Lomaluotto – Löydä heti edullisen koron lomalaina

Loma on mahdollista rahoittaa myös lainalla. Ei kuitenkaan ole se ja sama, mistä hakee lainaa lomaa varten. Hyvä paikka lomaluoton hakemiseen voi olla niin sanottu lainahakemuksen kilpailuttaja. Tuollaiset palvelut pyrkivät etsimään hyviä lainatarjouksia monelta eri rahoituslaitokselta ja sitten näyttämään hakijalle noita tarjouksia. Alla on suositeltuja lainahakemuksen kilpailuttajia.

Löydä halpa lomaluotto

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Lomaluotto voi olla isompi tai pienempi

Yllä listattujen kilpailuttajien kautta voi hakea lainaa pienimillään 100 eurosta alkaen, mutta toisaalta jopa 70 000 euroa. Voit siis mahdollisesti rahoittaa isomman tai pienemmän matkahaaveen lainalla. Toki kaikista pienimpien ja isoimpien lainojen saanti voi olla vaikeata, mutta esimerkiksi 3 000 euron lomalaina pitäisi olla varsin mahdollista saada jokaisen kilpailuttajan kautta.

Kokemusteni perusteella kilpailuttajien löytämät lainat ovat normaalisti niin sanottuja kertalainoja. Tuo tarkoittaa sitä, että samalta mahdollisesti valitulta lainafirmalta ei ole normaalisti ainakaan helppo saada enempää lainaa kuin jo otti.

Voit nähdä lainapäätöksiä heti

Kilpailuttajista esimerkiksi Rahalaitos ja Freedom Rahoitus voivat näyttää lainapäätöksiä heti, kun on täyttänyt lainahakemuksen niiden sivuilla. Ja mikä loistavaa, niin lainahakemuksen täyttämiseen ei pitäisi mennä kuin pari minuuttia. Lainapäätöksiä etsiessäsi et myöskään tarvitse esimerkiksi pankkitunnuksia, niille tosin saattaa todennäköisesti tulla käyttöä siinä vaiheessa, jos päätät ottaa vastaan jonkin mahdollisesti löydetyn lainan.

Et tarvitse vakuuksia tai takaajaa

Yksikään listattu kilpailutuspalvelu ei vaadi hakijalta vakuuksia tai takaajaa. Myöskään niiden kilpailuttamat lainapalvelut eivät lähtökohtaisesti vaadi noita asioita. Lomaluoton hakeminen on siis tästäkin näkökulmasta varsin nopeata ja helppoa.

Lomalaina voi olla käytössäsi jopa samana päivänä

Vaikka kilpailuttajat eivät itse myönnäkään lainaa, niin ei lainan hakeminen kilpailuttajan kautta tarkoita automaattisesti sitä, että lainaa joutuisi odottamaan pitkään. Kilpailuttajien valikoimasta nimittäin löytyy lainafirmoja, jotka voivat maksaa lainan jopa samana arkipäivänä hakijalle. Se, miten nopeasti lainan saa riippuu siitä, miltä firmalta lainan ottaa. Myös lainasummalla voi olla vaikutusta siihen, miten nopeasti laina on käytössä.

Voit rahoittaa esimerkiksi lennot lomalainalla

Lomaluottoa käyttämällä voi maksaa oikeastaan mitä tahansa matkailuun liittyvää. Ei siis ole väliä sillä, haetko matkalainaa esimerkiksi hotellia tai lentoja varten. Voit myös hakea lainaa käytettäväksi matkakohteessa.

Matka osamaksulla vai lomaluotto?

Useampi matkapalvelu tarjoaa mahdollisuuden maksaa esimerkiksi lennot osamaksulla. On kuitenkin hyvä tietää, että osamaksut ovat käytännössä lähtökohtaisesti korollista lainaa, eivätkä välttämättä mitenkään halpaa sellaista. Hyvä idea voikin olla se, että selvittää ensin mahdollisesti tarjolla olevan osamaksun ehdot ja sitten etsii kilpailuttajan kautta tarjouksia lomalainaa varten, tuon jälkeen on helppo suorittaa vertailua ja valita kustannuksiltaan halvin vaihtoehto lomamatkan rahoittamiseksi.

