Matalakorkoinen laina, esim. yhdistelylaina – Miten ja mikä on realistista?

Inflaation jyllääminen on saanut monen taloustilanteen mahdollisesti jopa aiempaa vaikeammaksi. Sen huomioiden voi olla erityisen hyödyllistä löytää matalakorkoinen laina, jos tarvitsee lainaa. Heti alkuun voi olla hyvä todeta, että kaikista matalakorkoisin laina löytyy todennäköisesti niin sanotusta perinteisestä pankista vakuuksien kanssa. Tämän sivun informaatio on tarkoitettu erityisesti heille, joiden tilanteessa tuollainen laina ei ole mahdollinen tai mielekäs.

  • Mikä on matalakorkoisen lainan määritelmä? Tällä sivulla määritelmä on poikkeuksellisen alhainen todellinen vuosikorkoprosentti sellaiselle lainalle, jos olet kiinnostunut.
  • Millaisen lainan on erityisen tärkeää olla matalakorkoinen? Lähtökohtaisesti matala korko on sitä tärkeämpää, mitä isompi ja pidemmän laina-ajan laina on kyseessä. Tuo liittyy korkoa korolle-ilmiöön

Miten löytää matalakorkoinen laina netistä?

Suosittelun erittäin vahvasti käyttämään niin sanottuja lainahakemuksen kilpailuttajia. Ne ovat palveluita, joissa lainahakemuksen tekemällä se voidaan käytännössä reaaliajassa välittää jopa varsin monelle rahoituslaitokselle. Tyypilliset laadukkaat lainahakemuksen kilpailuttajat ovat ilmaisia käyttää eikä lainaa ole pakko ottaa vaikka sitä tarjottaisiin.

Koska lainahakemuksen kilpailuttajien suhteen voi olla vaihtelua siinä, miltä rahoituslaitoksilta ne voivat yrittää löytää lainan, niin voi tarvittaessa olla hyvä idea kokeilla useampaa kuin yhtä kilpailuttajaa. Kokemusteni perusteella lainahakemuksen yhdellä kilpailuttajalla täyttää normaalisti alle 5 minuutissa ja lainapäätöksiä siihen voi alkaa saamaan jopa käytännössä heti. Eli vaikkapa neljän kilpailuttajan käyttämiseen ei pitäisi mennä kuin enintään noin 20 minuuttia. Alempana on listattuna kokemusteni perusteella viisi parasta lainahakemuksen kilpailuttajaa.

Mahdollisesti matalakorkoinen laina

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Listatut korot ovat niin sanottuja nimellisiä vuosikorkoja. On vähintäänkin erittäin tyypillistä, että todellinen vuosikorko on korkeampi kuin nimellinen vuosikorko.

Millainen on matalakorkoinen kulutusluotto?

Kokemusteni perusteella parhaassa tapauksessa netin kautta voi saada vakuudettoman kulutusluoton alle 10% todellisella vuosikorolla. Pitäisin siis matalakorkoisena kulutusluottona mitä tahansa kulutusluottoa, jonka korko on tuota tasoa. Siihen, miten matala korko omalla kulutusluotolla on, voi vaikuttaa esimerkiksi lainasumma.

Tämä tietysti on varmasti hyvin ilmeistä, mutta ei tietenkään kannata normaalisti valita korkoprosentin suhteen halvempaa, mutta isompaa lainaa, jos pienempi laina riittäisi, vaikka pienemmän lainan korkoprosentti olisi hieman suurempi. Noin siitä johtuen, että vaikka isomman lainan korkoprosentti olisi pienempi, niin voi sellainen laina euroissa mitaten aiheuttaa enemmän maksettavaa.

Matalakorkoinen yhdistelylaina

Yhdistelylainalla on nähdäkseni ainakin yleensä tarkoitus maksa kalliin koron lainat pois ja korvata ne edullisemmalla lainalla. Voi siis ajatella, että yhdistelylainan on tärkeätä olla erityisen matalakorkoinen. Testasin jonkin aikaa ennen tämän artikkelin julkaisemista eri palveluita 10 000 euron yhdistelylainaa varten.

Testieni perusteella tuollaista yhdistelylainaa voi pitää matalakorkoisena, jos sen korkoprosentti on 13,50% tai alle. Tuo ei ehkä kuulosta valtavan halvalta, mutta kun huomioi sen, että esimerkiksi pikavippien todelliset vuosikorot voivat olla helposti yli 20%, niin voi ylempänä mainitusti hinnoiteltu yhdistelylaina tuoda mukavasti säästöjä. Noin on varsinkin, jos yhdistelee ison summan edestä lainoja tai korvaa pitkän laina-ajan luottoja yhdistelylainalla pidentämättä laina-aikaa, ja jos tekee molemmat noista asioista, niin voivat säästöt tietysti olla erityisen isoja.

Yhteishakija voi olla iso apu

Yhteishakijalla tarkoitetaan lainan tapauksessa henkilöä, joka vastaa lainan maksamisesta, jos se henkilö jolle laina on tarkoitettu, ei pysty hoitamaan lyhennyksiä. Lainafirmojen näkökulmasta yhteishakija tuo tavallaan siis tuplavarmistuksen sille, että he saavat rahansa. Tuo saattaa hyvinkin saada ne tarjoamaan matalakorkoisempaa lainaa kuin ne olisivat muuten olleet valmiit tarjoamaan. Mikäli se siis on tilanteessasi mahdollista, niin kannattaa ainakin pohtia lainan hakemista yhdessä yhteishakijan kanssa. Yhteishakija pitäisi olla mahdollista lisätä lainahakemuksen kilpailuttajista esimerkiksi Omalainalla ja Rahalaitoksella.

Miten nopeasti matalakorkoinen laina voi olla käytössä?

Lainahakemuksen kilpailuttajan avulla voi siis saada lainapäätöksen matalakorkoisesta lainasta jopa käytännössä heti. Sitten, jos kilpailuttajan kautta tarjotaan sinulle lainaa, jonka haluat ottaa vastaan, niin pitää se vielä tehdä sen lainapalvelun sivustolla, jonka lainan haluat ottaa vastaan. Tyypillinen lainahakemuksen kilpailuttaja ei vaadi esimerkiksi pankkitunnuksien käyttämistä tai minkään liitteen lähettämistä. Se lainapalvelu, joka lainan lopulta siirtää, kuitenkin hyvin mahdollisesti vaatii niitä. Liite tai jopa useampi niitä pitää vieläpä todennäköisesti käsitellä jonkun ihmisen toimesta.

Tuosta edellä mainitusta syystä siinä, että matalakorkoinen laina on käytössäsi menee todennäköisesti jonkin verran aikaa. Ainakin mikäli kuitenkin haet lainaa arkena, mahdolliset liitteet ovat valmiina ja haluat lainan sellaiseen pankkiin, johon lainapalvelu voi sen siirtää nopeasti, niin pitäisi matalakorkoisen lainan voida parhaassa tapauksessa olla käytössäsi jopa samana päivänä. Kuitenkaan tyypilliselle pikavipille matalakorkoista nettilainaa ei kannata ajatella nopeuden eikä edes helppouden suhteen varsinaisena vaihtoehtona.