. Se mikä taas erottaa nykyisiä pikavippejä on se, miten vaikeata tai helppoa lainan hakeminen on. Toisista paikoista voi nimittäin hakea pikavippiä ihan vaan pankkitunnuksilla, kun taas toiset paikat saattavat vaatia tositteen lainaa hakevalta henkilöltä.