NordVPN kokemuksia ja tietoa (2021) – Netflix, nopeus ja muut asiat

NordVPN on palvelu, johon törmää hyvin nopeasti, kun alkaa tutkimaan netin VPN-tarjontaa. Iso kysymys onkin, että onko NordVPN:n näkyvyys seurausta isosta markkinointibudjetista vai onko kyseessä oikeasti vain niin hyvä VPN, että se ansaitsee paljon näkyvyyttä? Nämä kokemukset NordVPN:n käyttämisestä toivottavasti auttavat tuohon vastaamisessa.

NordVPN:n ostaminen

NordVPN on varsin helppo hankkia sen verkkosivustolta. Ainoana pienenä kitkana tuon tekemisessä voi nähdä olevan sen, että palvelu vaatii, että sinne luodaan asiakastili. Eli et voi vain vilauttaa maksukorttia virtuaalisesti, ja sitten esimerkiksi saada suoraan jotain aktivointikoodia. Onneksi kuitenkin asiakastilin luominen on kokemusteni perusteella erittäin nopeata.

Asiakastilin luomisen lisäksi myös NordVPN:stä maksaminen on eritäin helppoa: se onnistuu erittäin mutkattomasti kortilla, ja korkeaa tietoturvaa arvostavat ovat luultavasti mielissään siitä, että NordVPN mahdollistaa myös kryptovaluutoilla maksamisen. Tätä kirjoittaessa noista valuutoista pitäisi käydä esimerkiksi Bitcoinin.

NordVPN:n käyttäminen

NordVPN-palvelua käytetään ohjelman kautta. Tuo kyseinen ohjelma ei ainakaan tätä kirjoittaessa ole saatavilla suomeksi, mutta ohjelma on sen verran helppokäyttöinen, että en osaa pitää tuota kummoisenakaan ongelmana. Käytännössä NordVPN:ää on helpoin käyttää niin, että valitsee kartalta sen maan, jonka VPN-yhteyttä haluaisi käyttää. Noita valittavissa olevia maita löytyy kattavasti Euroopasta ja luonnollisesti myös esimerkiksi Yhdysvallat ja Kanada ovat valittavana.

Yksi erityinen asia, mikä luultavasti miellyttää ainakin ns. peruskäyttäjiä NordVPN:n käyttämisessä on se, että palvelu pyrkii automaattisesti etsimään halutusta maasta käyttäjälle parhaan VPN-yhteyden. NordVPN:ää käyttäessä ei siis esimerkiksi joudu selaamaan jotakin pitkää listaa eri VPN-yhteyksistä ja sitten arvailemaan, että mikä niistä mahdollisesti olisi paras.

NordVPN ja Netflix kokemukset

HUOM: On mahdollista, että NordVPN ei tätä päivitystä tehdessä (elokuu 2021) toimi Netflixin kanssa. Tuo johtuisi Netflixin muutoksista.

NordVPN tuntuu toimivan ainakin Amerikan Netflixin kanssa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan homma pelittää niin, että valitsee kartalta halutuksi VPN-yhteyden sijainniksi Yhdysvallat ja sitten menee Netflix-palveluun. Ainoa pieni ongelma, johon törmäsin tuota tehdessä oli se, että Netflixin kuvanlaatu saattoi VPN-yhteyttä käyttäessä olla aluksi hieman tavallista heikompi. Tuo ongelma kuitenkin tuntui ratkeavan ihan vaan sillä, että latasi Netflixin sivun uudelleen.

NordVPN:n vaikutus netin nopeuteen

Johtuen VPN-palveluiden toimintalogiikasta lienee niin, että kaikilla niillä on käytettäessä vähintäänkin pieni negatiivinen vaikutus netin nopeuteen. Tähän asti käyttämistäni VPN-palveluista NordVPN:llä on kuitenkin ollut pienin vaikutus siihen, miten nopeasti netti toimii. Kuvaavana faktana siitä, miten pieni tuo vaikutus on, voi pitää sitä, että monesti unohdan kokonaan, että VPN on edes päällä.

