Paras kulutusluotto 2023 – Näin paras ja halvin kulutusluotto voi löytyä

Mistä paras kulutusluotto? Kokemusteni perusteella suosittelen vahvasti niin sanottua lainanhakemuksen kilpailutusta parhaan kulutusluoton löytämiseksi. Kilpailutus tarkoittaa kulutusluottojen yhteydessä sitä, että käyttämällä sopivaa palvelua, voidaan hakemus lainasta lähettää useammalla lainafirmalle. Monesti nuo lainafirmat tarjoavat juurikin kulutusluottoa. Alemmas on listattu kilpailutuspalveluita, jotka ovat mielestäni erityisen hyviä.

Löydä paras kulutusluotto

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Yksikään listattu kilpailutuspalvelu ei veloita maksua siitä, että sen palvelua käyttää. Kaikkia palveluita voi myös käyttää ilman vakuuksia ja takaajaa. Mikäli se on mahdollista ja haluat niin tehdä, niin voit käyttää niin sanottua yhteishakijaa. Kyseinen henkilö voi mahdollistaa vielä paremman kulutusluoton löytämisen kuin muuten olisi ollut mahdollista.

Paras kulutusluotto – ominaisuudet

Halpa korko. Se, miten halvan kulutusluoton voi mahdollisesti saada, riippuu erityisesti siitä, mikä lainafirma mahdollisesti tarjoaa lainaa. Kulutusluotojen todellinen vuosikorkoprosentti on myös lähtökohtaisesti kiinni siitä, millaisen kokoista kulutusluottoa mahdollisesti tarjotaan.

Lainan voi saada riittävän nopeasti omaan tarpeeseen. Mikäli on esimerkiksi käyttämässä kulutusluoton jo seuraavana arkipäivänä, niin on hyvä varmistaa, että mahdollisesti tarjotun kulutusluoton takana oleva lainafirma pystyy maksamaan kulutusluoton riittävän nopeasti pankkitilille.

Luotettava lainapalvelu. Kaikkien tällä sivulla listattujen kilpailutuspalveluiden pitäisi olla luotettavia lainapaikkoja. En myöskään ainakaan itse ole muistaakseni koskaan huomannut, että minulle olisi tarjottu kilpailuttajan avulla lainaa sellaisen lainafirman toimesta, jota en pitäisi luotettavana. Lähtökohtaisesti kilpailuttajien pitäisi olla aika tarkkana siinä, minkä lainafirmojen kanssa ne tekevät yhteistyötä. Lainapalveluiden luotettavuuteen voi nähdä liittyvän myös sen, että kyseisen palvelun asiakaspalvelun yhteystiedot ovat selkeästi esille ja asiakaspalvelua mielellään myös tarjotaan ainakin melko kattavasti. Vaikka kulutusluotot ovatkin ainakin normaalisti melko mutkattomia lainoja, niin on tietysti hyvä, jos asiakaspalveluun on helppo ottaa yhteyttä, jos tulee jotakin kysyttävää.

Sopiva lainasumma. Kulutusluottoa on tuskin järkevää ottaa enempää kuin mille on tarvetta. Joskus kilpailutuspalvelut saattavat kuitenkin ehdottaa eri lainasummaa kuin millaista on halunnut, tuossa tilanteessa on hyvä tehdä harkintaa siitä, että ottaako tuollaisen kulutusluoton vastaan. Mikäli lainasumma on liian iso, niin tulee silloin helposti maksettua korkoja myös turhasta.

Sopiva laina-aika. Kulutusluoton laina-ajan mitoittamisessa voi nähdä olevan tärkeätä se, että laina-aika mahdollistaa lyhennysten tekemisen myös siinä tapauksessa, että oma taloustilanne muuttuisi jonkin verran. Toisaalta myöskään liian vaatimatonta lyhennysaikataulua ei ainakaan normaalisti ole järkevää ottaa, sillä siinä tapauksessa korkoa voi kertyä turhaan.

