Matkabudjettilaskuri – Laske matkan kustannukset helposti

Suunnitelmissa matka? Tämän sivun laskuri voi toivottavasti auttaa sinua arvioimaan sen, minkä verran rahaa tarvitset matkan toteuttamista varten. Laskurin pitäisi voida toimia ihan hyvin, oli sitten tavoitteena esimerkiksi matka USAan tai Thaimaan matka. Tai vaikkapa jonnekin ihan muualle. Voit halutessasi jättää minkä tahansa laskurin kohdan tyhjäksi.

Jos et löydä laskurista sopivaa kohtaa, niin voit halutessasi syöttää menot kohtaan ”Muut menot”. Kyseinen kohta voi olla hyödyllinen myös siinä tapauksessa, että erikseen ostettavien matkalippujen ja majoituksen sijaan olet vaikkapa ostamassa ne yhdessä paketissa matkatoimistolta. Tuossa tapauksessa voit jättää kohdat ”Matkaliput” ja ”Majoitus” tyhjiksi ja lisätä matkapaketin hinnan mainittuun ”Muut menot” -kohtaan.

Laskurissa on kohta myös mahdollisille tuloille. Vaikka toki todennäköisesti monen matka ei tuota tuloja, niin ovat esimerkiksi jotkin Australiaan suuntautuvat matkat sellaisia, että niillä tehdään töitä, jolloin myös tuloja pitäisi syntyä vähintäänkin menojen kattamiseen.

Matkabudjettilaskuri

Matkabudjettilaskuri

Menot

Vakuutus:

Tarvikkeet matkaa varten:

Matkustaminen lähtöpaikalle:

Parkki matkan ajaksi:

Matkaliput:

Matkustaminen kohteessa:

Majoitus:

Ruokailu:

Tuliaiset:

Muut ostokset:

Matkustaminen paluupaikalta:

Muut menot:

Tulot

Mahdolliset tulot:

Miten pienentää matkan kustannuksia? Ensimmäinen ja tärkein asia on todennäköisesti se, että yrittää seurata mahdollisten matkalippujen ja majoitusten hintoja. Esimerkiksi lentojen hinnoissa voi olla varsin paljon vaihtelua ja jos omissa matkapäivissä on edes jonkin verran joustavuutta, niin voi saavuttaa varsin mukavasti säästöjä. Toki myös esimerkiksi niin voi tietyllä tavalla saada säästöjä, että yrittää löytää mahdollisimman hyvän hinta-laatusuhteen majoituksen. Ja myös esimerkiksi niin voi säästää, että yrittää löytää hyviä, mutta keskimääräistä edullisempia ravintoloita.

Vielä yksi mahdollinen pieni kikka matkan kustannusten pienentämiseksi on se, että käyttää niiden maksamiseen luottokorttia, joka on vuosimaksuton, tarjoaa ilmaisen matkavakuutuksen, jos sillä maksetaan riittävästi matkan kustannuksista, tarjoaa korotonta maksuaikaa ja voi vielä mahdollisesti tuoda rahanarvoisia bonuspisteitä matkailun maksamisesta. Yksi tuollainen luottokortti on Bank Norwegianin luottokortti.

Tältä sivustolta löytyy myös arkipäiväisempi budjettilaskuri. Sitä voi käyttää esimerkiksi kuukausibudjetin laskemiseen.