Lainavertailu kokemuksia 2024 – Löydä paras lainavertailu eri tilanteisiin

Netissä on nykyään paljon lainavertaluita. Eri palvelut eivät kuitenkaan ole yhtä hyviä lainojen vertailua varten. Kerron tällä sivulla melko lyhyesti kokemuksistani liittyen niihin eri palveluihin, joista olen tykännyt erityisen paljon. Jokaisen niin sanotun pika-arvostelun yhteydessä on sitten linkki pidempään kokemuksiani sisältävään arvosteluun. Jokaiselle tällä sivulla mainitulle lainavertailulle on yhteistä se, että ne ovat ilmaisia käyttää ja se, että ne eivät pakota ottamaan lainaa vastaan, vaikka sitä tarjottaisiin, joten en mainitse noita asioita yksittäisten arvioiden yhteydessä. Kokemukset ovat tällä sivulla kerrottuna aakkosjärjestyksessä lainavertailuiden nimien perusteella.

Yksittäisiin palveluihin liittyvien kokemusteni lisäksi sivulla on myös esimerkiksi vinkkejä lainavertailuiden käyttämiseen. Tähän alkuun kuitenkin kiireisille lukijoille lyhyt suosittelulistaus.

Parhaat lainavertailut 2024

  • Ylipäätänsä paras lainavertailu: Omalaina.
  • Paras lainavertailu yhdistelylainaa varten: Sortter.
  • Paras käyttöliittymä: Rahalaitos.

Etua

Tämä on jo yli 15 vuotta sitten perustettu lainavertailu, joka on kuitenkin pysynyt varsin kilpailukykyisenä. Kuluttajille tarkoitettujen lainojen lisäksi Etua mahdollistaa myös yrityslainojen vertailun. Etuan vertailussa voisi olla kattavammin lainafirmoja mukana ja lisäksi se voisi näyttää mahdollisesti löydetystä lainatarjouksesta enemmän tietoa. Etua on nopea ja helppo käyttää. Kokeile nyt Etuaa tai halutessasi lue lisää Etua kokemuksia.

Kattokorko

Tämä palvelu on saman firman omistama kuin Etua ja tuohon liittyen myös varsin samanlainen kuin Etua. Varmasti joidenkin tapauksessa tärkeänä erona voi kuitenkin pitää sitä, että Kattokorko ei mahdollista alle 2 000€ kuluttajalainojen vertailua, kun taas Etualla minimisumma on 500€. Maksimisumma molemmilla kyseisille palveluilla on lainavertailuille erittäin tyypillinen 60 000€. Kokeile nyt Kattokorkoa tai halutessasi lue kattavammin Kattokorko kokemuksista.

Omalaina

Tämän palvelun avulla olen löytänyt todellisen vuosikorkoprosentin suhteen halvemman lainan kuin yhdenkään toisen lainavertailun avulla. Tuo on tärkein syy siihen, miksi tämä on mielestäni paras lainavertailu. Hyvää tässä palvelussa on myös esimerkiksi helppokäyttöisyys ja nopeus. Lisäksi kiitos palvelun kattavan yhteistyökumppaniverkoston, Omalainan avulla tuntuisi olevan korostuneen hyvät mahdollisuudet löytää lainatarjous. Vielä siitäkin voi antaa Omalainalle kiitosta, että halutut lainasummat ja laina-ajat ovat mukavan kattavat: lainasummat alkavat 500 eurosta ja nousevat 60 000 euroon asti ja laina-aikaa voi haluta vähintään vuoden ja enintään 20 vuotta. Kokeile nyt Omalainaa tai halutessasi lue lisää Omalaina kokemuksia.

Rahalaitos

Tässä palvelussa tykkään erityisesti siitä, että se on suunniteltu todella helpoksi käyttää. Palvelu on myös esimerkiksi mahdollisten lainatarjousten suhteen mukavan selkeä. Rahalaitos on myös nopea palvelu. Tämän palvelun, edellä mainitun Omalainan ja seuraavaksi mainittavan Rahoitun omistaa sama firma, eli Sambla Group, mutta näiden palveluiden välillä on siis eroja. Kokeile nyt Rahalaitosta halutessasi lue lisää Rahalaitos kokemuksia.

Rahoitu

Mitään erityisen isoa valittamista itselläni ei ole tämän palvelun suhteen, mutta toivoisin, että Rahoitu esimerkiksi lisäisi palveluun lisää niitä lainafirmoja, joiden suhteen se voi vertailla lainoja. Rahoitun valikoima vertailtujen lainojen suhteen on kokemusteni sekä tietojeni perusteella melko pieni verrattuna joihinkin sen kilpailijoihin, ja tuo voi vaikeuttaa miellyttävän lainatarjouksen löytämistä. Kokeile nyt Rahoitua tai halutessasi lue lisää Rahoitu kokemuksia. Lainaparkki-niminen lainavertailu on käytännössä Rahoitun klooni ja olen käsitellyt myös sitä Rahoitu kokemuksiin liittyvällä sivulla.

