Laske lainan kuukausierä – Helppokäyttöinen ilmainen laskuri

Lainasopimuksissa voidaan periaatteessa sopia erittäin monenlaisia tapoja lainan kuukausierän määrittelyyn, voidaan esimerkiksi sopia, että viimeinen erä on paljon isompi kuin muut erät. Tällä sivulla käsitellään kuitenkin ylivoimaisesti tavallisinta tapaa kuukausierän määrittelyyn. Sen kohdalla avainasemissa ovat lainan kokonaiskustannus huomioiden nostettu lainasumma ja laina-aika.

Mikäli lainasopimuksessa on sovittu, että kuukausierään käytetään ylempänä kuvattua lähtökohtaa, etkä tiedä ennalta paljonko lainasta pitää kaikkinensa maksaa takaisin, niin tarvitset tietoosi nostettavan lainasumman, lainan todellisen vuosikoron ja laina-ajan kuukausina. Alempana tällä sivulla on laskuri, johon voit syöttää nuo tiedot ja laskuri sitten laskee lainan kuukausierän. Jos puolestaan tiedät lainan kokonaiskustannuksen kaikkine kuluineen, niin lasketaan kuukausierä yksinkertaisesti: laina kaikkine kuluineen jaettuna laina-ajalla kuukausina. Eli jos pitää maksaa lainasta korkoineen ja mahdollisine muine kustannuksineen 50 000€ ja laina-aika on 10 vuotta, niin on kaava 50000€/120.

Lainan kuukausierän laskuri

Lainan kuukausierän laskuri

Kuukausierä: €0.00

Kilpailuta enintään 60 000€ laina nopeasti ilmaiseksi, ilman sitoutumispakkoa: Kokemusteni perusteella suositellut palvelut tuohon tarkoitukseen löytyvät esittelyineen tältä sivulta (avautuu uuteen ikkunaan). Kilpailutus voi esimerkiksi auttaa säästämään koroissa ja pienentämään lainan kuukausieriä. Yhtäkään esitellyn kilpailuttajan avulla mahdollisesti tarjottua lainaa ei tarvitse ottaa vastaan.

Tyypillisiä todellisia vuosikorkoprosentteja

Laina:Korkoprosentti:
Iso vakuudellinen lainaNoin 4%–noin 8%
Vakuudeton kulutusluottoNoin 7%–noin 25%
Keskikokoinen yhdistelylainaNoin 10%–noin 20%
PikavippiNoin 25%–noin 30%

Voit halutessasi hyödyntää näitä arvioita laskurissa.

Laskurista

Laskurin näyttämässä tuloksessa oletetaan, että lainaa lyhennetään täsmälleen yhtä suurissa erissä koko laina-ajan. Käytännössä on esimerkiksi mahdollista, että viimeinen erä poikkeaa kooltaan muista eristä vaikkapa sentillä johtuen pyöristyksistä, vaikka laina olisi lähtökohtaisesti sovittu sellaiseksi, että lainaa lyhennetään tasaerissä. Suosittelen tarvittaessa lukemaan lainasopimuksen hyvin ennen kuin teet päätöksen mahdollisesta lainan nostamisesta.

Todellinen vuosikorkoprosentti poikkeaa nimellisestä vuosikorkoprosentista siinä, että se sisältää kaikki lainan aiheuttamat kustannukset, eli niin sanotusti tavallisen korkoprosentin lisäksi esimerkiksi mahdollisen kuukausittaisen tilinhoitomaksun. Mikäli käytät laskemiseen nimellistä vuosikorkoprosenttia todellisen vuosikorkoprosentin sijaan, niin on varsin mahdollista, että saat tuloksen, joka aliarvioi lainan kuukausierän.

Sopivasta lainan kuukausierästä: Suosittelen, että kuukausierää ei mitoita ihan niin isoksi kuin nykyinen taloudellinen tilanne mahdollisesti sallisi. Eteen voi nimittäin hyvinkin tulla yllättäviä kuluja. Lisäksi, jos kyseessä on laina, jonka korko voi vaihtua, niin on sen mahdolliselle nousemiselle mielestäni hyvä jättää tilaa. Jos pohdit, mikä olisi omalle lainallesi sopiva kuukausierä, niin voi vaikkapa tämän sivuston budjettilaskuri olla hyödyllinen.

Lainan kuukausierän pienentämisestä: Lainan kuukausierää voi ainakin yleensä pienentää pidemmällä laina-ajalla, pienemmällä lainasummalla ja saamalla lainan halvemmalla todellisella vuosikorkoprosentilla. Pidemmän laina-ajan mahdollinen ongelma on se, että vaikka kuukausierä pienenisi, niin voi kokonaisuudessaan maksettava summa nousta johtuen niin sanotusta korkoa korolle -ilmiöstä. Pienempi lainasumma taas ei käytännössä monenkaan hankinnan kohdalla ole realistinen. Pienemmän kuukausierän lainaa varten paras tie voi siis olla se, että saa lainan, jonka todellinen vuosikorkoprosentti on matalampi. Tuollaista varten käteviä apuvälineitä voivat olla niin sanotut lainan kilpailuttajat. Ylempänä esille tuodusti, esittelen mielestäni parhaat tuollaiset palvelut tällä sivulla.