Miten yhdistää lainat? – Lainojen yhdistäminen jopa nopeasti ja helposti netissä

Lainojen yhdistämisestä puhutaan melko paljon nykyään. Ehkä vähemmän puhutaan siitä, miten se käytännössä tapahtuu. Pyrin alempana selittämään prosessin. Toivottavasti se auttaa sinua mahdollisessa lainojen yhdistämisessä. Sen tekemällä voi nimittäin säästää jopa tuhansia euroja rahaa.

Lainojen yhdistämisen vaiheet:

Aluksi:

Laske yhteen kuinka paljon sinulla on avoinna sellaista lainaa, jonka haluat yhdistää. Yhdistettäviä lainoja voivat olla esimerkiksi pikavipit, kulutusluotot, luottokorttivelat ja osamaksut. Jos sinulla on korotonta lainaa tai muuten erityisen edullista lainaa, niin ei välttämättä ole järkevää yhdistää sitä, sillä yhdistelylaina ei välttämättä ole valtavan edullinen.

Seuraavaksi:

Suuntaa lainapalveluun yhdistelylainaa varten. Suosittelen käyttämään niin sanottua lainahakemuksen kilpailuttajaa, sillä ne voivat yrittää löytää yhdistelylainaa monelta eri lainafirmalta ja tuon myötä auttaa löytämään tavallista halvemman yhdistelylainan.

Seuraava vaihe:

Täytä valitsemassasi lainapalvelussa perustiedot itsestäsi ja haetusta yhdistelylainasta. Lainasumma kannattaa mitoittaa niin, että se kattaa kaikki lainat, jotka haluat yhdistää, mutta ei ole sitä isompi, jottet joudu maksamaan korkoja turhasta. Laina-ajan suhteen kannattaa pohtia erityisesti sitä, millainen laina-aika mahdollistaa sen, että voit hoitaa yhdistelylainan lyhennykset vaikka oma rahatilanne ei olisi täysin sama kuin yhdistelylainan valitessa. On lähtökohtaisesti tärkeätä kertoa, että haluat lainan, jolla yhdistät nykyisiä lainoja, jotta lainafirmat eivät oleta, että olet varsinaisesti ottamassa uutta lainaa nykyisten päälle, sillä se voi johtaa helposti siihen, että yhdistelyyn haluamaasi lainaa ei tarjota.

Tehtävää seuraavaksi:

Mikäli sinulle tarjotaan yhdistelylainaa, niin tee tarvittavat toimenpiteet, jotta voit saada sen. Varsinkin mikäli yhdistelylaina on iso, niin voi hyvin olla, että joudut esimerkiksi lähettämään sähköisesti jonkin tulotodistuksen. Lisäksi lainafirma saattaa yhdistelylainan tapauksessa haluta tarkemmat tiedot niistä lainoista, jotka olet yhdistämässä kuin esimerkiksi mahdollisesti käyttämäsi lainahakemuksen kilpailuttaja on halunnut.

Vaihtoehtoja, mitä voi tapahtua seuraavaksi:

Kun kaikki on valitun yhdistelylainan suhteen kunnossa, niin on kaksi vaihtoehtoa, mitä tapahtuu seuraavaksi. Ensimmäinen vaihtoehto on se, että lainafirma siirtää sinulle yhdistelylainan ja maksat sitten itse sillä pois ne lainat, jotka halusit yhdistää. Toinen vaihtoehto on puolestaan se, että lainafirma maksaa suoraan otetulla yhdistelylainalla ne lainat, jotka yhdistät.

Viimeinen varsinainen vaihe:

Kumpi tahansa asia edellisessä kohdassa tapahtui, niin pitäisi sinulla nyt olla niiden lainojen sijaan, jotka halusit yhdistää yksi yhdistelylaina, jota alat lyhentämään aikataulun mukaan. Tyypillisin tahti vaikuttaisi olevan se, että yhdistelylainaa ja sen korkoja sekä kuluja maksetaan kuukausittaisilla lyhennyksillä. Valitsemastasi yhdistelylainasta riippuu, ovatko kaikki lyhennyserät saman suuruisia vai onko esimerkiksi yksi erä muita isompi tai pienempi.

Mikäli mahdollista, niin tämä voi olla järkevää:

Mikäli rahatilanteesi paranee, niin selvitä voitko lyhentää yhdistelylainaa alkuperäistä lyhennysaikataulua nopeammin ja noin mahdollisesti vähentää kertyviä korkoja sekä muita kuluja.

Bonusvinkki: Varsinkin mikäli olet yhdistämässä pikavippejä, niin suosittelen voimakkaasti, että otat yhteyttä niihin lainafirmoihin, joiden pikavipit yhdistät ja pyydät niiltä lainakiellot. Kokemusteni perusteella sellaisia on helppo saada ja ne voivat olla erityisen kätevä keino välttää uusien tarpeettomien pikavippien ottamista.

Suositellut kilpailuttajat lainojen yhdistämistä varten

Nopeaa ja helppoa lainojen yhdistämistä varten erityisin hyviä kilpailuttajia pitäisi olla esimerkiksi Etuan, Omalainan ja Sortterin. Kaikilla niillä voi tehdä lainahakemuksen yhdistelylainaa varten ilmaiseksi ja jos sinulle tarjotaan yhdistelylainaa, mutta ei sellaista joka olisi mielestäsi riittävän edullinen, niin voit halutessasi jättää lainan ottamatta. Kaikkia mainittuja kilpailuttajia voi hyödyntää jopa 60 000 euron lainojen yhdistämistä varten. Testaa nyt Etuaa tai jos haluat kokeile nyt Omalainaa tai mikäli kyseinen palvelu kiinnostaa, niin kokeile nyt Sortteria.