Miksi en saa luottokorttia? – Mahdollisia syitä ja neuvoja saada luottokortti

Luottokortilla voi olla selkeitä hyötyjä, noin on varsinkin jos luottokortti tarjoaa mukavasti korotonta maksuaikaa. Valitettavasti kuitenkaan luottokortin saaminen ei ole kovinkaan helppoa. Käsittelen tällä sivulla todennäköisiä syitä siihen, miksi joku ei saa luottokorttia ja samalla annan vinkkejä, jotka voivat toivottavasti auttaa ainakin joitakin saamaan luottokortin.

Syitä, miksi luottokorttia ei saa

Hyvin mahdollisesti todennäköisin syy siihen, että luottokorttia ei myönnetä on se, että yrittää saada sen luottolaitokselta joka ylipäätänsä on valmis antamaan harvoilla luottokortin. On nimittäin jopa hämmentävän isoja eroja siinä, miten todennäköisesti rahoituslaitokset myöntävät hakijoille luottokortin. Jos etsit rahoituslaitosta, jolta voi olla korostuneen hyvät mahdollisuudet saada luottokortti, niin suosittelen Bank Norwegiania. Hae nyt Norwegianin luottokorttia.

Toinen iso syy siihen, miksi luottokorttia ei myönnetä on ikärajat. Niissä voi olla isoja eroja luottolaitosten välillä. Joillakin vaatimuksena voi olla täysi-ikäisyys, kun taas toiset saattavat vaatia ikää esimerkiksi 23 vuotta.

Kolmas syy siihen, että ei saa luottokorttia voi olla haluttu luottoraja. Vaikka et aikoisikaan käyttää luottokorttia kuin vaikkapa 50 euron ostokseen, mutta haet ikään kuin varmuuden vuoksi 3 000€ luottorajaa, niin saattaa luottolaitos antaa helpommin kielteisen päätöksen luottokortista kuin jos hakisit luottokorttia 1 000€ luottorajalla. Monet hyvät rahoituslaitokset voivat toki ehdottaa pienempää luottorajaa kuin hait, jos he sellaisen ovat valmiit myöntämään, mutta kaikki noin eivät välttämättä toimi. Ei siis kannata hakea isompaa luottorajaa kuin tarvitsee.

Maksuhäiriömerkintä on asia joka erittäin todennäköisesti estää luottokortin saamisen. Luottokorttihan nimittäin on käytännössä laina, jolloin rahoituslaitokset helposti suhtautuvat mahdolliseen luottokortin myöntämiseen samalla tavalla kuin jos hakisit perinteisempää lainaa, jonka koko on halutun luottorajan suuruus.

Tulkittu tulojen epävarmuus on myöskin mahdollinen syy siihen, miksi luottokorttia ei myönnetä. Jos esimerkiksi teet työtä, jossa on todennäköistä, että tulot vaihtelevat paljon kuukaudesta toiseen, niin saattaa luottofirma pitää sitä liiallisena riskinä luottokortin myöntämisen suhteen. Epävarmuutta voidaan tulkita olevan myös siinä tapauksessa, että olet vasta hiljattain aloittanut nykyisessä työssä.

Tulojen ja menojen suhde. Mikäli nykyinen tilanteesi on se, että kun kuukausituloista poistetaan tyypilliset kuukausittaiset menot, niin ei jää ainakaan juurikaan rahaa jäljelle, niin voi luottolaitos todeta, että mahdollisten tulevien luottokorttilaskujen maksamiseen ei olisi heidän mielestään enää riittävästi rahaa. Mikäli siis et ole vielä saanut luottokorttia, mutta pystyt tinkimään menoista, niin voi olla järkevää kokeilla sen tekemisen jälkeen, josko saisit luottokortin. Toki myös tulojen parantaminen voi auttaa luottokortin saamisessa, mutta se ei välttämättä ole lyhyellä aikavälillä yhtä helppoa kuin menojen karsiminen.

Nykyisten velkojen määrä. Vaikka nykyiset velkasi eivät aiheuttaisi valtavasti maksettavaa lyhennysten muodossa, niin voidaan merkittävää määrää velkoja pitää syynä hylätä luottokorttihakemus. Noin voi olettaa olevan varsinkin siinä tapauksessa, että velat ovat sellaisessa muodossa, että niiden korko ja sen myötä myös lyhennykset voivat nousta. Olivat mahdolliset velkasi sitten kiinteällä tai vaihtuvalla korolla, niin voi niiden lyhentäminen parantaa mahdollisuuksia saada luottokortti.

Bank Norwegianin luottokortti voi tarjota jopa 45 päivää korotonta maksuaikaa ja sisältää muitakin mukavia ominaisuuksia. Mikäli sinulla ei siis vielä ole kyseistä luottokorttia etkä ole saanut siitä kielteistä luottopäätöstä, niin haluat ehkä hakea sitä. Hae nyt Norwegianin luottokorttia.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös esimerkiksi sivu:

Kuinka nopeasti saa luottokortin?