Miten halvan lomaluoton voi löytää?

Se, miten pienellä korolla varustetun lomaluoton voi löytää riippuu isolta osin haettavasta lainasummasta. Mikäli hakee isompaa lainaa lomaa varten, niin voi mahdollisesti löytää alle 10% todellisella vuosikorolla varustetun lainan. Toisaalta, jos hakee verrattain pientä lainaa, niin saattaa realistisempi todellinen vuosikorko olla kokemusteni perusteella esimerkiksi 18%.

Lainaesimerkki Omalainalta: 5 vuoden laina-ajalla otetun 2 000 euron lainan kuukausierä voisi olla 38 euroa. Tuolla lyhennyserällä lainasta kokonaisuudessa takaisin maksettava summa olisi 2 280 euroa. Edellä oleva esimerkki ei ole lupaus siitä, että lainaa tarjottaisiin tuollaisilla ehdoilla. Esimerkki edustaa poikkeuksellisen halpaa lainaa. Vaikka ihan näin halpaa lainaa ei välttämättä tarjota, niin on Omalaina tietojeni perusteella hyvä paikka edullisen lainan löytämiseen.

Laina-ajan voi valita kattavasti

Lainahakemuksia kilpailuttavat palvelut mahdollistavat varsin monenlaisen laina-ajan hakemisen. Jokaisen kilpailuttajan lyhyin mahdollinen laina-aika on 1 vuosi, mutta sitten toisaalta ne mahdollistavat vähintään 15 vuoden laina-ajan hakemisen. On kuitenkin hyvä tietää, että vaikkapa 1 000 euron lainalle ei luultavasti ole mahdollista saada 10 vuoden laina-aikaa. Tuo johtuu ihan siitä, että ainakaan Suomessa ei ylipäätänsä taida olla lainafirmoja, jotka tarjoaisivat tuollaista lainasumman ja laina-ajan yhdistelmää

Haettava laina-aika kannattaa mitoittaa niin, että lainan lyhennykset eivät aiheuta turhia hankaluuksia, mutta toisaalta ei tule maksettua korkoja turhasta tarpeettoman pitkän maksuajan myötä. Niin sanottua korkoa korolle -ilmiötä ei kannata aliarvioida.

Lainaa lyhennetään lähtökohtaisesti kuukausittain

Kokemusteni perusteella kilpailuttajat löytävät lainoja, joiden lyhennysaikataulu on se, että lainaa maksetaan takaisin kerran kuukaudessa. Lyhennysmäärä on siis luultavasti helppo muistaa. Tiedot lyhennyksistä pitäisi olla selkeästi esillä jo kilpailuttajien palveluissa ja viimeistään niiden pitäisi selvitä siltä lainafirmalta, jonka lainan on hyväksymässä.

Lainaa ei ole pakko ottaa vastaan

Yksikään kilpailuttaja ei pakota siihen, että jokin mahdollisesti löydetty laina pitäisi ottaa vastaan. Mikäli siis saat lainatarjouksen tai useampia, mutta et itseä miellyttävää tarjousta, niin voit helposti vain jättää lainan ottamatta.

Lainan kilpailutus on ilmaista

Yksikään tämän sivun vertailutaulukossa listattu lainapalvelu ei periä maksuja siitä, että sen kilpailutuspalvelua käytetään. Tästäkin näkökulmasta lainatarjouksia voi siis etsiä varsin huoletta.

