Onko luottokortti järkevä? – Näkemyksiä

Olen käsitellyt tällä sivustolla aiemmin sitä, onko järkevää maksaa luottokorttilasku lainalla. Luottokortteihin ja järkevyyteen liittyen on kuitenkin mahdollista kysyä tärkeä kysymys jo paljon ennen tuota mahdollista harkintaa: onko ylipäätänsä järkevää hankkia luottokortti? Käytännössä tuo riippuu isolta osin siitä, mikä luottokortti on kyseessä ja minkälaisia omat mieltymykset ovat rahan käyttämisen suhteen. Nuo asiat huomioiden pyrin tällä sivulla auttamaan sinua päättämään, onko luottokortti juuri sinulle järkevä hankinta.

Luottokortteja on sellaisia, jotka tarjoavat alkuun jopa varsin paljon korotonta maksuaikaa ja sellaisia, jotka eivät sitä tarjoa ainakaan käytännössä ollenkaan. On myös luottokortteja, jotka ovat saatavilla ilman kuukausi- ja vuosimaksuja ja sitten toisaalta luottokortteja, joista voidaan periä vuoden aikana esimerkiksi kuukausimaksujen muodossa varsin iso summa. Olisi helppo kuvitella, että on tietysti järkevää hankkia luottokortti, jos tarjolla on korotonta maksuaikaa eikä kuukausi- tai vuosimaksuja peritä. Ihan noin yksinkertainen asia ei kuitenkaan.

Ongelmaksi voi muodostua tuollaisten luottokorttien kanssa varsinkin se, että jos ei maksa koko käytettyä luottoa pois korottoman maksuajan puitteissa, niin alkaa maksamattomalla käytetylle luotolle tyypillisesti kertymään jopa varsin isoa korkoa. Tästä voi päätellä, että luottokortti sopii erityisesti lyhytaikaiseen rahan tarpeeseen. Esimerkiksi jotakin yksittäistä ostosta varten, jonka ostamisesta syntyvän luottokorttilaskun pystyy maksamaan kokonaan pois heti seuraavana eräpäivänä.

Erityisen huonoksi valinnaksi luottokortin hankkiminen voi muodostua siinä tapauksessa, että siltä käyttää verrattain ison määrään luottoa, esimerkiksi 7 000 euroa, ja sitten maksaa tuosta seuraavia lyhennyksiä pois pienissä erissä osamaksulla. Erityisen haastavaa tuossa voi olla se, että luottokortin korko on tyypillisesti niin sanotusti juoksevaa, eli sitä kertyy euroissa mitaten koko ajan ja toisaalta luottokorttilaskujen minimilyhennykset voivat olla niin pieniä, että jos lyhennyksiä maksaa pois niillä, niin saattaa käytettyä luottoa joutua maksamaan pois pitkän aikaa. Jos olet miettinyt käyttäväsi luottokorttia rahallisesti isoa määrää ostoksia varten ja sitten maksamaan laskuja pois pienissä erissä, niin suosittelen ainakin selvittämään, voisitko saada lainan kilpailuttamalla käyttöösi rahaa jopa paljon halvemmalla korolla.

Korotonta maksuaikaa eikä vuosimaksua -luottokortteja

Nämä luottokortit voivat olla hyviä valintoja, jos pystyt maksamaan luottokorttilaskun nopeasti pois. Kaikissa näissä on kuitenkin merkittävä korko siinä tapauksessa, että laskuja ei maksa pois korottoman maksuajan puitteissa.

Luottokortti & luottoraja enintään:Hyvää:
Bank Norwegianin luottokortti // 15 000€Korotonta maksuaikaa jopa 45 päivää, bonusjärjestelmä, joka voi varsinkin tiettyjä ostoksia varten olla varsin mukava, mahdollisuus ilmaiseen matkavakuutukseen.
Morrow Bankin luottokortti // 10 000€Korotonta maksuaikaa jopa 50 päivää, mahdollisuus ilmaiseen matkavakuutukseen.
SweepBankin luottokortti // 8 000€Korotonta maksuaikaa jopa 60 päivää.

Luottokorttien ehtoihin voidaan tehdä muutoksia. Mainitut tiedot on poimittu tämän sivun kirjoittamisen yhteydessä. Morrow Bankin ja SweepBankin luottokortit ovat niin sanotusti virtuaalisia. Tuo tarkoittaa käytännössä esimerkiksi sitä, että ne voivat olla käytössä erityisen nopeasti. Bank Norwegianin luottokortti voi olla jopa selkeästi helpompi saada kuin kaksi muuta mainittua luottokorttia.