Ota laina – Hyviä lainapaikkoja netissä ja huomioitavaa, 2024

Olen koonnut tällä sivulla olevaan vertailutaulukkoon mielestäni erityisen hyviä paikkoja ottaa netistä lainaa vuonna 2024. Valinnat on tehty esimerkiksi perustuen palveluiden luotettavuuteen ja korkotasoihin. Palvelut voivat soveltua esimerkiksi kulutusluottoja ja yhdistelylainoja varten. Varsinaisia pikavippipaikkoja listalla ei ole, mutta listan pienintä lainaa tarjoava paikkaa voi pitää melko lähelle tuollaisena. Kyseinkin paikka on kuitenkin kokemusteni perusteella esimerkiksi erityisen luotettava. Vertailun jälkeen on muutama vinkki lainan netistä ottamiseen.

Ota lainaa netistä

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Omalaina, Rahalaitos ja Sortter ovat paikkoja, jotka voivat niin sanotusti kilpailuttaa lainahakemuksen. Niitä käyttämällä voi siis mahdollisesti saada lainatarjouksen useammalta eri lainafirmalta. Tuo voi auttaa löytämään erityisen matalakorkoisen lainan. Muut listatut palvelut voivat myöntää lainaa suoraan itse.

Lainan ottaminen netistä – huomioitavaa

Tärkein asia on mielestäni kiinnittää huomiota harkittavan lainan todelliseen hintaan. Punnitse sitä tarkasti suhteessa omaan taloudelliseen tilanteeseen: jollekin tietyn korkoprosentin laina saattaa olla ihan hyvä valinta ja toisille kaukana siitä.

Toinen asia on se, että miettii hyvin, mikä on se lainasumma, joka kattaa oman tarpeen, mutta ei ole tarpeettoman iso. Lainan on suositeltavaa olla liian riittävän kokoinen, jotta ei joudu ottamaan toista lainaa nopeasti. Erittäin tyypillisesti on nimittäin niin, että jos ottaa kaksi lainaa, joiden lainasumma on sama kuin yhden yksittäisen lainan, niin on noiden kahden lainan keskimäärinen korko korkeampi kuin yksittäisen lainan.

Kolmanneksi suosittelen käyttämään harkintaa laina-ajan suhteen. Sitä ei kannata venyttää tarpeettomasti, koska silloin maksaa korkoja turhasta, mutta myöskään liian optimisten lyhennysaikataulu ei ole hyvä, koska silloin saattaa ajautua vaikeuksiin lyhennyksien tekemisen kanssa. Mieti sitä jättäisikö harkitun laina-ajan ja siitä seuraavien kuukausittaisten lyhennysten yhdistelmä vielä omista tuloista riittävästi jäljelle, jotta voisi maksaa mahdollisia yllättäviä kuluja ilman isompia ongelmia.

Neljäs asia, jota voi olla hyvä miettiä on se, olisiko mahdollista hakea lainaa yhdessä jonkun toisen kanssa. Eli ottaa lainahakemukseen mukaan niin sanottu rinnakkaishakija. Kaksi hakijaa voi esimerkiksi alentaa mahdollisen lainatarjouksen korkoa mukavasti.

Toivottavasti löydät itsellesi sopivan lainan.