Luotettava pikalaina – Katso vuoden 2023 luotettavin pikavippi

Hyvät uutiset ensin: pikalainat eivät nykyisellään ole läheskään niin epämääräisiä kuin ne ehkä ovat joskus ennen olleet. Tuo on isolta osin sen ansiota, että markkinoilta ovat karisseet ne toimijat, joiden toimintatavoissa on ollut suurempaa epäilyttävyyttä. Sitten vähemmän hyvä uutinen: pikavippifirmoissa on edelleen eroja, eivätkä niiden toimintatavat ole kaikilta osin yhteneviä.

Apuna tuosta seuraavaan ongelmaan löydät tältä sivulta suositeltuna lainapalveluita, jotka ovat kokemusteni ja/tai tietojeni perusteella erityisen luotettavia. Tästä alusta löytyy vertailutaulukko, jossa on vaan nopeasti esiteltynä käsitykseni mukaan turvallisia lainapaikkoja ja sitten on esimerkiksi hieman tarkemmin tietoa parista paikasta.

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Kilpailuttajan kautta voi löytyä erityisen luotettava laina

Ne yllä olevan taulukon lainapaikat, joista voi hakea yli 10 000 euron lainaa ovat niin sanottuja lainahakemuksen kilpailuttajia. Eli siis toisin sanoen palveluita, jotka pyrkivät etsimään lainatarjouksia monelta eri lainafirmalta.

Mikäli haluaa varmistua nettilainan luotettavuudesta mahdollisimman hyvin, niin voi olla järkevää hakea lainaa tuollaisen palvelun kautta. Hyvät kilpailuttajat nimittäin tietysti pyrkivät lähtökohtaisesti siihen, että ne ottavat vertailuunsa mukaan vain luotettavia lainapaikkoja. Mahdollinen heikompi puoli tuollaisen palvelun käyttämisessä on se, että lainaa ei ainakaan normaalisti saa ihan niin nopeasti kuin hakemalla lainaa pikavippifirmalta.

Vinkki: mikäli haluat lisätietoja lainan kilpailuttamisesta netistä / sitä tekemään pyrkivistä palveluista, niin voi tämä sivu olla hyödyllinen.

Hae luotettavaa pikalainaa

Mikäli hakusessa on turvallinen pikavippi, jonka voi monessa tapauksessa saada tilille alle 15 minuutissa siitä, kun sitä lähti hakemaan, niin on Vippi mielestäni nykyään paras valinta. Tässä paikassa yhdistyvät kokemusteni perusteella nopeuden lisäksi myös helppo hakemus, hyvin toimiva laskutus ja selkeys. Lisäksi turvallisuuden näkökulmasta hyvää on se, että koroista kerrotaan selkeästi.

Vipiltä voi hakea lainaa 100 eurosta alkaen ja enintään 10 000 euroa. 100 euroa voi ymmärrettävästi olla monen pikavippiä hakevan mielestä hieman iso summa, mutta valitettavasti todella pienten pikavippien tarjonta on romahtanut viimeisen reilun vuoden aikana. Tuo on seurausta siitä, miten pikavippien korkoja nykyään rajoitetaan.

Jostakin syystä ainakaan tällä erää suoraan Vipin etusivulta ei voi hakea lainaa kuin enintään 2 000 euroon asti, mutta enintään 10 000 euron luottoa voi hakea, kun valitsee valikosta kohdan ”kulutusluotto”. On mahdollista, että kyseistä luottoa on vaikeampi saada kuin etusivun kautta haettavissa olevaa pikavippiä.

Lainaa Vipiltä pitäisi voida ainakin periaatteessa saada, mikäli on täysi-ikäinen. Käytännössä voi tosin olla niin, että jos ikää ei ole vähintään 20 vuotta, niin voi myönteisen lainapäätöksen saaminen olla hankalaa. Hae nyt lainaa Vipiltä.

