Maailman rikkain jalkapalloilija 2024 – TOP 5

Jalkapalloa pelaamalla ja siihen liittyvillä yhteistyökumppanuuksilla voi varsinkin nykyään tienata valtavan omaisuuden. Tälle sivulle on poimittu kerättyjen ja analysoitujen tietojen perusteella TOP 5 rikkaimmat jalkapalloilijat. Listan kokoamisessa on tehty kaksi tärkeää rajausta: 1) henkilön pitää pelata jalkapalloa ammatikseen vuonna 2024 ja 2) henkilön omaisuuden isoimman osan pitää olla peräisin jalkapallon pelaamisesta ja/tai siihen liittyvistä asioista (esim. sponsorisopimukset). Rajausten tärkeyttä havainnollistaa esimerkiksi Arsenalissa pelannut ranskalainen Mathieu Flamini, joka tietysti tienasi jalkapalloilijankin hyvin, mutta jolla on miljardiomaisuus yritystoiminnan ansiosta, ja tuohon liittyen hänen omaisuutensa arvo voi olla isompi kuin alempana listattujen pelaajien yhteensä.

Rikkaimmat jalkapalloilijat

Sijoitus ja nimi:Seura ja maa, jossa pelaa:
1. Cristiano RonaldoAl-Nassr, Saudi-Arabia
2. Lionel, Leo, MessiInter Miami, Yhdysvallat
3. NeymarAl Hilal, Saudi-Arabia
4. Karim BenzemaAl-Ittihad, Saudi-Arabia
5. Kylian MbappéPSG (Paris Saint-Germain), Ranska

Taulukossa on listattu pelaajat siis omaisuuden arvon perusteella, jos pelaajat listattaisiin sen perusteella, miten paljon he tienaavat nykyisin, niin olisi TOP 3: Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Neymar – tuo havainnollistaa hyvin se, miten paljo rahaa Saudi-Arabiassa on nykyään jaossa huippupelaajille, mutta toisaalta myös sen, että tilanne ei ole ollut tuo vielä kovin pitkään.

Miten on mahdollista, että Erling Haaland ei ole listalla? Tuo selittyy erityisesti kahdella asialla: 1) Haalandin tulot eivät ole olleet vielä valtavan pitkään huippuluokkaa ja 2) vaikka Haaland tienaakin Manchester Cityssä hyvin, niin on hänen palkkansa kaukana siitä, mitä esimerkiksi ylempänä mainitut Saudi-Arabiassa pelaavat pelaajat tienaavat.