Mikä on hyvä todellinen vuosikorko? – 2024 tietoa

Se, mitä todellista vuosikorkoa voi pitää lainaa ottavan näkökulmasta hyvänä, riippuu isolta osin kahdesta asiasta: 1) onko laina vakuudellinen vai vakuudeton ja 2) miten iso laina on kyseessä.

Vakuuden voi ajatella olevan ikään kuin pantti, jonka lainaa antanut taho ottaa haltuunsa, jos lainaa ei maksa takaisin. Esimerkiksi asunto on tyypillinen lainan vakuus.

Tällä sivulla on hyvän todellisen vuosikoron raja-arvoon käytetty sitä lähtökohtaa, mikä on tyypillistä halvempi, mutta silti monille realistisesti saatavilla oleva todellinen vuosikorko. Arviot ovat subjektiivisia.

Vakuudettomat lainat ovat tavallisesti huomattavasti pienempiä kuin vakuudelliset lainat. Taulukossa käytetyt ilmaisut ”iso”, ”keskikokoinen” ja ”pieni” (& vakuudettoman lainan kohdalla myös ”erittäin pieni”) viittaavat kyseisen tyyppisen lainan tyypillisiin kokoihin. Eli esimerkiksi 40 000€ laina on käyttämämme määritelmän mukaan vakuudelliseksi lainaksi keskikokoinen, mutta vakuudettomaksi iso.

Hyvä todellinen vuosikorko

Laina:Hyvä todellinen vuosikorko:
Iso vakuudellinen lainaAlle 4,5%
Keskikokoinen vakuudellinen lainaAlle 7%
Pieni vakuudellinen lainaAlle 10%
Iso vakuudeton lainaAlle 8%
Keskikokoinen vakuudeton lainaAlle 12%
Pieni vakuudeton lainaAlle 17%
Erittäin pieni vakuudeton lainaAlle 25%

Emme suosittele tulkitsemaan ilmoitettuja korkoprosentteja niin, että jos korko on sitä halvempi, niin laina on otettava, vaan enemminkin niin päin, että jos korko on sitä kalliimpi, niin sitten on korostuneen hyvä selvittää, että olisiko mahdollista saada halvempi laina.

Kilpailuta vakuudeton laina ilmaiseksi

Alla olevassa vertailutaulukossa on kokemusten perusteella suositeltuja lainapalveluita, jotka mahdollistavat vakuudettomien lainojen kilpailuttamisen netin kautta nopeasti, ilmaiseksi ja ilman pakkoa ottaa mahdollisesti tarjottua lainaa. Kilpailutusta voi tehdä nykyistä lainaa ja uutta lainaa varten.

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Nämä palvelut voivat sopia hyvin esimerkiksi kulutusluottoa ja yhdistelylainaa varten. Jos sinun on vaikea saada lainatarjousta, niin voi esimerkiksi tämä sivu olla hyödyllistä luettavaa.