Toinen erityisen turvallinen paikka hakea pikalainaa

Omalainan mainoksilta tuskin on voinut välttyä. Eikä siinä mitään, sillä Omalaina on ainakin omien kokemusteni perusteella luotettava sekä muuten hyvä paikka lainan etsimiseen. Omalaina ei ole perinteisessä mielessä pikavippifirma, sillä se ei myönnä itse lainaa.

Tuon sijaan Omalaina kilpailuttaa sen sivustolla tehdyn lainahakemuksen sen yhteistyökumppanien suhteen. Plussana tuossa kilpailutuksessa on se, että se voi auttaa löytämään erityisen pienen koron lainan. Lisäksi ainakin omaan silmään näyttää siltä, että Omalaina on pitänyt varsin tarkkaa seulaa siinä, mitä lainafirmoja se hyväksyy kumppaneikseen. Tuo tietysti lisää Omalainan luotettavuutta.

Edellä mainitun lisäksi Omalainan turvallisuutta lisää myös se, että lainan etsimiseen sen sivustolla ei tarvitse käytännössä juuri mitään: ei esimerkiksi rekisteröitymistä tai pankkitunnuksia. Tuon sijaan pitää vain täyttää lyhyehkö lainahakemus, ja kun lainahakemuksen on tehnyt, niin voi siihen saada lainapäätöksiä heti. Toki on hyvä tiedostaa se, että monesti on niin, että mikäli haluaa ottaa vastaan jonkin mahdollisesti tarjotun lainan, niin vaatii sen saaminen tilille enemmän vaivaa – ei kuitenkaan lähtökohtaisesti valtavasti.

Omalainan avulla voi etsiä lainaa 100 eurosta alkaen ja 60 000 euroon asti. On kuitenkin hyvä huomata se, että luultavasti ylivoimaisesti parhaat mahdollisuudet on löytää noin 500€–5 000 euron kokoista lainaa. Laina-aikaa Omalainan kanssa voi hakea vuodesta alkaen ja jokaiselle mahdolliselle lainasummalle pisimmillään vähintään 5 vuotta. Nuo mahdollisesti jopa isot lainasummat ja pitkät laina-ajat tarkoittavat sitä, että Omalaina voi pikalainan lisäksi olla hyvä paikka myös esimerkiksi yhdistelylainan hakemiseen.

Vaikka Omalaina onkin siis mielestäni luotettava paikka hakea lainaa, niin on hyvä huomata se, että sen etusivun kautta näkyvät lainaesimerkit ovat todellakin vain sitä, ”esimerkkejä”. Eli ei kannata hämmästyä sitä, jos itselle mahdollisesti saatujen lainatarjousten korot eivät vastaa esimerkkien korkoja. Tuo mahdollinen eroavaisuus on tietysti seurausta siitä, että Omalaina ei voi sen toimintalogiikan ansiosta tietää ennalta sitä, millä korolla joku mahdollisesti saa lainaa.

Onneksi Omalaina kuitenkin kokemusteni perusteella kertoo lainatarjousten koroista selkeästi ja lisäksi on luonnollisesti niin, että yhtäkään mahdollisesti löydettyä lainatarjousta ei ole pakko ottaa vastaan. Omalainan kautta voi etsiä lainatarjouksia, jos on täysi-ikäinen. Testaa nyt Omalainaa.

Lisätietoja parista muusta listatusta lainapalvelusta:

Löydät tältä sivulta kokemuksiani Samblasta ja mikäli taas Rahalaitos kiinnostaa, niin haluat ehkä tutustua sivuun: Rahalaitos kokemuksia. Kokemukset molemmista kyseisistä paikoista voi tiivistää ehkä niin, että kyseessä on muutenkin kuin luotettavuuden suhteen varsin hyvä lainapalvelu. Sekä Sambla että Rahalaitos ovat (siis) ns. lainahakemuksen kilpailuttajia.

