Luotettava pikalaina – Katso vuoden 2021 luotettavin pikavippi

Hyvät uutiset ensin: pikalainat eivät nykyisellään ole läheskään niin epämääräisiä kuin ne ehkä ovat joskus ennen olleet. Tuo on isolta osin sen ansiota, että markkinoilta ovat karisseet ne toimijat, joiden toimintatavoissa on ollut suurempaa epäilyttävyyttä. Sitten vähemmän hyvä uutinen: pikavippifirmoissa on edelleen eroja, eivätkä niiden toimintatavat ole kaikilta osin yhteneviä.

Apuna tuosta seuraavaan ongelmaan löydät tältä sivulta suositeltuna kaksi paikkaa hakea pikalainaa, jotka ovat kokemusteni ja tietojeni perusteella erityisen luotettavia. Kaksi osittain sen takia, että monilla voi olla eri määritelmä pikavipille. Ensimmäinen näistä ”pikavipeistä” vastaa perinteistä jopa heti tilille saatavaa pienehkö lainaa, kun taas toisesta paikasta voi saada melko nopeasti isompaa ja jopa halpaa lainaa.

Kokemusteni perusteella luotettavin pikalaina

Mikäli hakusessa on turvallinen pikavippi, jonka voi monessa tapauksessa saada tilille alle 15 minuutissa siitä, kun sitä lähti hakemaan, niin on Vippi mielestäni nykyään paras valinta. Tässä paikassa yhdistyvät kokemusteni perusteella nopeuden lisäksi myös helppo hakemus, hyvin toimiva laskutus ja selkeys. Lisäksi turvallisuuden näkökulmasta hyvää on se, että koroista kerrotaan selkeästi.

Vipiltä voi saada pikavippiä 300 eurosta alkaen ja enintään 2000 euroa. 300 euroa voi ymmärrettävästi olla monen pikavippiä hakevan mielestä hieman iso summa, mutta valitettavasti todella pienten pikavippien tarjonta on romahtanut viimeisen reilun vuoden aikana. Tuo on seurausta siitä, miten pikavippien korkoja nykyään rajoitetaan.

Lainaa tästä palvelusta pitäisi voida ainakin periaatteessa saada, mikäli on täysi-ikäinen. Käytännössä voi tosin olla niin, että jos ikää ei ole vähintään 20 vuotta, niin voi myönteisen lainapäätöksen saaminen olla hankalaa. Hae nyt lainaa Vipiltä.

Toinen erityisen turvallinen paikka hakea pikalainaa

Omalainan mainoksilta tuskin on voinut välttyä. Eikä siinä mitään, sillä Omalaina on ainakin omien kokemusteni perusteella luotettava sekä muuten hyvä paikka lainan etsimiseen. Omalaina ei ole perinteisessä mielessä pikavippifirma, sillä se ei myönnä itse lainaa.

Tuon sijaan Omalaina kilpailuttaa sen sivustolla tehdyn lainahakemuksen sen yhteistyökumppanien suhteen. Plussana tuossa kilpailutuksessa on se, että se voi auttaa löytämään erityisen pienen koron lainan. Lisäksi ainakin omaan silmään näyttää siltä, että Omalaina on pitänyt varsin tarkkaa seulaa siinä, mitä lainafirmoja se hyväksyy kumppaneikseen. Tuo tietysti lisää Omalainan luotettavuutta.

Edellä mainitun lisäksi Omalainan turvallisuutta lisää myös se, että lainan etsimiseen sen sivustolla ei tarvitse käytännössä juuri mitään: ei esimerkiksi rekisteröitymistä tai pankkitunnuksia. Tuon sijaan pitää vain täyttää lyhyehkö lainahakemus, ja kun lainahakemuksen on tehnyt, niin voi siihen saada lainapäätöksiä heti. Toki on hyvä tiedostaa se, että monesti on niin, että mikäli haluaa ottaa vastaan jonkin mahdollisesti tarjotun lainan, niin vaatii sen saaminen tilille enemmän vaivaa – ei kuitenkaan lähtökohtaisesti valtavasti.

Omalainan avulla voi etsiä lainaa 100 eurosta alkaen ja 60 000 euroon asti. On kuitenkin hyvä huomata se, että luultavasti ylivoimaisesti parhaat mahdollisuudet on löytää noin 500€–5 000 euron kokoista lainaa. Laina-aikaa Omalainan kanssa voi hakea vuodesta alkaen ja jokaiselle mahdolliselle lainasummalle pisimmillään vähintään 5 vuotta. Nuo mahdollisesti jopa isot lainasummat ja pitkät laina-ajat tarkoittavat sitä, että Omalaina voi pikalainan lisäksi olla hyvä paikka myös esimerkiksi yhdistelylainan hakemiseen.

Vaikka Omalaina onkin siis mielestäni luotettava paikka hakea lainaa, niin on hyvä huomata se, että sen etusivun kautta näkyvät lainaesimerkit ovat todellakin vain sitä, ”esimerkkejä”. Eli ei kannata hämmästyä sitä, jos itselle mahdollisesti saatujen lainatarjousten korot eivät vastaa esimerkkien korkoja. Tuo mahdollinen eroavaisuus on tietysti seurausta siitä, että Omalaina ei voi sen toimintalogiikan ansiosta tietää ennalta sitä, millä korolla joku mahdollisesti saa lainaa.

Onneksi Omalaina kuitenkin kokemusteni perusteella kertoo lainatarjousten koroista selkeästi ja lisäksi on luonnollisesti niin, että yhtäkään mahdollisesti löydettyä lainatarjousta ei ole pakko ottaa vastaan. Omalainan kautta voi etsiä lainatarjouksia, jos on täysi-ikäinen. Testaa nyt Omalainaa.

Minkälaisia ongelmia pikavippeihin voi liittyä: kokemusteni perusteella pikavippejä on joskus riivannut esimerkiksi haasteet koroista selkeästi kertomisen kanssa sekä ongelmat laskutuksen suhteen.

Hyvä huomata: Olen poiminut tälle sivulle vain paikkoja, joista yhä edelleen on monilla realistiset mahdollisuudet saada lainaa. Pikavippien uudet korkokatot ovat nimittäin johtaneet siihen, että monet luotettavat pikalainapalvelut ovat joko kokonaan tai lähes täysin lopettaneet uusien lainojen myöntämisen.

Pikavippien korot vuonna 2021: Pikavippeihin sovelletaan vuoden 2021 syyskuun loppuun asti väliaikaista korkokattoa, joka määrittelee, että pikavipin nimellinen vuosikorko saa olla enintään 10%. On hyvä tiedostaa se, että jos lainasopimuksesta on siitä sovittu ja lainaa on auki vielä lokakuun 2021 alussa, niin voi nimellinen vuosikorko nousta silloin enintään 20%-tasoon. Todellinen vuosikorko voi olla noita molempia isompi.

Viitteellinen lainaesimerkki vuodelta 2021: Mikäli hakisi 1000 euron pikavipin vuoden maksuajalla, niin voisi kuukausierä olla 86 euroa. 86€*12 = 1032€. Lainaesimerkki on poimittu Omalaina-palvelusta, ja sen kannattaa olettaa edustavan erityisen halpaa pikalainaa.

Haluatko harkita myös muita lainapaikkoja? Tällä sivulla on listattuna vuodelle 2021 suositeltuja lainapalveluita.

Vieritä ylös