Sortter

Tämä palvelu löysi vuonna 2024 suorittamassani testissä halvimman yhdistelylainan. Tuo on siis laina, jolla maksetaan muita lainoja pois. Suosittelen Sortteria siis erityisesti lainojen yhdistämistä varten. Yleisemällä tasolla Sortterin vahvuuksia ovat kokemusteni perusteella esimerkiksi helppokäyttöisyys, nopeus ja selkeys. Kuluttajille tarkoitettujen lainojen lisäksi Sortterin avulla voi yrittää löytää myös yrityslainan. Kokeile nyt Sortteria tai jos haluat, niin lue kattavammin Sortter kokemuksia.

Unolaina

Tämä on varsin uusi lainavertailu, mutta teki itseeni varsin hyvän vaikutuksen esimerkiksi sillä, miten helppo palvelua oli käyttää. Jatkoa varten toiveena itselläni on varsinkin kattavampi valikoima lainafirmoja mukana lainavertailussa. Unolaina toimii Norjassa nimellä Unofinans. Kattavammin Unolainasta.

Zmarta

Tämä puolestaan on jo varsin perinteinen lainavertailu. Zmarta mahdollistaa helpon ja nopean kuluttajille tarkoitettujen lainojen vertailun, eikä itselläni ole ollut isompaa valittamista Zmartan toiminnasta tai tarjonnasta. Kuluttajalainojen seulomisen lisäksi Zmartaa voi käyttää myös yrityslainaa varten, ja kokemusteni perusteella se voikin olla hyvä valinta myös tuohon tarkoitukseen, kiitos esimerkiksi sen yrityslainojen vertailun suhteen poikkeuksellisen hyvän nopeuden ansiosta. Lue lisää Zmarta kokemuksista.

Vertaa lainoja, vinkkejä

  • Kokeile useampaa palvelua. Lainavertailulla voi olla vaihtelua siinä, mitä lainafirmoja niiden vertailuissa on mukana, ja lisäksi samankin lainafirman yhtä iso laina yhtä pitkällä laina-ajalla voi olla toisen lainavertailun kautta tarjolla halvemmalla todellisella vuosikorkoprosentilla kuin toisen. Ja koska siis ainakin kaikkien tällä sivulla mainittujen vertailuiden käyttäminen on tätä päivittäessäni ilmaista ja mahdollista ilman pakko ottaa mahdollisesti tarjottua lainaa, niin nuo asiat ovat hyvässä kunnossa liittyen mahdolliseen yli yhden palvelun kokeilemiseen.
  • Älä hae tarpeettoman isoa lainaa. Lähtökohtaisesti on niin, että mitä isomman lainan haluat, niin sitä heikommat mahdollisuudet on saada lainatarjous. Mikäli siis sinulle on tärkeää saada lainatarjous, niin älä hae ikään kuin varmuuden vuoksi tarpeeseen nähden liian isoa lainasummaa.
  • Yhteishakija voi olla hyvä idea. Tyypillinen hyvä lainavertailu mahdollistaa yhteishakijan lisäämisen lainahakemukseen. Jos et itse hoida lainan lyhennyksiä, niin tulevat ne yhteishakijan vastuulle. Tuo eräänlainen kahden hakijan niin sanottu taktiikka voi lisätä mahdollisuuksia saada miellyttävä lainatarjous, koska lainafirmat voivat kokea sen lisäävän niiden luottamusta siihen, että ne saavat lyhennykset.
  • Pohdi mahdollista lainatarjousta ainakin vähän aikaa. Tyypilliset hyvät lainavertailut voivat löytää lainatarjouksen jopa todella nopeasti. Varsinkin, koska kuitenkin lainavertailuiden löytämät lainat ovat tavallisesti ainakin melko isoja, niin suosittelen pohtimaan mahdollista lainan ottamista hetken vielä siinä vaiheessa, kun lainatarjous on mahdollisesti edessä. Tuohon liittyy osittain se, että lainavertailuiden näyttämät alustavat arviot lainan lyhennyksistä voivat poiketa jopa melko paljon mahdollisista saatavista lainatarjouksista.
  • Varaudu vahvistamaan tulotiedot. Lainavertailut itse eivät kokemusteni perusteella vahvista niille annettuja tulotietoja, mutta varsinkin isompien lainasummien kanssa kannattaa varautua siihen, että joutuu esimerkiksi lähettämään sähköisesti jonkin todisteen tuloista sille lainafirmalle, jonka lainan haluaa nostaa. Lähtökohtaisesti on niin, että mitä paremmin tuohon on valmistautunut, niin sitä nopeammin laina on käytössä.

Myös esimerkiksi tämä sivu saattaisi kiinnostaa sinua:

  • Laskuri lainojen vertailua varten – Sivulta löytyvällä helppokäyttöisellä ja ilmaisella laskurilla voi tutkia helposti esimerkiksi sitä, miten erot saman lainasumman todellisessa vuosikorossa voivat vaikuttaa lainasta yhteensä maksettavaan summaan.