Vakuudeton pikalaina on mutkaton laina

Vaikka ylempänä tällä sivulla on listattu hieman vaihtelevia lainapalveluita, niin yhdistää niitä kaikkia pari tärkeää asiaa. Ensimmäinen noista on se, että jokaisesta mainitusta paikasta tai sen kautta on mahdollista saada lainaa ilman vakuuksia ja toinen on se, että yksikään listattu palvelu ei myöskään vaadi takaajaa. Nuo kaksi asiaa ovat yhdessä erittäin hyödyllisiä sen suhteen, että lainaa voi olla varsin yksinkertaista hakea.

Kolme mahdollista turvallisen pikavipin merkkiä

  • Avoimuus koroista ja kuluista.
  • Pikavipin myöntävä firma löytyy luotonantajien ja vertaislainanvälittäjien rekisteristä. Rekisteri on tällä sivulla. On hyvä huomata, että ainakaan kaikki kilpailuttajat/välittäjät eivät löydy rekisteristä.
  • Asiakaspalvelun yhteystiedot selkeästi esillä.

Minkälaisia ongelmia pikavippeihin voi liittyä: kokemusteni perusteella pikavippejä on joskus riivannut esimerkiksi haasteet koroista selkeästi kertomisen kanssa sekä ongelmat laskutuksen suhteen.

Hyvä huomata: Olen poiminut tälle sivulle vain paikkoja, joista yhä edelleen on monilla realistiset mahdollisuudet saada lainaa. Pikavippien uudet korkokatot ovat nimittäin johtaneet siihen, että monet luotettavat pikalainapalvelut ovat joko kokonaan tai lähes täysin lopettaneet uusien lainojen myöntämisen.

Pikavippien korot vuonna 2023: Pikavippeihin sovellettiin vuoden 2021 syyskuun loppuun asti väliaikaista korkokattoa, joka määritteli, että pikavipin nimellinen vuosikorko saa olla enintään 10%. Nyt tuon kyseisen väliaikaisesti tiukennetun korkokaton umpeuduttua on edelleen voimassa 20% korkokatto. On hyvä olla tietoinen siitä, että vaikka nosti lainaa 10% korkokaton ollessa voimassa, niin on lainan korko voinut nousta 1.10.2021 alkaen yli 10 prosenttiyksikön rajan, jos siitä on sovittu lainasopimuksessa.

Sekä 10% että 20% korkokaton tapauksessa on säädelty nimellistä vuosikorkoa. Todellinen vuosikorko on vähintäänkin tavallisesti tuota korkeampi.

Edellä mainittujen asioiden lisäksi on hyvä tietää myös se, että jotkin lainapalvelut perivät ainakin tätä tekstiä päivittäessä lisämaksuja, mikäli haluaa lainaa jopa heti tilille. Nuo mahdolliset lisämaksut voivat nostaa varsinkin pienten lainojen kohdalla todellisia vuosikorkoja varsin paljon. Viimeisimmät tiedot mahdollisista lisämaksuista pitäisi olla saatavilla lainapaikkojen nettisivuilla.

Lainaesimerkki Vippi-palvelusta: Jos hakisi lainaa 400 euroa joustoluotolta, niin voisi laina-aika olla 12 kuukautta ja kuukausierä 43 euroa. 43€*12 = 516€

Viitteellinen lainaesimerkki kilpailuttajalta vuodelta 2023: Mikäli hakisi 1 000 euron lainan vuoden maksuajalla, niin voisi kuukausierä olla 86 euroa. 86€*12 = 1 032€. Edellä oleva lainaesimerkki on poimittu Omalaina-palvelusta, ja sen kannattaa olettaa edustavan erityisen halpaa pikalainaa.

Johtuen Omalainan toimintalogiikasta, kaikki lainatarjouksia saavat eivät välttämättä saa yhtä hyviä tarjouksia sen kautta. Tuokin huomioiden on kiva, että Omalainan kautta mahdollisesti löydettyä lainaa ei ole pakko ottaa vastaan. Kokeile Omalainaa.

Kysymyksiä ja vastauksia pikalainoista

Mikä on avainasemassa siinä, että pikalainaa on erityisen helppo hakea?

