Lainapaikat 2023 – Katso suositellut pikavippifirmat ja muita hyviä paikkoja hakea lainaa

Vuonna 2023 on melko kattavasti erilaisia lainapaikkoja. Eli oli haussa sitten pienehkö pikavippi tai isompi ja halvempi laina, niin voi netistä hyvinkin löytyä itseä miellyttävä lainapalvelu. Toki sitten kattavan tarjonnan vastapainona on se, että voi olla vaikea tietää, että mikä on itselle paras lainapaikka. Alla oleva vertailutaulukko voi toivottavasti auttaa tuon pohtimisessa.

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Hyvä tiedostaa: Jos listalla näkyvän paikan suurin mahdollinen lainasumma on yli 10 000 euroa, niin on kyseessä lainahakemuksia kilpailuttava palvelu tai paikka, josta voi hakea lähtökohtaisesti pikavippiä hitaammin saatavaa kulutusluottoa. Mikäli taasen isoin mahdollinen lainasumma on korkeintaan 10 000 euroa, niin on kyseessä pikavippipalvelu.

Vielä lisää lainapalveluita:

  • Bank Norwegian – Tältä jo varsin perinteiseltä palvelulta voi hakea kulutusluottoa 1000 eurosta alkaen ja jopa 60 000 euroa. Bank Norwegianin pitäisi olla mukana Omalainan suorittamassa lainahakemuksen kilpailutuksessa.
  • Big Bank – Virolaisen taustan omaava Big Bank vaikuttaisi olevan edelleen vuonna 2021 valmis myöntämään eräänlaista pankkilainaa varsin monille. Big Bankin lainaa voi hakea jopa 50 000€. Koska Big Bankin lainat voivat olla noinkin isoja, niin saattaa olla järkevää hakea sen lainaa esimerkiksi lainoja vertailevan Etua-palvelun avulla.
  • Credigo – Tämä paikka mahdollistaa 500€–5000€ kulutusluoton hakemisen. Credigon erityisominaisuutena voi pitää sitä, että siltä voi hakea varsinkin perinteisiin pikavippeihin verrattuna jopa todella pitkää laina-aikaa, eli lainasummasta riippuen enintään 3, 5 tai 10 vuotta. Credigon pitäisi olla mukana Rahalaitoksen suorittamassa lainahakemuksen kilpailuttamisessa.
  • Fellow Pankki – Tämä lainapaikka mahdollistaa tätä päivittäessä 1000€–30 000€ lainan hakemisen. Fellow Pankin valitessa voi olla ihan hyvät mahdollisuudet saada myönteinen lainapäätös. Myös jopa verrattain pitkiä laina-aikoja voi pitää tämän paikan vahvuutena. Käytä nyt Fellow Pankkia.
  • Fixura – Tästä lainapaikasta voi hakea kulutusluottoa 1000 eurosta alkaen ja jopa 20 000 euroa. Fixuran lainan vahvuuksina ovat esimerkiksi varsin edulliset korot ja kattavasti valittavissa oleva laina-aika. Heikompi puoli on sitten se, että tätä lainaa ei ainakaan normaalisti voi saada pankkitilille asti niin nopeasti kuin varsinaista pikavippiä.
  • Halino – Tarjolla kuluttajalainaa 500 eurosta alkaen ja enintään 5000 euroa. Laina-aikaa taasen näyttäisi olevan joka summalle tarjolla vuodesta alkaen ja enintään 5 vuotta.
  • Instabank – Tältä Norjasta lähtöisin olevalta lainapaikalta voi hakea varsin isoa lainaa, sillä se mahdollistaa jopa 50 000 euron lainan hakemisen. Tämän paikan lainoille on mahdollista hakea varsin pitkää laina-aikaa, sillä sitä voi valita jopa 15 vuotta. Instabankin lainaa pitäisi voida hakea esimerkiksi Rahalaitoksen avulla.

Kysymyksiä ja vastauksia 2023 lainapaikoista

Mikä on vuoden 2023 paras pikavippifirma? Se voi hyvinkin olla Creditstar. Kyseiseltä firmalta pitäisi nimittäin pystyä edelleen hakemaan varsin helposti ja nopeasti 50€–2000€ kokoista pikalainaa. Hae Creditstarin pikavippiä.

Mitä on hyvä tietää liittyen vuoden 2023 lainafirmoihin? Ainakin se, että pikavippien väliaikainen 10% korkokatto umpeutui syyskuun 2021 lopussa. Ainakin tätä kirjoittaessa lainafirmat voivat siis taas veloittaa myös uusista lainoista tuota korkeampi korkoja. On toki niin, että edelleen on voimassa 20% korkokatto. Voi olla hyvä tiedostaa se, että molemmat noista korkokatoista koskevat nimellistä vuosikorkoa. Lisäksi voi olla hyvä tietää se, että jos on nostanut lainan 10% korkokaton ollessa voimassa, niin on sen korko voinut nousta lokakuusta 2021 alkaen.

Onko kaikkiin suomalaisiin pankkeihin mahdollista saada pikavippi heti vuonna 2023? Valitettavasti ilmeisesti Ålandsbankeniin se ei ole ollenkaan mahdollista ja S-pankkiin luultavasti vähintäänkin epätodennäköistä.

Irtoaako jostakin varma pikavippi vuonna 2023? Luultavasti ei. Mikäli haluat kuitenkin maksimoida mahdollisuudet saada lainaa, niin vaikuttavat esimerkiksi Rahalaitos ja Sambla olevan lainahakemusten kilpailuttajista hyviä valintoja ja varsinaisista pikavippipaikoista taasen sitten Blue Financen pitäisi olla tässäkin mielessä hyvä vaihtoehto.

Ovatko 2023 tarjolla olevat pikalainat turvallisia? Ainakin keskimäärin niiden pitäisi olla. Mikäli etsit mahdollisimman luotettavaa ja selkeää pikalainaa, niin kannattanee harkita tältä sivulta löytyviä suosituksia.

Miksi erityisesti isoa lainaa hakiessa voi olla fiksua hyödyntää lainahakemuksen kilpailuttajaa? Ihan vaan sen takia, että isojen lainojen kohdalla kyseisen tyyppinen lainapalvelu voi tuoda erityisen paljon korkosäästöjä.

Vaatiiko jokin netin lainapaikka vakuuksia tai takaajan? Ainakaan yhdenkään tällä sivulla listatun lainapaikan ei niitä pitäisi vaatia.

Millainen on tavallisin vuonna 2023 netistä haettava & saatava laina? Se vaikuttaisi olevan enintään 500 euron pikavippi. Käytännössä voi hyvinkin olla niin, että ainakin yleisin saatava laina on 300 euron laina. Vaikka siis vuoden 2023 tyypilliset pikalainat eivät ole valtavan isoja, niin vaikuttaisi isompien lainasummien kysyntä nousseen viime vuosina.