Nokia tulosvaroitus joulukuu 2023 – Tulosvaroitus alle 48 tuntia ennen vuoden loppumista

Nokia antoi tulosvaroituksen vuodelle 2023 30.12.2023. Tulosvaroitus julkaistiin Suomen aikaa kello 00:15. Koska 30.12.2023 oli lauantai, niin tarkoittaa se sitä, että tulosvaroituksen jälkeen vuodessa 2023 ei ollut jäljellä enää yhtään pörssipäivää, jona Nokian osakkeella olisi voinut käydä kauppaa. Tulosvaroituksen julkaisuajankohdan myötä Suomessa oli tulosvaroituksen jälkeen vuotta 2023 jäljellä alle 48 tuntia. Nyt joulukuussa annettu tulosvaroitus oli jo toinen tulosvaroitus Nokialta vuonna 2023. Edellinen tulosvaroitus annettiin heinäkuussa.

Nokian tulosvaroitus liittyy sen lisenssiliiketoimintaan. Nokialla oli toivottu / odotettu, että niihin liittyviä uusimisneuvotteluita saataisiin päätökseen vuoden 2023 puolella, mutta nyt olettamus on, että keskustelut jatkuvat vuonna 2024.

Lisenssiliiketoiminta on lähtökohtaisesti erittäin hyvän kateprosentin liiketoimintaa. Tuon myötä epäonnistuneet lisenssikeskustelut eivät vaikuta negatiivisesti ainoastaan liikevaihtoon (eli käytännössä siihen kuinka paljon rahaa tulee sisään huomioimatta sitä, kuinka paljon rahaa tarvitse käyttää tulojen saamiseen) vaan ne todennäköisesti vaikuttavat negatiivisesti myös tulokseen (siihen paljonko kulujen jälkeen jää rahaa jäljelle). Varsin monilla aktiivisilla sijoittajilla vaikuttaa olleen jo ennen Nokian joulukuun 2023 tulosvaroitusta käsitys siitä, että Nokia tulee antamaan (vuoden toisen) tulosvaroituksen. Voi pitää todennäköisenä, että ainakin jotkin sijoittajat ovat myös huomioineet sijoituspäätöksissään ennakoimansa tulosvaroituksen.

Tilaa ilmainen Budjetti.fi-uutiskirje

Uutiskirjeen tilaaminen