Morrow Bank – Onko se luotettava ja hyvä vai jotenkin jopa huijaus?

Morrow Bank on rahoituslaitos, jonka tausta on Norjassa. Morrow Bank tunnettiin aiemmin nimellä Komplett Bank, eli vaikka Morrow Bank voi vaikuttaa uudelta rahoituslaitokselta, niin ei se varsinaisesti ole sitä. Suomessa Morrow Bankin tuotevalikoimaan kuuluvat tätä kirjoittaessani jatkuva joustoluotto, jonka luottoraja voi olla jopa 50 000€ ja virtuaalinen luottokortti, jonka luottoraja voi olla jopa 10 000€. Ruotsissa ja Norjassa Morrow Bank tarjoaa myös säästötiliä. Voi olla, että tuollainen tulee jossain vaiheessa Suomessakin tarjolle.

En ole saanut omien kokemusteni ja tietojeni perusteella syytä olettaa, että Morrow Bank olisi epäluotettava tai jopa jonkinlainen huijaus, mutta on eräitä asioita, jotka on mielestäni hyvä tietää ennen kuin käyttää Morrow Bankia. Tiedettäviä asioita liittyy sekä sen joustoluottoon että luottokorttiin.

Joustoluottoon liittyen erityisen tärkeää on tietää se, että luoton korko voi vaihdella varsin paljon. Toisaalta kyseinen joustoluotto voi olla verrattain edullinen varsinkin jatkuvaksi joustoluotoksi ja toisaalta se voi olla varsin kallis jopa niin sanotuksi nettilainaksi. Noin on varsinkin, jos vertailukohdaksi otetaan tyypillisesti isot lainat, kuten yhdistelylainat. Mikäli Morrow Bank tarjoaa sinulle lainaa, niin suosittelen siis miettimään ainakin melko tarkasti lainan koron sopivuutta itselle ennen päätöstä luoton mahdollisesta nostamisesta.

Asia, joka voi Morrow Bankin joustoluottoon liittyen aiheuttaa sekaannusta on se, miten sitä pitää maksaa takaisin. Morrow Bankin joustoluotto nimittäin mahdollistaa niin sanotut lyhennysvapaat, mutta lähtökohtaisesti ei jatkuvia maksuvapaita. Noiden tärkeä ero on se, että lyhennysvapaan aikana pitää maksaa lainan korkoja ja kuluja, mutta ei varsinaisesti käytettyä lainaa, kun taasen maksuvapaan aikana puolestaan ei tarvitsisi sillä erää maksaa edes korkoja ja kuluja. Luonnollisesti nuo maksamatta jätetyt korot ja kulut pitäisi sitten maksaa myöhemmin.

Morrow Bankin luottokortin kohdalla tiedettävät asiat liittyvätkin varsinkin sen korottomaan maksuaikaan. Ensinäkin on tärkeä tietää, että kaikki kortin käyttäminen ei tarjoa korotonta maksuaikaa. Lisäksi erityisen hyödyllistä voi olla tietää se, että jos kortilta siirtää rahaa pankkitilille, niin alkaa siirretylle summalla kertymään korkoa heti.

On myös mielestäni hyvä huomata, että Morrow Bank tarjoaa korotonta maksuaikaa enintään 50 päivää, eikä siis aina tuota noin pitkää korotonta maksuaikaa. Oman korottoman maksuajan pituudesta on mielestäni erityisen tärkeä olla tietoinen sen takia, että kun korkoa alkaa kertymään, niin ei se ole edullista. Ei tosin luottokortin koroksi valtavan kallistakaan.

Morrow Bank kokemuksia

Kokemuksieni perusteella Morrow Bankilta on jopa todella helppo hakea sen luottokorttia. Korttihakemus on lyhyt eikä ainakaan ennen alustavaa luottopäätöstä tarvitse lähettää mitään liitettä – säästää aikaa, jos luottokorttia myönnetä. Kun luottokorttihakemuksen on saanut valmiiksi, niin ainakin mahdollisen kielteisen päätöksen siitä voi saada heti ruudulle. Itselleni Morrow Bank ei suostunut tarjoamaan luottokorttia, joka oli ainakin pieni yllätys. Tuohon liittyen se ei kokemusteni ja tietojeni perusteella olekaan niin sanotusti helpoin luottokortti.

Morrow Bankin lainan kilpailuttaminen

Morrow Bankilta voi hakea lainaa joko suoraan sen nettisivuston kautta tai sitten lainan voi yrittää niin sanotusti kilpailuttaa. Tietojeni perusteella esimerkiksi alempana olevassa vertailutaulukossa listatut palvelut mahdollistavat Morrow Bankin lainan kilpailuttamisen ilmaiseksi ja nopeasti.

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Morrow Bank yhteenveto

Morrow Bank on mielestäni luotettava ja hyvä vaihtoehto lainaa varten. Myös virtuaalista luottokorttia varten sitä kannattaa ainakin harkita. Aivan niin hyvä rahoituspalvelu Morrow Bank ei kuitenkaan välttämättä ole kuin niin sanotusti äkkiseltään saattaisi olettaa. Mikäli pohdit Morrow Bankin lainan ja luottokortin välillä, niin voi luottokortti olla nähdäkseni parempi valinta varsinkin siinä tapauksessa, että rahoituksen tarve on erittäin lyhytaikainen. Morrow Bankin laina voi olla vaikeampi saada kuin luottokortti. Halutessasi hae lainaa Morrowlta tai halutessasi hae Morrown luottokorttia.