Hyvä huomata: Kun luo NordVPN:n kautta uuden yhteyden, niin voi netti joskus alussa jumittaa kokonaan noin 5 minuutin ajaksi. Tuosta ei kannata huolestua liiaksi, vaan joko odottaa, että yhteys paranee tai sitten tarvittaessa katkaisee yhteyden ja yrittää luoda uuden.

NordVPN & Suomi

NordVPN:n nettisivusto on saatavilla suomeksi, mutta itse VPN-ohjelma ei tätä kirjoittaessa vaikuttaisi olevan tarjolla suomeksi. Kiitos ohjelman yksinkertaisuuden tuon ei kuitenkaan pitäisi olla ongelma. NordVPN:n ohjelmasta myös tuntuisi löytyvän hyviä VPN-yhteyksiä Suomesta.

Pieni outo kokemus liittyen NordVPN:n Suomi-yhteyteen: Itselleni on käynyt muutaman kerran niin, että olin NordVPN:n ohjelman perusteella halutusti yhteydessä suomalaiseen VPN-palvelimeen, mutta sitten käytännössä yhteys näytti olevan yhdysvaltalaiseen palvelimeen.

NordVPN:n hinnat ja tilausvaihtoehdot

NordVPN yrittää markkinoida asiakkailleen erityisesti kuukauden, vuoden ja kahden vuoden tilauksia. Se on kuitenkin tilattavissa myös kolmeksi kuukaudeksi, puoleksi vuodeksi tai 15 kuukauden ajaksi. Halutessasi pääset valitsemaan jonkin noista kolmesta viimeiseksi mainitusta tilauspituudesta käyttämällä alennuskoodia. Tarvittaessa löydät NordVPN alennuskoodit täältä.

On hyvä huomata, että riippumatta siitä, miten pitkän NordVPN-tilaukseen valitsee, niin veloitetaan koko tilausjakso kerralla.

NordVPN:n perushinta on kaikilla tilausjaksoilla 10,16€(+alv)/kk, mutta yritys antaa tavallisesti varsin anteliaita alennuksia pidempien tilausten kohdalla. Tätä kirjoittaessa esimerkiksi vuoden tilauksen valitsemalla tippuu kuukautta kohden laskettu arvonlisäverollinen hinta tasoon 5,18€/kk. Osta nyt NordVPN alennuksella.

Kokemukset NordVPN:n asiakaspalvelusta

NordVPN:n asiakaspalveluun oli helppo ottaa yhteyttä yrityksen nettisivuston kautta, ja nopeasti tavoitettu asiakaspalveluhenkilö oli ystävällinen ja avulias.

NordVPN:n toimintavarmuus:

NordVPN toimii kokemusteni perusteella varsin tai jopa todella luotettavasti. Välillä kuitenkin jotkin palvelut näyttävät huomaavan sen, että käyttäjä ei ole sieltä, minne VPN-yhteys on NordVPN:n käyttöliittymän mukaan muodostettu. Tuo ongelma kuitenkin vaikuttaisi ainakin yleensä onneksi ratkeavan ihan vaan sillä, että katkaisee yhteyden ja sitten muodostaa sen uudestaan.

Yhteenveto:

Ottaen huomioon NordVPN:n laadun ja edullisuuden, olen omien kokemusteni tukemana vahvasti sitä mieltä, että se on ainakin tätä kirjoittaessa paras VPN. Tähtiarvosanana annan NordVPN:lle 4.5/5. Hanki nyt NordVPN.

Tällä sivulla olevat tiedot hinnoista jne. perustuvat tekstin kirjoittamisen ja/tai päivittämisen aikaan hankittuihin tietoihin. NordVPN voi tehdä muutoksia tarjontaansa.