Miten lentää halvalla? – Vinkkejä halpojen lentojen löytämiseen

Harva meistä haluaa maksaa lennoistaan enemmän kuin on pakko. Tässä siis muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa pitämään lentojen kulut kurissa.

1: Vertaile kattavasti

Netistä löydettävien lentojen hintoihin vaikuttaa todella moni eri asia. Ja ensimmäinen ”asia”, joka kannattaa tiedostaa on se, että sillä, miltä varaussivustolta lentonsa varaa, voi olla valtava vaikutus hintoihin. Kannattaa siis vertailla varaussivustoja esimerkiksi Skyscanner-palvelun avulla.

Toinen asia, joka kannattaa huomata on se, että viikonpäivällä voi olla jopa yllättävän paljon merkitystä hintoihin: jos siis ei ole pakko lähteä tiettynä päivänä, niin kannattaa tutkia myös muiden mahdollisten päivien hinnat. Ja kolmas asia, joka kannattaa huomata on se, että erityisesti harvinaisempien reittien kohdalla voi välilaskua / koneen vaihtoa käyttämällä säästää monesti varsin hyvin.

2: Skippaa kaikki ekstrat

Lentojen perushinnat ovat nykyään varsin alhaisia. Tuosta pitää huolen ennen kaikkea lentoyhtiöiden keskinäinen kova kilpailu. Jotta lentoyhtiöt voisivat kuitenkin tehdä voittoa tai enemmän voittoa, niin pyrkivät ne nykyään myymään todella paljon kaikkia ekstrapalveluita, ja erityisesti halpalentojen kohdalla nuo ekstrapalvelut saattavat kasvattaa lennon hintaa jopa huomattavasti. Mikäli siis haluaa päästä halvemmalla, niin kannattaa kaikki ei-välttämätön jättää lentoa varatessa ja maksaessa pois – onko lopulta esimerkiksi sillä ihan hirveästi väliä, että millä penkillä vaikkapa kolmen tunnin lennon istuu?

3: Älä unohda matkatoimistojen verkkosivustoja

Nykyään, kun monet keskittyvät tutkimaan esimerkiksi Ryanairin ja Wizzairin halpoja lentoja, niin on helppo unohtaa, että myös matkatoimistoilta voi löytää jopa todella halpoja lentoja. Erityisesti tuo vaikuttaa pätevän äkkilähtöihin, ja itse olen esimerkiksi löytänyt matkatoimistoilta alle ja noin sadan euron äkkilähtöjä Espanjaan. Voikin siis olla hyvä idea ajoittain käväistä tunnettujen matkatoimistojen nettisivuilla, ja katsoa, josko niiltä löytyisi jotain erityisen edullista.

Hyvä huomata: Säästetylle ajalle ja vaivalle kannattaa antaa arvoa. Vaikka halpoja lentoja etsimällä ja hyödyntämällä voikin säästää rahaa, niin on välillä hyvä miettiä, että miten säästetty raha vertautuu vaikka siihen, jos hieman kalliimmat lennot mahdollistaisivat esimerkiksi pidemmän ajan viettämisen kohteessa. Eli jos esimerkiksi suoralla lennolla olisi kohteessa aamulla kello 10, mutta hieman rahaa säästävän välilaskun myötä siellä olisi illalla kello 22, niin on säästetty raha käytännössä maksanut yhden matkakohteessa vietettävän lomapäivän. Se onko tuo hyvä diili vai ei, on aina tietysti kiinni henkilöstä.