Kilpailuttajien tulorajoista

Varsin moni voi hakea lomaluottoa. Joillakin lainoja kilpailuttavilla palveluilla on kuitenkin hakijoille minimituloraja. Esimerkkinä voi mainita, että Samblan minimituloraja on 1 000 euroa kuukaudessa ja Rahalaitoksen minimituloraja 600 euroa kuukaudessa. Noista kahdesta palvelusta poiketen, Omalainalla ei ole tulorajaa. Kilpailuttajien rajojen lisäksi niiden kilpailuttamilla lainafirmoilla voi olla omia rajoja sen suhteen, minkä verran tuloja vaaditaan, jotta voi mahdollisesti saada lainan.

Kannattaako matka maksaa luottokortilla vai lomaluotolla?

Myös luottokortilla on mahdollista rahoittaa matka. Valinta luottokortin ja lomaluoton välillä riippuu ennen kaikkea siitä, millaisilla ehdoilla luottokortti on varustettu ja toisaalta siitä, millä ehdoilla voisi mahdollisesti saada matkalainan. Mikäli siis on mahdollista valita luottokortin ja lomaluoton välillä, niin kannattaa ainakin normaalisti tehdä vertailua ja valita edullisempi vaihtoehto.

Mitä tehdä, jos tarvitsee matkalainan heti tilille?

Tuossa tapauksessa on syytä valita niin sanottu pikavippi. Löydät suositeltuja pikavippipalveluita esimerkiksi tämän sivuston pikavippi pankkitunnuksilla -sivulta. Tuolla sivulla listattujen lainapaikkojen pitäisi pystyä siirtämään pikavippi heti moneen eri pankkiin. Keskimääräiset pikavippien korot ovat nykyään paljon aiempaa matalampia. Pienemmät korot ovat seurausta lainojen korkokatoista. Käytännössä tyypillinen pikavipin todellinen vuosikorko on tätä kirjoittaessa noin 30%.

Millaisella hakijalla on hyvät mahdollisuudet saada lomalaina?

Ensimmäinen asia on se, että ikää pitäisi olla sellainen määrä, että lainapalvelut voivat mahdollisesti myöntää lainaa. Melko tyypillinen alaikäraja lainapalveluilla on 20 vuotta. Joskin tuota alempia ja korkeampia ikärajoja esiintyy. Toinen asia siinä, että lomalainaa voi mahdollisesti saada on se, että tuloja olisi hyvä olla ainakin jonkin verran.

Kolmas asia, joka saattaa olla plussaa positiivisen lainapäätöksen saamisen näkökulmasta, on se että menot eivät ole lainafirmojen mielestä liian suuria suhteessa hakijan taloustilanteeseen. Neljäs tekijä, joka voi olla hyödyllinen lomalainan saamisen suhteen on se, että tulojen tulkitaan olevan ainakin melko vahvalla pohjalla. Ja vielä viides asia, joka voi auttaa lainan saamisessa on se, että mahdollisten nykyisten velkojen lyhennykset eivät ole kovin suuria.

Voit kokeilla useampaa eri kilpailutuspalvelua

Yleisellä tasolla puhuttaessa, mikään ei estä täyttämästä lainahakemuksesta useamman eri kilpailuttajan nettisivuilla. Ja tuo voikin olla hyvä idea, sillä kilpailuttajien vertailemissa lainafirmoissa on jonkin verran vaihtelua. Tuon seurauksena eri kilpailuttajien kautta voi olla vaihtelevat mahdollisuudet löytää ylipäätänsä lainaa ja myös se voi vaihdella, miten edullisen koron laina on mahdollista löytää.

On myös hyvä tietää, että niissä firmoissa, joita tietty kilpailuttaja vertailee tapahtuu muutoksia, eli ei siis kannata automattisesti olettaa, että kilpailuttajan avulla saisi saman lainapäätöksen kuin edellisellä kerralla sitä käyttäessä. Voi esimerkiksi olla, että kilpailuttaja on äskettäin saanut yhteistyökumppaniksi lainafirman, joka tarjoaa poikkeuksellisen monille verrattain pienen koron lainaa.