Millainen on paras kulutusluotto, jota itselleni on tarjottu kilpailuttajan avulla?

Olen muistaakseni saanut ainakin melko isosta vakuudettomasta kulutusluotosta tarjouksen alle 10% todellisella vuosikorolla. Tuo ei toki moniin vakuudellisiin lainoihin suhteutettuna ole kovin halpa korko, mutta vakuudettomalle kulutusluotolle se on mielestäni melko järkevä korko. Voi myös olla, että sinulle tarjotaan tuota halvempaa korkoa. Tuohon mahdollisuuteen viittaisi ainakin se millaisia lainaesimerkkejä kilpailuttajat näyttävät palveluissaan.

Kilpailutuspalveluiden tarjonnassa olevista lainafirmoista

Iso osa eri lainan kilpailuttajien yhteistyökumppaneista on niin sanottuja nettipankkeja. Tuollainen on esimerkiksi Bank Norwegian. Useilla kilpailutuspalveluissa on kuitenkin nykyään mukana tarjonnassa myös yksi tai jopa kaksi perinteistä pankkia. Itselleni tarjottu halvin kulutusluotto oli juuri tuollaiselta perinteiseltä pankilta. Käytännössä se, minkä pankkipalveluiden suhteen oma lainahakemus mahdollisesti kilpailutetaan voi riippua esimerkiksi haetusta lainasummasta: mikäli lainafirma ei ainakaan normaalisti tarjoa sellaista lainasummaa, jota olet hakemassa, niin ei kilpailuttaja välttämättä edes pyydä siltä lainatarjousta.

Voit saada tarjouksen halvasta kulutusluotosta jopa heti

Esimerkiksi Omalainan sivulla olevan lainahakemuksen täyttää kokemusteni perusteella nopeasti. Ja kun hakemuksen on tehnyt valmiiksi, niin voi Omalaina alkaa löytämään mahdollisia lainatarjouksia jopa heti. Voitkin siis saada jopa todella nopeasti tarjouksen jopa halvan koron kulutusluotosta. Mikäli kilpailuttajan avulla mahdollisesti löydetyn kulutusluoton haluaa ottaa, niin pitää vielä siirtyä sen lainafirman palveluun, jonka lainan haluaa itselle ja tehdä siellä hakemus valmiiksi.

Kulutusluoton kustannukset, nämä asiat voivat aiheuttaa maksettavaa

Kulutusluoton nimellinen vuosikorkoprosentti kertoo pelkän lähtökohtaisen korkoprosentin. Sen lisäksi kulutusluotto saattaa aiheuttaa muita kuluja, jotka vaikuttavat lainan todelliseen vuosikorkoprosenttiin. On esimerkiksi varsin tyypillistä, että kulutusluoton olemassa olemisesta veloitetaan lainafirman toimesta kuukausikulu. Lisäksi voidaan veloittaa palkkio siitä, että laina on annettu. Joissakin tapauksissa nykyään voidaan mahdollisesti myös veloittaa kulu siitä, että kulutusluotto siirretään mahdollisimman nopeasti sen ottaneen henkilön tilille.

Koska kulutusluoton kustannukset voivat tulla monessa muodossa, niin on halvimman kulutusluoton halutessaan hyvä tarkastella kaikkia kuluja, jotka koskevat omaa lainaa. Vain yhdessä niitä ja laina-aikaa punnitessa voi päätellä, mikä on euroissa mitaten halvin kululutusluotto. On täysin mahdollista, että varsinkin pienehköjen kulutusluottojen tapauksessa nimellisen vuosikorkoprosentin suhteen halvin kulutusluotto ei ole sitä todellisen vuosikorkoprosentin suhteen. Laadukkaiden lainahakemusten kilpailuttajien käyttämisessä voi tuon suhteen olla se hyvä puoli, että ne ainakin tyypillisesti ilmoittavat molemmat vuosikorkoprosentit, nimellisen ja todellisen.