Kaksi ilmeistä asiaa ovat se, että lainahakemus on nopeasti ja helposti täytettävä ja se, että lainaa voi hakea ilman tositteiden lähettämistä. Ilman liitteitä lainaa myöntäviä lainapaikkoja on listattu tälle sivulle.

Mitä pikalainan hakemiseen tarvitsee?

Jokainen pikalainaa tarjoava firma taitaa vaatia sen, että hakija käyttää ainakin ensimmäistä kertaa lainaa hakiessa joko pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Yleisesti ottaen lainafirmoille kelpaa varsin kattavasti eri pankkien tunnukset. Pankkitunnuksien/mobiilivarmenteen lisäksi myös matkapuhelimelle voi hyvinkin olla tarvetta lainaa hakiessa, sillä lainafirmat saattavat esimerkiksi lähettää jonkin koodin tai pyytää tekstiviestillä lainan vahvistamista.

Mitä tyypillisessä pikalainahakemuksessa kysytään?

Tavallisesti kysytään ainakin perustiedot hakijasta, tietoa hakijan tuloista ja menoista sekä tietoa mahdollisista nykyisistä veloista. Siinä, mitä tietoja lainahakemuksessa kysytään, näyttäisi olevan jonkin verran vaihtelua lainafirmojen välillä.

Millaiseen tilanteeseen pikalaina voi olla erityisen hyvä valinta?

Pikalaina soveltuu erityisen hyvin siihen tilanteeseen, jos tarvitsee verrattain pientä lainaa melko nopeasti. On kuitenkin kiva tietää, että nykyään netistä voi saada varsin nopeasti myös isompaa ja edullista pikalainaa.

Millainen on pikalainan tyypillinen laina-aika?

Tavallisten pikalainojen laina-ajat alkavat kuukaudesta ja voivat olla jopa useita vuosia. Yleisesti ottaen voi myös sanoa, että omalle pikalainalle kannattaa valita lyhyin mahdollinen laina-aika, jonka uskoo olevan riittävän pitkä. Tuon pitäisi auttaa minimoimaan korkokuluja.

Onko pikalainalla ja kulutusluotolla eroa?

Ei välttämättä: pikalainan voi ajatella ikään kuin kattoterminä, jonka sisään mahtuvat kaikki nopeasti ja helposti haettavissa olevat lainat.

Miksi pikalainaa myöntäviä palveluita on aiempaa vähemmän?

Tuo vaikuttaisi johtuvan ennen kaikkea siitä, että lainojen korkorajoitukset ovat tehneet pikalainabisneksestä yrityksille paljon aiempaa vähemmän houkuttelevan.

Onko siinä eroja, miten helposti lainafirmat myöntävät pikalainaa?

On ja jopa yllättävän paljon. Nuo erot voivat olla seurausta esimerkiksi haettavissa olevista lainasummista ja siitä, millä ehdoilla lainafirma voisi mahdollisesti tarjota lainaa. Netti kuitenkin onneksi mahdollistaa sen, että tarvittaessa voi hakea monelta lainafirmalta nopeasti lainapäätöksen.

Mitkä ovat tyypillisiä syitä siihen, että pikalainahakemus hylätään?

Mahdollisia syitä ovat esimerkiksi hakijan ikä, lainafirman mielestä liian suuret menot suhteessa tuloihin ja se, että lainafirma tulkitsee hakijalla olevan liikaa nykyistä velkaa. Lainafirmoilta ei välttämättä saa ainakaan kovin tarkkaa syytä sille, miksi lainahakemus hylättiin. Tuo voi tietysti olla hieman turhauttavaa.

Mistä löytyy luotettava kulutusluotto?

Kilpailuttajien tarjoamat lainat ovat pääsääntöisesti kulutusluottoja. Tuosta syystä luotettava kulutusluotto voi löytyä esimerkiksi Omalaina-palvelun kautta.

Haluatko harkita myös muita lainapaikkoja? Esimerkiksi tällä sivulla on listattuna vuodelle 2023 suositeltuja lainapalveluita.